Cum sa preveniti si sa scapati de excesul de piele dupa ce ati pierdut greutatea

Dacă aveți multă greutate de pierdut, puteți fi preocupat de a avea pielea în vrac după ce atingeți obiectivul. Programele de pierdere în greutate și spectacolele de machiaj chirurgie plastică arată adesea această piele liberă după o pierdere semnificativă în greutate. Aflați de ce se întâmplă acest lucru și opțiunile pentru evitarea sau tratarea acestei probleme.

De ce aveți excesul de piele după scăderea în greutate

Dacă pierdeți o cantitate considerabilă de greutate, puteți avea piele în exces sau în exces după ce ați atins o greutate normală, sănătoasă. Gradul în care se poate întâmpla acest lucru depinde de câțiva factori.

Elasticitatea pielii dumneavoastră înainte și în timpul procesului de scădere în greutate determină cât de mult - dacă aveți orice piele liberă veți avea. Pielea mai tânără, care este mai elastică, este capabilă să se retragă mai eficient în forma sa originală. Pielea mai veche este mai puțin elastică și poate să nu se înrăutățească înapoi.

Șansa dvs. de a avea excesul de piele este semnificativ afectată de greutatea pe care trebuie să o pierdeți și cât de repede o pierdeți. Atunci când pierdeți rapid greutatea, pielea dvs. nu se poate micsora cât de repede doriți. Majoritatea persoanelor care pierd 100 de kilograme sau mai mult vor avea o problemă cu exces sau agățat de piele atunci când ajung la greutatea lor.

Cât timp ați fost supraponderali sau obezi poate afecta, de asemenea, capacitatea pielii dvs. de a reveni de la a fi întins. Cu cât mai puțin timp ați consumat supraponderali, cu atât este mai probabil ca pielea să revină la normal.

Unde apare pielea liberă?

Pielea excesivă este, de obicei, piele abdominală care ajunge bine în zona abdomenului. Pielea relaxată după pierderea în greutate se poate întâmpla și în alte zone. Unii diete se confruntă cu pielea sărată în brațe și în jurul liniei de sutien. Unii chiar își pierd pielea în zona coapselor și a feselor.

Prevenirea pieilor libere în timpul pierderii în greutate

O scădere lentă și constantă în greutate, una sau două kilograme pe săptămână, este rata ideală și vă va ajuta să economisiți elasticitatea pielii. Cu cât vă pierdeți mai greu greutatea, cu atât mai probabil aveți o problemă cu excesul de piele. În plus față de pierderea lentă și constantă în greutate, puteți construi și mușchi pentru a modela țesutul sub piele.

Cum să gestionați pielea liberă după scăderea în greutate

Dacă observați o piele slăbită și, mai ales, dacă vă deranjează sau găsiți deranjant mișcarea pielii în timpul activității, poate doriți să purtați articole de îmbrăcăminte de compresie. Acestea sunt disponibile pe scară largă atât pentru bărbați, cât și pentru femei pentru sport, precum și netezirea formei sub îmbrăcăminte.

Dacă excesul de piele provoacă căderea care duce la infecții ale pielii, este posibil să fie nevoie să luați în considerare intervenția chirurgicală. S-ar putea dori, de asemenea, să aveți o procedură efectuată pur și simplu pentru a îmbunătăți aspectul corpului dumneavoastră după pierderea în greutate.

Există diferite tipuri de intervenții chirurgicale disponibile. Unii pacienți consideră că un lifting corporal, o procedură de chirurgie cosmetică care ridică și strânge pielea în diferite locații ale corpului. O altă procedură se numește abdominoplastie sau "tummy tuck". Această metodă chirurgicală ridică și strânge doar zona de stomac. Unii chirurgi plasticieni pot efectua, de asemenea, o ridicare a coapselor pentru pielea liberă în corpul inferior.

Aceste proceduri sunt operații serioase și, ca și alte intervenții chirurgicale, prezintă un risc de complicații. Asigurarea rareori acoperă aceste tipuri de proceduri.

Un cuvânt de la Verywell

În timp ce vă puteți îngrijora de pielea vărsături, dacă sunteți supraponderală sau obeză vă veți îmbunătăți sănătatea prin scăderea în greutate. Dacă aveți o piele slăbită după pierderea în greutate, discutați cu medicul despre operațiile de strângere a pielii și despre metodele care pot îmbunătăți funcția și aspectul corpului.