Care sunt pericolele consumului de oțet?

Ideea că oțetul, un lichid produs prin acțiunea drojdiei și a bacteriilor asupra sucurilor obținute din fructe sau boabe, ar putea avea proprietăți medicinale nu este unul nou. Oțetul a fost folosit pentru a trata tulburarea stomacului în războiul civil și, în continuare, de către Hippocrates ca antibiotic, consultantul pentru nutriție Beth Fontenot a raportat în "Nutrition Forum". Cu toate acestea, oțetul de băut poate avea efecte secundare neplacute și periculoase. Nu beți niciodată oțet fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Videoclipul zilei

Oțetul este foarte acid. Din aceste motive, cei mai mulți susținători ai oțetului de băut sugerează diluarea oțetului cu apă sau cu altă substanță. Oțetul din gospodărie conține acid acetic 4 până la 5%, Dr. C.H. Chung de la rapoartele Departamentului de Accident și de Urgență al Spitalului de Nord din districtul Hong Kong din "Hong Kong Medical Journal", făcându-l un acid slab, care poate provoca arsuri caustice la esofag și stomac Dr. Chung raportează că un pacient care a băut 1 lingură de oțet de orez în încercarea de a dizolva un os blocat în gât - un remediu obișnuit în China - a suferit inflamație în gât și arsuri caustice de gradul 2 în esofag. pentru diagnostic și tratament, împreună cu o dietă specială sau o intervenție chirurgicală posibilă.

Natura acidă a oțetului poate eroda smalțul dinților. Făcut din cea mai grea substanță din corpul uman, smaltul dintelui protejează dinții împotriva spargerii și dezvoltării cavităților.

Oțetul poate avea proprietăți de subțiere a sângelui, avertizează Universitatea Columbia Health Services. Nu beți oțet fără aprobarea medicului dumneavoastră dacă aveți o afecțiune medicală care vă dezintegrează sângele și crește tendințele de sângerare sau dacă luați diluanți sanguini, cum ar fi heparina sau warfarina, pentru a trata afecțiunile medicale; în caz contrar s-ar putea produce o sângerare crescută.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine! Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

4.1
Evaluare totală: 25
5
11
4
5
3
1
2
2
1
0