Cum să pierdeți în greutate în timpul sarcinii în siguranță

Într-o lume perfectă, ați planificat sarcina în orice mod posibil. Acest lucru a inclus scăparea la greutatea ideală în prealabil. Dar pentru multe femei acest lucru nu este realist. Sarcina, în timp ce un timp interesant, se poate transforma într-o dilemă în greutate pentru femeile care sunt deja supraponderale. Acest lucru se datorează creșterii inevitabile în greutate asociată cu a avea un copil.

Din fericire, cercetările în creștere sugerează că pierderea unor greutăți în timpul sarcinii ar putea fi posibilă și chiar benefică pentru unele femei care sunt extrem de supraponderale sau obezi (cu un IMC de peste 30 de ani).

Pierderea în greutate, pe de altă parte, nu este potrivită pentru femeile gravide care au avut o greutate sănătoasă înainte de sarcină. Dacă credeți că puteți beneficia de pierderea în greutate în timpul sarcinii, discutați cu medicul dumneavoastră despre cum să faceți acest lucru în siguranță, fără a vă afecta copilul.

Creați un plan pentru scăderea progresivă în greutate în timpul sarcinii

Chiar înainte de a se naște, viitorul copil se bazează pe tine în numeroase moduri. Corpul tau hraneste si le transporta timp de 40 de saptamani, ajutandu-le sa creasca si sa se dezvolte. Având excesul de greutate poate provoca probleme în timpul sarcinii, deoarece poate fi în calea acestor procese.

Fiind obezi in timpul sarcinii poate duce la:

În ciuda acestor pericole, abordarea cea mai bună pentru pierderea în greutate este printr-un plan consistent, dar gradual, cu accent pe schimbările de stil de viață mai sănătoase. Pierderea în greutate treptată este cea mai bună pentru corpul dumneavoastră și pentru copilul dumneavoastră.

Dacă medicul dumneavoastră vă recomandă să pierdeți în greutate, iată cum puteți face acest lucru în siguranță în timpul sarcinii.

1. Cunoașteți cât de mult trebuie să câștigați

Fiind supraponderal în timpul sarcinii poate schimba, uneori, accentul doar asupra pierderii de greutate. Dar, de fapt, veți câștiga o anumită greutate și este important să știți cât de mult este o cantitate sănătoasă. La urma urmei, există o creștere umană în interiorul tău!

Urmați aceste recomandări privind creșterea greutății în timpul sarcinii de la Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Rinichi, pe baza greutății dumneavoastră înainte de a rămâne gravidă:

  • obezi (IMC de 30 sau mai mult): obțineți între 11 și 20 de lire sterline
  • IMC între 25 și 29,9: între 15 și 25 de lire sterline
  • greutatea normală (18,5 până la 24,9 BMI): poate câștiga între 25 și 35 de lire sterline

2. Reduceți caloriile

Primul mod în care puteți pierde excesul de greutate este reducerea aportului zilnic de calorii. Consumul de calorii mai mult decât ardeți este cea mai frecventă cauză de creștere în greutate. Este nevoie de un deficit de 3.500 de calorii pentru a pierde 1 kilogram. De-a lungul unei săptămâni, acest lucru echivalează cu aproximativ 500 de calorii pe zi pentru a fi tăiate.

Înainte de a reduce numărul de calorii din dieta dvs., asigurați-vă că păstrați un jurnal și aflați cât de multe calorii mâncați cu adevărat. Puteți discuta cu un dietetician pentru a discuta despre planurile alimentare. Puteți căuta, de asemenea, etichete nutriționale pentru alimente din magazine sau restaurante pentru a obține un sentiment de câte calorii sunt în fiecare mâncare.

Rețineți că femeile gravide ar trebui să mănânce nu mai puțin de 1700 de calorii pe zi. Acesta este cel minim și vă ajută să vă asigurați că atât dumneavoastră, cât și copilul dumneavoastră obțineți suficientă energie și nutrienți în mod regulat.

Dacă consumați în mod normal mult mai multe calorii decât acestea, luați în considerare reducerea treptată. De exemplu, puteți:

Luați o vitamină prenatală zilnică pentru a vă asigura că primiți toate substanțele nutritive pe care vi le dați și copilul dumneavoastră. Folate este deosebit de important, deoarece ajută la scăderea riscului de apariție a malformațiilor congenitale.

