Soluții alimentare sănătoase din China

Poți să îți dai seama de cele mai bune opțiuni alimentare sănătoase din China atunci când esti la restaurantul preferat? Sau poate vă place să gătiți mâncare chinezească acasă. Știți ce mâncare chineză este cea mai sănătoasă de pregătit? Și ce zici de caloriile alimentare chinezești?

Dacă sunteți pe o dietă pentru a vă îmbunătăți sănătatea sau a pierde în greutate, utilizați acest ghid pentru a alege alimente cu conținut scăzut de calorii chinezești acasă sau în oraș.

Analizând meniul chinez

Dacă vă aflați la restaurantul dvs. local din China, faceți ceva timp pentru a evalua meniul înainte de a vă comanda. Există adesea pagini și pagini de alegeri, iar numele alimentelor nu sunt întotdeauna familiare. Dacă nu recunoașteți anumite ingrediente sau metode de pregătire, asigurați-vă că cereți serverului să obțină informații nutriționale importante înainte de a lua decizia finală.

De asemenea, puteți cere ca masa dvs. să fie adaptată necesităților dvs. dietetice. Cereți ca intrările sau aperitivele să fie personalizate pentru a include mai multe legume cu abur sau cereale integrale. Cereți sosuri pe partea laterală sau pentru mâncăruri cu conținut ridicat de grăsimi, de înaltă calorii, pentru a fi înlocuite cu vegetale bogate în fibre sau proteine ​​slabe. Dacă încercați să reduceți carbohidrații amidonați, cereți orez brun în loc de orez alb. Orezul brun oferă o fibră mai prietenoasă cu dieta, care vă poate ajuta să vă simțiți pe deplin să mâncați mai puțin.

Cele mai populare alimente din China

Chow Mein Nutrition Facts
Dimensiune de servire 1 cană (45 g)
Pe portie % Valoare zilnica*
Calorii 237
Calorii din grăsime 125
Total grăsimi 13,8 g 21%
Saturate grăsimi 2g 10%
Fat polinesaturat 7,8 g
Monounsaturated fat 3,5g
Colesterol 0 mg 0%
Sodiu 198 mg 8%
54 mg de potasiu 2%
Carbohidrați 25,9 g 9%
Fibre alimentare 1,8g 7%
Zaharuri 0,1g
Proteină 3,8 g
Vitamina A 0% · Vitamina C 0%
Calciu 1% · Fier 12%
* Pe baza unei diete de 2.000 de calorii

Chow mein este una dintre cele mai populare feluri de mâncare din meniul restaurantelor din China, în special în Statele Unite. Chow mein este o farfurie de orez prăjită. Adesea, se adaugă feluri de carne sau legume prajite.

Caloriile din chow mein nu sunt foarte mari (după cum se indică pe eticheta Nutrition Facts), dar țineți minte că numărul de calorii și grăsimi este pentru o servire cu o singură cană.

Dinerii adesea mănâncă două sau trei cești când se duc în restaurantul chinezesc în stil familial.

Rulouri de ou sunt un alt element popular din meniul chinezesc. Nutriția pentru rulourile de ou va varia în funcție de modul în care sunt preparate. Carne de ou prajite cu carne de porc sau creveți pot oferi 100-200 calorii pe role. Dar rulourile de ou de hârtie din orez aburit sunt susceptibile de a furniza mai puțin de 100 de calorii pe rolă.

Cele mai sănătoase opțiuni din meniul chinezesc

O alimentație sănătoasă din China va include o mulțime de legume aburite, cum ar fi broccoli sau păstăi de mazăre și bulion. Unele dintre cele mai populare articole sănătoase de pe un meniu chinezesc includ:

 • supă fierbinte și acră
 • supa Wonton
 • aburit rola de primavara
 • teriyaki frigarui de pui
 • feluri de mâncare făcute cu pui sau creveți cu abur sau fiert
 • aburit legume
 • legume, carne slabă sau pește de pește (cereți mai puțin ulei pentru preparare)
 • Bok choy

Cele mai puțin sănătoase opțiuni din meniul chinezesc

Chiar dacă multe alimente tradiționale chinezești sunt sănătoase, unele nu sunt. Alimentele care sunt prajite sau acoperite în sosuri dulci sau cremoase sunt susceptibile de a fi bogate în grăsimi, cu conținut ridicat de zahăr și bogate în calorii. Puteți să comandați întotdeauna aceste alimente și să încercați să mâncați doar o mică parte, dar acest lucru poate fi dificil în restaurantul chinez, deoarece alimentele sunt adesea servite în stil familial.

Dacă încercați să vă îmbunătățiți dieta sau să scăpați în greutate, vă recomandăm să limitați sau să evitați aceste elemente de meniu:

 • aluat sau prajit
 • oale traditionale care sunt prajite
 • Puiul general Tso
 • pui "Kung Pao
 • mâncăruri de rață care sunt bogate în grăsimi
 • feluri de mâncare care sunt acoperite cu sosuri bogate (cum ar fi Hoisin sau sos dulce-acru)

Dacă încercați să limitați aportul de sare, trebuie să întrebați și serverul pentru recomandări. Multe alimente chinezești (în special alimentele de preluare chinezești) sunt preparate cu mult sodiu.

Alimente sănătoase din China pentru a găti la domiciliu

Dacă vă place mâncarea chineză, veți economisi calorii și bani dacă îl gătiți acasă.

Când alegeți o rețetă sănătoasă alimentară chineză, puteți controla ingredientele și chiar puteți schimba ingredientele pentru a reduce conținutul de grăsimi și de calorii.

