Proteinele bogate în alimente pentru pescarari Mâncat sănătos

Mizelile aburi sunt bogate în proteine.

Mizelile aburi sunt bogate în proteine.

Articole similare

Când vă gândiți la mâncările bogate în proteine, gândurile dvs. pot rula la carne, care este una dintre cele mai bune surse ale acestui macronutrient. Dar care sunt opțiunile de proteine ​​pentru pescatari, quasi-vegetarieni care consumă pește și fructe de mare, dar fără carne roșie sau păsări de curte? Din fericire, atât pește, cât și fructe de mare furnizează proteine ​​semnificative pentru dietă și cu grăsimi mai puțin saturate și mai multe grăsimi sănătoase decât alte proteine ​​animale.

Cerințe de proteine

În funcție de sexul dumneavoastră, de greutatea și nivelul de activitate fizică, ar trebui să consumați 10% până la 35% din calorii zilnice din proteine, conform instrucțiunilor de la Institutul de Medicină. Nu toată proteina este creată egală. Proteina din surse animale este considerata completa, deoarece furnizeaza toti aminoacizii esentiali pe care corpul dumneavoastra nu le poate face singuri. Dar este, de asemenea, bogat în grăsimi saturate, care vă pot deteriora arterele dacă sunt consumate în exces. Sursele de proteine ​​din pește și fructe de mare sunt, de asemenea, complete, dar sunt sănătoase pentru inimă deoarece conțin acizi grași omega-3 semnificativi. Proteinele vegetariene sunt incomplete și ar trebui combinate pentru o nutriție optimă. Proteinele pe bază de plante conțin puțin sau deloc grăsime.

Peste de înaltă proteină

Somonul este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de pește pentru pescatari. Este o sursă excelentă de proteine ​​și de omega-3. O porție de 3 uncii de somon de prăjit la grătar, la grătar sau coapte oferă 22 de grame de proteine ​​de înaltă calitate, cu conținut scăzut de calorii. Îndepărtați fileul de somon cu puțin ulei de măsline și plantele preferate înainte de gătire sau marinați-l mai întâi într-un amestec de miere și sos de soia pentru a crește conținutul de proteine ​​- 2 linguri de tamari adaugă aproape 4 grame de proteine ​​în vasul tău. Pescarii cu vedere la buget pot cumpăra somon conservat sau ton conservat, combinat cu ouă, ceapă, ardei gras și pâini de pâine și se formează în paiete pentru prăjire sau coacere. O porție de 3 uncii de conserve de somon de sockeye sau de ton luminos oferă 22 de grame de proteine.

High-Protein fructe de mare

Fructe de mare este plin de proteine, de asemenea. O servire a crevetei de 3 unități consumă 19 grame de macronutrient pentru doar 101 de calorii. Încercați să vă marinați creveții într-un sos de lime-cilantru înainte de a fi gatiți sau săturați, sau o frecați cu un amestec picant de ardei gras și piper negru. Creveți alternativ și bucăți de legume pe frigărui, le spargeți într-o marinadă de usturoi de lămâie și apoi gratinați. Conservele de creveți sunt, de asemenea, bogate în proteine, cu 26 de grame pe o cană de 4,5 uncii. Faceți o salată de creveți cu puțină maioneză sau iaurt scăzut de grăsime, țelină tocată și ceapă și mărar și serviți pe un pat de verdeață mixtă cu o mână de migdale tocate. Musselii sunt o altă crustacee bogată în proteine, cu 20 de grame la 3 uncii. Fierbeți-le cu vin alb și usturoi pentru o farfurie simplă și delicioasă.

consideraţii

Unele tipuri de pește și fructe de mare prezintă un risc ridicat de contaminare cu metale grele, cum ar fi mercurul. Acest lucru este deosebit de important pentru femeile însărcinate și care alăptează și pentru copiii mici, ale căror sisteme nervoase nu sunt complet dezvoltate. Pestele de pește, cum ar fi rechinul, peștele spadă și macroule, conțin niveluri ridicate de metal, dar somonul și creveții sunt printre cele mai scăzute soiuri de mercur, potrivit Agenției pentru Protecția Mediului. Conservele de ton albastru au niveluri mai ridicate de mercur decât lumina bucată, astfel încât să vă limitați la nu mai mult de 6 uncii pe săptămână dacă mercurul este o preocupare. Puteți găsi, de asemenea, mărci de ton care pretind a fi "fără mercur".

Despre autor

Paula Martinac deține un Master of Science în educația pentru sănătate și nutriție de la Universitatea Hawthorn, cu accent pe îmbătrânirea sănătoasă, prevenirea cancerului, controlul greutății și gestionarea stresului. Este certificată de consiliul de administrație în domeniul hrănirii holistice și al unui practician certificat pentru alimente și băuturi spirtoase și a scris pe larg despre nutriție pentru diverse site-uri web.

Credite foto

pictograma pentru instrumentul de adnotare Citează acest articol
Alegeți stilul de citare

Martinac, Paula. "Alimente bogate în proteine ​​pentru pescarari". Alimentație sănătoasă SF Gate, http://healthyeating.sfgate.com/proteinrich-foods-pescatarians-1084.html. Accesat la 02 august 2018.

Martinac, Paula. (N.d.). Proteine ​​bogate în alimente pentru pescari. Alimentație sănătoasă SF Gate. Adus de la http://healthyeating.sfgate.com/proteinrich-foods-pescatarians-1084.html

Martinac, Paula. "Alimente bogate în proteine ​​pentru pescari" au accesat 02 august 2018. http://healthyeating.sfgate.com/proteinrich-foods-pescatarians-1084.html

Notă: în funcție de editorul de text pe care îl inserați, este posibil să fie necesar să adăugați italicul în numele site-ului.

4.5
Evaluare totală: 37
5
13
4
5
3
1
2
2
1
1