3. Exercitați 30 de minute zilnic

Unele femei se tem să-și exercite teama de a le face rău copiilor lor. Dar cu siguranță nu este adevărat. În timp ce unele exerciții, cum ar fi situps, pot fi dăunătoare, exercitarea în ansamblu este extrem de benefică.

Vă poate ajuta să vă mențineți greutatea, să reduceți defectele la naștere și chiar să ușurați unele dintre durerile și durerile pe care le aveți în timpul sarcinii.

Recomandarea actuală nu este diferită de femeile care nu sunt gravide: 30 de minute de activitate pe zi. Dacă este prea mult pentru a începe, luați în considerare ruperea celor 30 de minute în blocuri mai scurte de timp pe tot parcursul zilei.

Unele dintre cele mai bune exerciții pentru femeile gravide sunt:

Pe de altă parte, ar trebui să evitați orice activități care:

  • bazați pe echilibru, cum ar fi bicicleta sau schiul
  • sunt efectuate la căldură
  • cauza durerii
  • să vă amețim
  • se fac pe spate (după 12 săptămâni de sarcină)

4. Adresați-vă greutăților precoce

În timp ce cu siguranță veți câștiga greutate în mod natural din sarcină, majoritatea acestui câștig în greutate se întâmplă în al doilea și al treilea trimestru. De asemenea, copilul crește rapid în ultimele două luni de sarcină. Nu puteți controla creșterea în greutate atribuită copilului dvs. și elemente de susținere, cum ar fi placenta, deci este mai bine să abordați problemele legate de greutate înainte de sarcină.

Unele succese în intervenția în greutate în rândul femeilor însărcinate au fost raportate printr-un studiu publicat în revista Obezitatea. Cercetatorii au descoperit ca femeile care au primit sfaturi intre saptamana 7 si 21 de sarcina au fost mai putin probabil sa castige excesul de greutate in al treilea trimestru. Același grup de femei studiate a beneficiat și de întâlniri săptămânale de grup de sprijin.

Acesta este doar un exemplu în care planificarea timpurie a ajutat la stoparea excesului de greutate în exces. Dacă doriți să scăpați în greutate sau să controlați cantitatea de greutate pe care o obțineți pe parcursul întregii sarcini, asigurați-vă că medicul dumneavoastră vă va ajuta să vă prezentați un plan mai devreme. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate îndruma către un dietetician pentru mai multe sfaturi și planuri de masă.

Pasii urmatori

Pentru cele mai multe femei gravide, managementul greutății este mai sigur decât orice formă de pierdere semnificativă în greutate. În ciuda beneficiilor de a avea un IMC mai mic în timpul sarcinii, pierderea în greutate nu este adecvată pentru toate femeile.

O parte din îngrijorare provine din metodele de pierdere în greutate tradițională: tăierea și exercițiul de calorii. Este important să urmăriți aportul de calorii și să vă exercitați în timpul sarcinii.Dar depășirea acesteia la o extremă ar putea dăuna copilului dumneavoastră. Acesta este motivul pentru majoritatea medicilor nu recomandă scăderea în greutate în timpul sarcinii, cu excepția cazului în care sunteți semnificativ supraponderali. Discutați toate întrebările sau îngrijorările pe care le aveți cu medicul dumneavoastră.

Medicul vă poate ajuta să luați cea mai sigură decizie pentru dvs. și copilul dumneavoastră. Puteți revizui întotdeauna un plan global de scădere a greutății după nașterea bebelușului.

Î:

Este important să reduceți calorii pentru a pierde în greutate în timpul sarcinii dacă sunteți supraponderală sau obeză?

A:

Da, este important să adaptați obiceiurile de viață mai sănătoase în timpul sarcinii, mai ales dacă sunteți supraponderală sau obeză. Fiind foarte supraponderali sau obezi poate crește șansele de complicații pentru mama și copilul în timpul sarcinii. Dacă sunteți obezi, tăiați treptat și în siguranță pe calorii, în timp ce începeți o rutină ușoară de exerciții fizice, vă poate ajuta să ajungeți la o greutate mai bună. Deși este posibil să rămâneți inevitabil în continuare în greutate din cauza sarcinii, este important să gestionați cât câștigați, urmărind ceea ce mâncați și faceți.

Universitatea din Illinois-Chicago, Colegiul de MedicinăRăspunsurile reprezintă opiniile experților noștri medicali. Tot conținutul este strict informativ și nu ar trebui să fie considerat consultanță medicală.
4.7
Evaluare totală: 31
5
13
4
1
3
2
2
1
1
1