Planuri de alimentatie sanatoasa: mic dejun sanatos, prânz si cina

planuri de alimentatie sanatoasa

Găsirea unor planuri bune de alimentație sănătoasă poate fi o provocare. Cei mai mulți consumați alimente fără gust, cu conținut scăzut de grăsimi, implicați prea multe ingrediente scumpe, greu de găsit sau cereți să mâncați ceva diferit de restul familiei. Planurile de mâncare sănătoase nu trebuie să fie complicate și ar trebui să fie suficient de gustoase și hrănitoare pentru ca toată familia să se poată bucura.

Planul nostru gratuit de alimentație sănătoasă nu necesită o "dietă"! În timp ce veți pierde probabil o pondere în afacere, motivul principal pentru utilizarea unui plan de masă sănătos este să vă permiteți să adoptați treptat obiceiuri alimentare sănătoase pe termen lung. Planurile noastre de alimentație sănătoasă nu vă vor face să vă simțiți lipsiți de hrană. Și este mai ușor să pregătiți mese sănătoase de familie dacă unele planificări sunt deja făcute pentru dvs.

Deoarece obezitatea din copilărie este o problemă tot mai mare, planificarea unei alimentații sănătoase pentru copii este foarte importantă. Copiii anteriori învață obiceiuri alimentare sănătoase, cu atât mai bine. Le veți da un început bun pe durata unei vieți sănătoase, oferind o mulțime de oportunități pentru ei să aleagă alimente sănătoase.

Învățarea unor tehnici de gătit de bază este rapidă și ușoară, și nu trebuie să fii Julia Child! De exemplu, puteți învăța cum să gătiți sparanghel în doar câteva minute și veți avea un ingredient sănătos pentru orice fel de mâncăruri gustoase.

Planificarea meselor

Dacă luați un pic de timp o dată pe săptămână pentru a face un plan de alimentație sănătoasă, vă va împiedica să vă întoarceți la vechile obiceiuri alimentare proaste, recurgând la prea multe mese sau luând mâncare nesănătoasă. Obțineți întreaga familie implicată, astfel încât toată lumea să aibă ocazia să aibă o masă pe care o iubesc cu adevărat în fiecare săptămână. Puteți folosi foaia de lucru gratuită a planului de masă pentru a vă ajuta să programați mese sănătoase în valoare de o săptămână, împreună cu o listă săptămânală de cumpărături.

Unele lucruri de luat în considerare la planificarea meselor pentru săptămâna:

  • Păstrați-vă casa înmagazinată cu niște obiecte de cămătărie sănătoase, astfel încât să aveți o bază pentru o masă sănătosă, indiferent de ce mai aveți în frigider. Asteptati-va ca vor exista cateva nopti in care nu doriti sa va luati timp pentru a gati orice altceva decat masa de baza. Dacă aveți în capsamente sănătoase de bază în casă, cum ar fi sosul de roșii și pastele de grâu întreg, puteți crea rapid o masă mai sănătoasă decât ați obține prin comandarea scoaterii.
  • Indiferent cât de simplă este o masă de făcut, există unele momente în care doriți doar să comandați scoaterea. Și pentru că mâncați hrana sănătoasă în cea mai mare parte a săptămânii, vă puteți răsfăța cu mâncarea ocazională sau cu o masă delicioasă a restaurantului, fără să simțiți că vă compromiteți sănătatea.
  • Asigurați-vă că includeți gustări sănătoase în planurile meselor săptămânale sănătoase pentru a evita recurgerea la gustări automate nesănătoase atunci când vă aflați la serviciu. Cumpărați în vrac și faceți mici sacoșe pentru a lua cu tine în fiecare zi. Acestea pot include nuci, crackere de cereale integrale și brânză, roșii de cireșe, iaurt, fructe uscate etc. Achiziționarea de alimente sănătoase în vrac economisesc bani.
  • Răsfoiți prin reviste de gătit fie în biblioteca locală sau online pentru a obține idei pentru rețete interesante noi și sănătoase care să fie incluse în planurile dvs. de alimentație sănătoasă. Încercarea de feluri de mâncare noi vă va împiedica să vă plictisiți de aceleași feluri de mâncare și vă va face mai puțin tentați să pregătiți alimentele procesate.

Mic dejun sanatos

mic dejun sanatos

Mâncarea unui mic dejun sănătos este foarte important pentru a vă face ziua liberă la un început bun. Oamenii care mănâncă micul dejun au mai multă energie, o concentrare mai bună și pot rezolva mai ușor problemele decât cei care au o săritură peste masă. După o repaus de 12 ore peste noapte, corpul tau trebuie să-și reîncarce resursele dacă vrei să eviți să te simți obosit și iritabil pe tot parcursul zilei.

