Cele mai bune antidepresive pentru pierderea in greutate - 8 tipuri revizuite - Zen Fat Loss

Antidepresivele pot fi o clasă de droguri aparent contradictorie. Toți au scopul de a realiza același scop primar (reducerea simptomelor de depresie sau anxietate), dar mecanismele lor de acțiune pot fi cu totul diferite. Astfel, efectele lor asupra greutății corporale pot diferi în mod egal.

Unii utilizatori de antidepresiv sunt îngrozit să afle că au pus un pic de greutate după ce au fost pe medicamente pentru un timp. Cu siguranta m-as putea referi cand m-am lovit mai greu dupa ce am castigat 50 de lire sterline in doar cateva luni dupa ce am inceput pentru prima data Fluoxetine.

Pentru cei care se ocupă de depresie, acest lucru poate fi un subiect foarte sensibil, deoarece greutatea corporală este foarte strâns legată de stima de sine și de nivelurile asociate de depresie. Pur și simplu puneți: cu cât sunt mai puțini oameni mulțumiți sau acceptați față de greutatea corporală actuală, cu atât sunt mai puțin probabil să fie deprimați.

Depresia netratată poate duce direct la creșterea în greutate. Pentru unii oameni, această grăsime suplimentară de corp poate agrava simptomele depresiei chiar mai mult, contribuind la un ciclu fără sfârșit. De asemenea, mulți oameni pot deveni mai puțin dependenți de antidepresivele lor după ce își pierd greutatea. Unii devin capabili să ia o doză mai mică, iar unii reușesc în cele din urmă să reducă complet drogul (cu supravegherea medicului).

Inutil să spun, dacă sunteți în căutarea de a începe să luați sau comuta antidepresive - și căutați una care ajută veți pierde greutate, mai degrabă decât să câștige - vă ajută să aveți o listă cu cele mai bune opțiuni sunt.

Acest ghid vă va ajuta să vă dați câteva idei pentru a discuta cu medicul dumneavoastră și vă va pregăti pentru numirea dumneavoastră cu detalii specifice categoriei de droguri.

Notă: Acest articol este numai pentru scopuri informaționale și de discuții. Nu începeți sau nu întrerupeți niciun medicament până când obțineți aprobarea de la medicul dumneavoastră.

SSRI tipice

Pierdere în Greutate prietenie Evaluare: 3 din 10

SSRI (inhibitor selectiv de recaptare a serotoninei) este, de departe, cel mai popular tratament de primă linie pentru depresia din medicina modernă. Exemple comune ale acestor medicamente sunt Citalopram (Celexa), Fluvoxamină, Escitalopram (Lexapro), Paroxetină (Paxil), Sertralină (Zoloft) și Fluoxetină (Prozac).

Aceste medicamente produc adesea beneficii similare cu medicamentele mai vechi, mai puțin selective, fără ca numeroasele efecte secundare (sau cel puțin cele mai puțin severe).

Efectul SSRI asupra creșterii în greutate este complicat și variază oarecum de la un medicament la altul. În mod obișnuit, aceste medicamente vor urma un model de pierdere în greutate inițială încurajatoare. Pe măsură ce receptorii se reglează (ceea ce poate dura de la câteva săptămâni la mai mult de o lună), răspunsul dumneavoastră la un ISRS se va schimba. Din acest motiv, medicii insistă de obicei să încercați un medicament antidepresiv timp de câteva săptămâni înainte de a decide că este ineficient.

În ciuda unei posibile încurajări a pierderii în greutate în față, tratamentul pe termen lung al SSRI nu vă ajută să pierdeți în greutate. După ce organismul se ajustează, crește adesea pofta pentru carbohidrații nesănătoși și poate stimula apetitul.

Din acest motiv, mulți pacienți cu SSRI se "încurcă", considerând că medicamentul nu va provoca mult rău pe baza beneficiilor pe care le oferă în primele câteva săptămâni. Apoi, câteva luni mai târziu, după ce și-au încetat să mai fie îngrijorați de creșterea în greutate, ei trec pe scară pentru a fi șocați de cele mai drastice câștiguri în greutate din viața lor.

Toata lumea este diferita, asa ca vorbeste cu (si asculta!) Medicul dumneavoastra inainte de a va decide SSRI nu sunt potrivite pentru tine. În general, totuși, majoritatea oamenilor nu le consideră cel mai bun instrument pentru pierderea în greutate.

trazodonă

Pierdere în Greutate prietenie Evaluare: 6 din 10

Trazodona este un medicament care, similar cu SSRI menționați mai sus, funcționează prin receptorii serotoninei. Nu este un SSRI, totuși. Este într-o altă clasă numită SARI (antagonist al serotoninei și inhibitor al reabsorbției).

