Unde sunt găsiți carbohidrații în organism?

Răspuns complet

Celulele roșii și creierul au nevoie de glucoză ca sursă de energie, deoarece nu pot folosi proteine, grăsimi și alte forme de energie în acest scop, explică EUFIC. Astfel, este important să mențineți glucoza în sânge la un nivel optim optim.

Principalele surse de alimentare a carbohidraților sunt amidonul și zaharurile. Intestinul mic absoarbe monozaharidele în sânge și le transportă în zonele în care sunt necesare. Enzimele digestive descompun disacharidele în monozaharide și, de asemenea, descompun lanțurile lungi de amidon în zaharurile lor constituente, care devin absorbite în sânge.

Universitatea de Stat din Iowa explică faptul că organismul stochează glucoza în ficat și mușchii scheletici sub formă de glicogen atunci când nu are nevoie de glucoză pentru energie. Glucoza este stocată ca grăsime odată ce depozitele de glicogen sunt pline. Corpul folosește aceste depozite de glicogen ca sursă de energie atunci când are nevoie de glucoză mai mare decât cea disponibilă în sânge. Toate celulele vii din organism conțin glucoză, care intră în celule prin intermediul insulinei hormonale.

Aflați mai multe despre anatomia umană
4.5
Evaluare totală: 31
5
12
4
2
3
1
2
1
1
0