Shivaratri Fast - Mahashivratri Vrat, Mahashivratri.org

Shivaratri Fast este considerat cel mai important post pentru devotatii Lordului Shiva. Shiva Purana continuă să spună că dacă un devot respectă Shivaratri Vrata cu sinceritate, devoțiune și iubire pură, este binecuvântat cu harul divin al Domnului Shiva. În fiecare an, devotații observă rapid Maha Shivaratri cu devotament și sinceritate. Deși mulți oameni merg pe o dietă de fructe și lapte, unii nu consumă nici o picătură de apă toată ziua și noaptea de la Festivalul Shivaratri.

Meritele lui Mahashivratri Vrat

Potrivit mitologiei hinduse, respectarea mahashivratri Vrat cu disciplina ajută un devotat să controleze cele două mari forțe naturale care afectează un om, rajas guna (calitatea activității pasionate) și tamas guna (calitatea inerției). Când un devotat petrece o zi întreagă în picioarele Domnului și se închină cu sinceritate, mișcarea lui este controlată și relele ca pofta, mânia și gelozia, născute din Rajas, sunt ignorate și supuse. În plus, atunci când un devotat observă veghea pe tot parcursul nopții (jaagran), el reușește să cucerească și relele lui Tamas Guna. Sa mai spus că atunci când un devotat observă o rundă de închinare la fiecare trei ore, Shivaratri Vrata devine perfectă.

Devotatii Lordului Shiva considera ca Shivratri este rapid pentru a fi extrem de favorabili si sa-l rateze egal sau mai mult decat sa interpreteze un Ashwamedha Yagna. Unii cred că un devotat care respectă cu sinceritate un Shivaratri Fast și spune numele Domnului Shiva cu o devoțiune perfectă este absolvit de toate păcatele. Un astfel de devotat ajunge la domiciliul Lordului Shiva și locuiește fericit acolo. De asemenea, el este eliberat de ciclul nașterii și al morții.

Vama și tradițiile lui Shivaratri Fast

Shivratri rapidCa o tradiție, adepții care se află într-un ritm stricat pe Shivaratri se iau cu apa care este fiartă cu semințe de susan negru pentru a spăla impuritățile corporale. După ce a pus pe haine proaspete noi, un devotat vizitează cel mai apropiat templu al Domnului Shiva pentru a efectua baia Shiva Linga rituală cu lapte, miere etc. În timp ce îmbăiește Lingam, un devotat se roagă: "Doamne, te voi scăpa cu apă, lapte etc. Tu mă scaldă cu lapte de înțelepciune, mă scuzi cu bunătate de toate păcatele mele, pentru ca focul lumii care mă aprindă să fie aruncat o dată pentru totdeauna, ca să fiu una cu tine Un singur, fără o secundă.

Urmând baia sacră, devotatul aplică haldi-kumkum pe lingum și pune pe el o ghirlandă de flori de lotus alb și roz. Frunzele de frunze sunt, de asemenea, plasate în partea de sus a Lingum. Aarthi și bhajans în lauda lui Shiva sunt, de asemenea, cântate pentru a-și invoca binecuvântările. Devotați, de asemenea, un baston de tămâie ușoară și un inel de templu inel pentru a invoca binecuvântarea lui Shiva.

Se poate observa că, spre deosebire de cele mai multe alte festivaluri, unde, după ce se desfășoară Puja zeității, urmează o sărbătoare, un fast Shivratri continuă toată ziua și noaptea. Devotați observă o vigilă toată noaptea în timp ce cântă mantra "Om Namah Shivaya" și cântă imnuri și cântece devoționale. Chiar și în timpul nopții, lui Shiva Lings i se oferă o baie sfântă la fiecare trei ore. O ofrandă de fructe este de asemenea făcută divinității. Există, de asemenea, tradiția de a asculta recitalul diverselor legende și povestiri legate de Shivaratri și Lordul Shiva și de a înțelege semnificațiile sale profunde. Doar în dimineața următoare un devotat sparge postul consumând prasadul oferit lordului Shankar.