Acest medicament afectează serotonina într-un mod diferit decât SSRI obișnuite. Ca urmare, nu se cunoaște că determină în mod obișnuit creșterea în greutate sau creșterea apetitului perceput. De asemenea, spre deosebire de ISRS, Trazodone este foarte util pentru promovarea somnului.

În general, Trazodone ar fi ideal pentru a discuta cu medicul dumneavoastră dacă doriți să încercați ceva care nu va afecta probabil greutatea dumneavoastră, și mai ales dacă ați putea beneficia de somn îmbunătățit noaptea.

SNRI

Pierdere în greutate prietenie Evaluare: 8 din 10

Inhibitorii serotonin-noradrenalinei Reputake (SNRI) oferă beneficii similare cu SSRI, dar, de asemenea, prin creșterea norepinefrinei (un neurotransmițător strâns legat de adrenalină) devin mai stimulativi decât ISRS. Exemple de această clasă relativ nouă de medicamente includ Venlafaxine (Effexor) și Duloxetine (Cymbalta).

Acest mecanism suplimentar de acțiune pare a fi nu numai eficient în reducerea simptomelor de creștere în greutate a acțiunilor sale serotoninergice, ci pare să promoveze și greutatea pierderi in schimb.

Într-adevăr, natura activă a SNRI înseamnă că acestea tind să vă încurajeze să vă ridicați și să faceți lucruri fizice pe parcursul zilei, ceea ce vă ajută să consumați energie și să pierdeți grăsime. De asemenea, ele tind să vă reducă pofta de hrană și să vă ușurați să mâncați mai puțină hrană într-un singur loc.

Ca urmare, această clasă antidepresivă ar putea fi ceva care merită să discutați cu medicul dumneavoastră.

Wellbutrin / Bupropion

Pierdere în greutate prietenie Evaluare: 9 din 10

Bupropion (Wellbutrin), un antidepresiv atipic, poate fi, de asemenea, luat în considerare. Acest medicament lucrează pe norepinefrină ca SNRI-urile menționate mai sus, dar în loc să efectueze serotonina, acesta efectuează dopamina.

Dopamina și norepinefrina sunt ambii neurotransmițători strâns legați de controlul greutății. Ca atare, Wellbutrin tinde să fie foarte stimulant și este un antidepresiv ideal pentru mulți oameni care doresc să piardă în greutate.

Un studiu clinic a fost făcut pentru a confirma aceste rezultate când au fost inițial suspectate, iar datele susțin teoria - Wellbutrin a fost eficace în a ajuta pacienții să piardă în greutate.

Antidepresive triciclice (TCA)

Pierdere în Greutate prietenie Evaluare: 2 din 10

Antidepresivele triciclice sunt medicamente mai vechi și au fost unele dintre primele medicamente de acest gen care au lovit piața. Exemplele includ amitriptilina, nortriptilina și imipramină. Acestea sunt notorii pentru profilurile lor intense de efect secundar și nu sunt prescrise adesea, datorită faptului că SSRI noi și SNRI-urile sunt la fel de eficiente în practică.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să fi sugerat să încercați un TCA dacă nu s-au efectuat câteva antidepresive mai noi. În ciuda efectelor secundare, ele pot fi mai eficiente în unele depresive rezistentă la tratament.

Cu toate acestea, știrile privind pierderea în greutate nu sunt minunate. Ei au destule dovezi anecdotice care sugerează că ele încurajează creșterea în greutate. Un studiu din 1984 al mai multor antidepresive triciclice a indicat că aceste medicamente au provocat o creștere medie în greutate de 1,3 până la 2,9 lire pe lună.

Dacă alte medicamente nu au reușit să vă trateze depresia, cu toate mijloacele, medicul dumneavoastră are probabil un punct bun dacă sugerează că ați încercat o TCA. Amintiți-vă: Obținerea unei sănătăți mentale satisfăcătoare vine mai întâi. Puteți să vă gestionați întotdeauna greutatea, pe sau în afara acestor medicamente - dar persoanele deprimate nu tind să trăiască o viață sănătoasă. De fapt, ei au tendința statistică să trăiască cu mai mulți ani mai puțin decât contra-piesele lor mai fericite. Ia-ti sanatatea in ordine mai intai, apoi trateaza greutatea folosind tehnici sanatoase cum ar fi cele gasite pe acest site.