Încercați oricare dintre aceste rețete acasă.

Un cuvânt de la Verywell

Amintiți-vă că nu contează unde alegeți să mâncați dacă doriți să vă bucurați de o masă sănătoasă din China, controlul porțiunii și alegerile de alimente inteligente fac totul. Păstrați scăzut calorii alimente chinezești prin evitarea alimentelor prăjite și alegerea opțiunilor de meniu cu legume proaspete sau aburite pentru o stimulare a nutriției și satisfacerea aromelor

Soluții alimentare sănătoase din China

Mâncărurile din fructe de mare sunt adesea mai slabe decât grăsimile pe bază de carne roșie.

Mâncărurile din fructe de mare sunt adesea mai slabe decât grăsimile pe bază de carne roșie.

Articole similare

Multe alimente din China sunt încărcate cu grăsimi, ceea ce scade valoarea lor nutritivă. Nu trebuie să renunți la mâncarea chineză, totuși, pentru că există opțiuni cu conținut scăzut de grăsimi care se găsesc dacă știți ce să căutați. Căutați alimente aburite și prăjite și treceți pe alimentele prăjite, acoperite cu sosuri, pentru a vă menține cât mai puțin grăsimea.

aperitivele

Rulouri de ouă și creveți prăjiți sunt printre cele mai frecvente aperitive oferite la restaurantele chinezești, dar sunt bogate în grăsimi. Un rulou de ou restaurant poate avea mai mult de 10 grame de grăsime, din care aproape 2 grame sunt saturate. O servire de 3 uncii de carne de porc, un alt aperitiv comun chinezesc, conține aproape 26 de grame de grăsime, dintre care 9,5 grame sunt saturate. Optați pentru supă ca un aperitiv mai sănătos. O ceașcă de supă de ouă conține aproximativ 1,5 grame de grăsime, din care mai puțin de 1 gram este saturată. O ceașcă de supă caldă și acră are 2,8 grame de grăsime, din care 0,5 este saturată. Rotile de primăvară și găluștele de legume sunt de asemenea lipsite de grăsimi.

Carne

Multe intrări de carne la restaurantele chinezești sunt bătute și prăjite, ceea ce adaugă o cantitate semnificativă de grăsimi la masă. Un ordin de carne de porc dulce-acrisor pregatit pentru restaurant contine aproximativ 95 de grame de grasime, dintre care 16,3 grame sunt saturate. O porție de pui kung pao conține 42,16 grame de grăsime, dintre care 8,1 grame sunt saturate. Alegeți mâncăruri care sunt aburite sau prăjite mai degrabă decât prăjite pentru a reduce aportul de grăsimi. Chicken chow mein este o opțiune mai mică de grăsime care conține aproximativ 17 grame de grăsime, din care aproximativ 3 grame sunt saturate. Crevetele cu legume cu legume sunt o altă opțiune cu conținut scăzut de grăsime. Chop suey, moo goo gai pan și miezul de prăjit sunt opțiuni suplimentare care sunt relativ scăzute în grăsimi.

Garnituri

Orezul prăjit vine standard cu majoritatea preparatelor din China, dar o servire cu 1 cupă poate conține până la 10 grame de grăsimi saturate. Alegeți, în schimb, orez alb. Acesta conține mai puțin de 1 gram de grăsimi pe servirea unui cești. Legumele cu legume sunt un alt fel de farfurie cu conținut scăzut de grăsimi, iar o porție oferă și vitamina A, potasiu și fibră. Legumele prăjite și tofu sunt, de asemenea, lipsite de grăsimi și furnizează vitamine și minerale esențiale.

sfaturi

Comandați intrarea cu sos de rață sau de prune deoarece acestea nu conțin grăsimi, deși sunt încărcate cu zahăr. Cereți sosul de pe partea laterală și folosiți jumătate din cantitatea de servire - veți reduce conținutul de grăsimi al mesei chinezești, fără a pierde aroma pe care o doriți. Împărtășiți entree-ul cu un prieten sau membru al familiei ca o altă modalitate de a reduce grăsimea în masă. Mănâncă orez mai aburit și mai puțin din cursul principal pentru a reduce grăsimea și mai mult.

Despre autor

Sara Ipatenco a predat scris, sănătate și nutriție. A început să scrie în 2007 și a fost publicată în revista Teaching Tolerance. Ipatenco deține o diplomă de licență și o diplomă de masterat în educație, atât de la Universitatea din Denver.

Credite foto

 • chineză rege cremă și scoici imagine de green308 de la Fotolia.com
bibliografie-iconpictograma pentru instrumentul de adnotare Citează acest articol
Alegeți stilul de citare

Ipatenco, Sara. "Micul dejun alimentar chinez alimentar." Alimentație sănătoasă SF Gate, http://healthyeating.sfgate.com/lowfat-chinese-restaurant-foods-3199.html. Accesat la 02 august 2018.

Ipatenco, Sara. (N.d.). Lowfat Chineză Foods Restaurant. Alimentație sănătoasă SF Gate. Adus de la http://healthyeating.sfgate.com/lowfat-chinese-restaurant-foods-3199.html

Ipatenco, Sara. "LowFat Chinese Foods" a accesat 02 august 2018. http://healthyeating.sfgate.com/lowfat-chinese-restaurant-foods-3199.html

Notă: în funcție de editorul de text pe care îl inserați, este posibil să fie necesar să adăugați italicul în numele site-ului.

4.1
Evaluare totală: 30
5
13
4
5
3
1
2
3
1
1