Este masa pregătită nesănătoasă? - Quora

Masa
Mâncat sănătos
Sănătate
Alimente

Este masa pregătită nesănătoasă?

Christine Gilbert, Pot face o masă cu tot ce ai în cămară.

Oh geeze, mai multe prostii ortorexice.

Nu există nimic nesănătos în ceea ce privește pregătirea mesei. Alimentele tăiate nu pierd o cantitate măsurabilă de substanțe nutritive peste noapte, și singurul lucru pe care microundele le fac pentru alimente este să se încălzească. Și orice lucru care încurajează oamenii să gătească cu ingrediente proaspete ar trebui să fie sprijinit.

Ana Desetnica

Depinde. Unele vitamine C se pierd în procedură.

Orezul prefiert, dacă nu este depozitat corect, vă poate oferi o otrăvire delicioasă a alimentelor.

La fel și pentru carnea de pui, dacă nu este bine gătită și refrigerată. Este mai bine să mâncați alimente imediat, dar dacă sunt pregătite și păstrate corect, preparatele sunt perfect ok.

Mark John, Antrenor de fitness

Ți-am citit întrebarea. Așa cum m-am legat de acest domeniu de mai mulți ani și cred că în mod greșit că pregătirea de mâncare este nesănătoasă. Alimentele în sine pot fi nesănătoase, ca în cazul în care nu sunt incluse în Dieta sanatoasa sau Alimente bogate în proteine .Salutari

Jovana Djak, Nutriționist și antrenor alimentar

Legumele, dacă sunt pregătite și depozitate în frigider, nu vor avea ca rezultat nutrienți pierduți. Fructele, cum ar fi avocado sau merele, se pot oxida devenind maroniu, dar nu vor dezvolta bacterii în frigider decât dacă au fost contaminate de ceva care a avut bacterii în primul rând - cel mai frecvent pui și salmon salvat, deoarece sunt mai susceptibili la boli.

Este masa pregătită nesănătoasă? - Quora

Nu este un secret faptul că Instagram este o mecca pentru alimente, dar una dintre cele mai bune pietre ascunse se află în inspirația de pregătire a mesei. Oamenii au pregătit o parte din mesele lor săptămânale înainte de timp și au postat fotografii cu hashtag #mealprep pentru a-și arăta munca grea în toată gloria lor.

Verificați câteva dintre dovezile admirabile:

Arată bine pe social media, dar pregătirea unei grămezi de mese pentru săptămâna, o dată, face un efort și o planificare. Cu toate acestea, experții spun că merită total.

"Sunt un mare fan al pregatirii meselor inainte", spune Jessica Cording, o companie cu sediul in New York, "Poate face mult mai usor sa asambleze mesele sanatoase in aceasta saptamana".

Beth Warren, R.D.N., fondator al Beth Warren Nutrition și autor al A trăi o viață reală cu hrană reală, este de acord. "Unul dintre cele mai mari bariere impotriva dorintei de a trai un stil de viata sanatos este lipsa de pregatire", spune ea SELF. "[Prepararea mesei poate] ajuta cu siguranta oamenii sa se angajeze sa manance sanatos, pentru ca se va face deja."

Lisa Moskovitz, RD, CDN și CEO al NY Nutrition Group, spune SELF că vede preparatul de masă săptămânal ca fiind "o mustă". "A avea mesele făcute înainte de timp este extrem de util pentru a evita impulsiv comanda meselor din restaurante sau restaurante fast-food ," ea spune. Aici, câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă pregătiți calea spre măreția sănătoasă:

1. Moskovitz arată că mesele de obicei nu au gusturi la fel de bune în ziua cinci dacă le păstrați în frigider. De aceea ea recomandă să depozitați toate mesele pregătite în congelator și să le decongelați atunci când aveți nevoie de ele (mâncărurile depozitate în frigider vor dura de obicei trei până la patru zile, spune ea).

2. Țineți minte că fructele și legumele proaspete vor ajunge la vârf de aproximativ trei zile. "Cel mai probabil veți fi în stare să le mâncați după acea perioadă, dar ele pot deveni puțin mai moi în textură sau legumele ar putea începe să devină maro", spune Warren.

3. Un vârf de genial îți luminează legumele (plonjându-le în apă fierbinte, apoi rece). Ea elimină enzimele care îi pot determina să se înrăutățească sau să se stingă rapid, Karen Ansel, R.D.N., autor al Sănătos în grabă: Rețete simple și sănătoase pentru fiecare masă a zilei, spune SELF. "Vor rămâne mai proaspete și mai clare și vor necesita doar o reîncălzire rapidă în tigaie", spune Ansel.

4. Este, de asemenea, inteligent să înghețăm boabe întregi cum ar fi orez brun și quinoa, spune Ansel. Acestea pot fi gătite și înghețate în recipiente cu o singură servire. Pur și simplu durează un minut în cuptorul cu microunde pentru a le dezgheța.

5. Dacă ideea de a mânca același lucru în fiecare zi sună ca iadul culinar, Cording recomandă păstrarea unor ingrediente separate de restul vasului și folosirea lor în moduri diferite. De exemplu, legumele prăjite care gustă excelent cu puiul pot fi, de asemenea, bune pe o salată a doua zi.

6. Știi că nu ai cum să poți petrece o oră sau mai mult de gătit dintr-o dată? Este încă o idee bună să pregătiți proteinele în avans. A avea cel putin proteinele facute inainte este un mare inceput ", spune Moskovitz. "Apoi, puteți să-l comutați cu add-on-uri ușoare în fiecare noapte."

Legate de:

S-ar putea să vă placă și: Cum să faci o salată de mâncare sănătoasă

Fotografie de credit: Naila Ruechel / Getty Images