Shivaratri Fast - Mahashivratri Vrat, Mahashivratri.org

La ocazia de bun augur a lui Shivratri, adepții hinduse din întreaga lume respectă Shivratri Vrat sau Upvaas sau repede. În 2018, data Shivratri Vrat este 13 februarie. Timpul Vrat este de la Răsărit la 13 februarie până la răsăritul soarelui pe 14 februarie. Postul implică refuzul de a mânca orice mâncare și de a nu dormi în noaptea. Sivaratri înseamnă literalmente "noaptea Domnului Shiva" și spre deosebire de alte festivaluri asociate cu hinduismul, nu există distracție și veselie în această zi. Dar noaptea oferă o oportunitate de a curăța ignoranța și de a vă da seama că sunteți Brahman și deschideți ușa spre fericire.

A doua zi după Shivratri este Amavasi - noaptea întunecată sau noaptea noaptea. Simbolizează forțele răului - dorința, lăcomia, iluzia, aroganța, gelozia și mânia - care domină Kaliyuga. Shiva se crede că a apărut sub forma "Lingodabhavamurti" sau Jyotir Linga în noaptea Shivratri. Linga este o încercare de a da formă formațiunii Brahmn. Rugându-se lui Shiva este să scape de mizeria din Kaliyuga.

Postul Mahashivratri începe în dimineața zilei de Shivratri și se termină dimineața următoare sau dimineața Amavasya. Din moment ce este un Upvaas lung sau Vrat, mulți oameni consumă o masă specială cunoscută sub numele de "falar".

 • Devotatii se trezesc inainte de rasarit si se iau baie si purta haine curate.
 • Aplicarea cenușii sacre, sau vibhuthi, este un aspect important în această zi. Oamenii poartă și o Rudraksha Mala.
 • Icoanele lui Ganesh, Shiva și Parvati sunt curățate și o lampă este aprinsă.
 • Majoritatea oamenilor vizitează apoi un templu Shiva din apropiere. În cele mai multe locuri, Shivratri este în mare măsură observat în temple.
 • Unii oameni care observă rapid consumă o masă de jumătate de zi constând din alimente fără cereale, cum ar fi cartofii fierți care se transformă într-o curry fără ceapă, usturoi, adarak sau haldi. O altă mâncare mâncată în această zi este pakori sau Kutt Singahri ki puri.
 • Cei mai mulți adepți merg pentru o dietă de fructe și beau o mulțime de apă.
 • Nici o masă nu este mâncată după apusul soarelui.
 • Masa următoare este luată în dimineața zilei următoare, după ce a făcut puja și a dat alimente.
 • Întreaga noapte este petrecută într-un templu Shiva din apropiere sau prin cântărirea Mantras sau ascultând povestiri legate de Shiva.
 • Unele dintre mantrele importante care sunt scrise în această zi includ: Shiva Panchakshari Mantra - Om Namah Shivaya sau scandând numele sacru al Lordului Shiva.
 • Oamenii care au un Shivling acasă pot scălda Shivling cu apă intermitent pe tot parcursul nopții.
 • Cei care iau medicamente sau au probleme de sănătate ar trebui să evite postul riguros.
 • Postul nu trebuie să vă tortureze corpul. Doar ceea ce sunteți capabil să faceți. Amintiți-vă întotdeauna că o singură frunză de bilvă sau o picătură de apă oferită cu devotament este mai mult decât suficientă pentru a satisface Bholenath.
Toate ritualurile din noaptea de la Shivratri sunt menite să curățe ignoranța și să realizeze manifestul Brahmn din tine. Postul, ritualurile și scandarea sunt menite să ucidă dorința, lăcomia, iluzia, aroganța, gelozia și furia. Aceasta vă va face o persoană mai bună și vă veți pregăti pentru a face față provocărilor.

Legate de

4.6
Evaluare totală: 26
5
11
4
2
3
3
2
2
1
0