Și studiile au demonstrat asta cei care mănâncă un mic dejun sănătos au rate mai scăzute de supraponderare și obezitate. Scăderea micului dejun poate crește răspunsul organismului la insulină, sporind depozitarea grăsimilor și stimulând creșterea în greutate.

Iată câteva sugestii pentru un mic dejun sănătos:

Și nimeni nu spune că trebuie să mănânci alimente pentru micul dejun! Dacă pur și simplu nu-ți plac mâncărurile pentru micul dejun, încearcă unele dintre acestea:

Pranz sănătoasă

masa de prânz sănătoasă

Pranzul este o masă prea adesea mâncată în grabă. O parte din succesul "dietei mediteraneene" este fără îndoială faptul că țările care o urmează, durează de obicei două ore pentru prânz. Majoritatea oamenilor, însă, nu sunt la fel de norocoși și trebuie să-și adapteze ora de prânz la programul lor de lucru.

Doar pentru că aveți o scurtă pauză de prânz nu înseamnă că trebuie să vă grăbiți prin ea sau să mâncați ceea ce este cel mai rapid disponibil. Cu o mică planificare în viitor vă puteți bucura încă de un prânz sănătos care nu vă va lăsa cu munchies câteva ore mai târziu.

Unul dintre cele mai importante lucruri de făcut în timpul pauzei de prânz este să eviți să mănânci masa la biroul tău.

Pauza de prânz nu este doar o reumplere a caloriilor, este o modalitate de "reîncărcare a bateriilor". Încercați să ieșiți din afară pentru a obține niște soare și aer proaspăt, poate mănâncă într-un parc din apropiere. Dacă nu este posibil, chiar și în cantina de birouri este mai bine decât să mănânci masa de prânz la biroul tău. Veți reveni la lucru mult mai înviorat și mai clar.

Mâncarea unui prânz sănătos nu trebuie să ia prea mult timp. Dacă luați timp în fiecare săptămână pentru a face un plan zilnic de alimentație sănătoasă, atunci masa de prânz nu va fi ceva pe care a trebuit să-l puneți în ultima clipă când vă grăbiți ușa dimineața sau vă apelați la alimente nesănătoase.

Puteți să faceți o jumătate de săptămână în week-end și să le înghetați în porții de servire unice, dezghețându-le în timp ce săptămâna progresează. Lucruri cum ar fi caserole, tocană și supă funcționează bine pentru asta.

Cina sănătoasă

cină sănătoasă

Dintre toate mesele zilnice, este mai ușor să faci efortul de a găti o cină delicioasă. Gătirea unei cină sănătoasă ar trebui să fie o experiență plăcută, de preferință implicând familia sau prietenii.Dar chiar dacă gătiți doar pentru dvs., gândiți-vă ca pe un dar pe care-l oferiți. Puneți niște muzică plăcută, poate aveți un pahar de vin și bucurați-vă de procesul de a crea o cină sănătoasă.

Dacă aveți nevoie de inspirație, puteți închiria câteva filme inspirate despre alimente, cum ar fi Sarbatoarea lui Babette, Mănâncă băutură Femeie, sau Julie și Julia. Mă sfătuesc pe oricine se uită la unul dintre aceste filme pentru a rămâne reticenți să gătească după aceea!

O cină sănătoasă poate fi simplă, nutritivă și gustoasă. Toată lumea poate contribui la pregătirea și este un moment potrivit să se conecteze cu membrii familiei. Vă puteți discuta ziua în timp ce taiați broccoli sau faceți o salată.

Unele sugestii pentru cina sanatoasa:

Meniul poate fi la fel de simplu sau de complicat pe măsură ce alegeți. Planurile noastre de alimentație sănătoasă oferă rețete dintr-o gamă largă de alimente și tehnici de gătit. Și gătit o cină sănătoasă vă va oferi organismului suficiente substanțe nutritive bune pentru a vă ajuta să dormi bine până la micul dejun. Deci, încercați primul din planurile noastre de alimentație sănătoasă de mai jos și vedeți cât efort vă salvează! Dacă faceți clic pe fiecare legătură în următorul plan de alimentație sănătoasă, vă veți duce la rețetă.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de:


Căutați acest site:

4.2
Evaluare totală: 35
5
15
4
4
3
3
2
1
1
0