Inhibitorii inhibitorilor de monoaminooxidază (MAOI)

Pierdere în Greutate prietenie Evaluare: 3 din 10

IMAO sunt o altă clasă de antidepresive vechi care nu sunt utilizate atât de des ca ISRS și SNRI. Ele sunt mai bune pentru depresia "atipică" decât depresia "tipică", iar majoritatea MAI-urilor vin cu restricții dietetice care descurajează popularitatea lor.

Dacă luați în considerare un IMAO pentru scăderea în greutate, nu este vorba de o veste bună: Lista efectelor secundare recunoscute nu include creșterea în greutate și MAOI mai vechi, cum ar fi Parnate și Nardil, ambele au tendința de a crește în greutate.

EMSAM, un plasture antidepresiv nou bazat pe inhibitorul MAO-selegilină, poate fi o opțiune mai bună. În doze mai mari, acționează mai mult ca IMAO care promovează creșterea greutății, dar cea mai mică doză (de 6 mg pe zi) acționează printr-un mecanism puțin diferit și poate chiar să încurajeze scăderea în greutate.

Atipice antipsihotice ca antidepresive

Pierdere în Greutate prietenie Evaluare: 1 din 10

Recent, antipsihoticele atipice au fost din ce în ce mai prescrise ca antidepresive sau, mai frecvent, ca tratamente suplimentare pentru alte antidepresive pentru a îmbunătăți răspunsul. Exemple de astfel de medicamente includ Aripiprazol (Abilify), Quetiapine (Seroquel) și Risperidonă (Risperdal).

Din păcate, această clasă de medicamente pare să încurajeze creșterea semnificativă în greutate.

Add-On Stimulant Medication

Pierdere în greutate prietenie Evaluare: 9.5 din 10

Acesta nu este un scenariu foarte comun, dar uneori stimulentele cu prescripție sunt folosite pentru a spori antidepresivele mai tradiționale. Un stimulent cum ar fi Adderall, Dexedrina, Ritalin / Concerta sau Modafinil poate fi adăugat de către medicul dumneavoastră pentru a vă ajuta să vă tratați simptomele depresiei.

Datorită puterii lor, acestea ar fi de obicei adăugate de un psihiatru spre deosebire de un medic generalist și ar fi folosite numai în situații specifice. Cu toate acestea, dacă aveți prea multe efecte secundare dintr-un antidepresiv altfel eficient, totuși le lași letargice, nemotivate sau fără un control adecvat al apetitului, medicul dumneavoastră vă poate adăuga stimulente. Acestea pot fi, de asemenea, folosite pentru a "stimula" un antidepresiv care pur și simplu nu îl taie singur.

De asemenea, dacă luați deja un stimulent pe bază de rețetă pentru a trata o afecțiune cum ar fi ADHD sau narcolepsia, cel mai probabil vă va fi prescris antidepresivul pe lângă stimulentul existent.

Atunci când este utilizat împreună cu pacienții care doresc rezultate în ceea ce privește scăderea în greutate, prescrierea unui stimulant cu doză mică poate avea un efect profund asupra pierderii în greutate. Controlul apetitului este crescut, metabolismul este crescut, iar mulți pacienți au o motivație sporită de a lucra și de a fi activi.

Stil de viață Augmentarea antidepresivelor

Organismul chimic al omului variază foarte mult, iar diferitele medicamente pot avea rezultate surprinzător de diferite în diferite persoane. Doar pentru că un medicament ar putea "provoca în mod obișnuit creștere în greutate" în teste nu înseamnă tine voi sau avea să câștigi greutate.

Adevărul este că puteți face parte pentru a modifica puternic cele mai multe efecte pozitive sau negative legate de greutate ale antidepresivelor. Cele mai multe dintre aceste efecte secundare de crestere in greutate sunt rezultatul cresterii poftei de mancare - si, de asemenea, efectele secundare cu pierderea in greutate deapetitul crescut.

Deși nimic nu este complet garantat, crearea și menținerea unei alimentații echilibrate și a exercițiilor de rutină pot ajuta la atenuarea multora dintre aceste efecte.

Dacă doriți mai mult ajutor în ceea ce privește scăderea în greutate (chiar și în cazul unui antidepresiv), asigurați-vă că vă abonați la e-cursul de scădere în greutate de mai jos. Este gratuit!

4.6
Evaluare totală: 24
5
13
4
1
3
1
2
2
1
1