Alimentele să nu mănânce dacă aveți colesterol ridicat

Dacă aveți colesterol ridicat, nu sunteți singuri. Șaptezeci și unu de milioane de oameni din Statele Unite au un nivel ridicat de colesterol, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și doar o treime dintre cei cu colesterol ridicat îl au sub control. Dacă vă luptați cu cum să obțineți controlul asupra colesterolului, știind ce să nu mâncați este un loc bun pentru a începe.

Videoclipul zilei

Cârnați. Cârnați. Fotografie de credit: James Pauls / iStock / Getty Images

Când doriți să reduceți colesterolul din sânge, trebuie să limitați consumul de grăsimi totale și grăsimi saturate, deoarece grăsimea totală și grăsimea saturată sunt cunoscute pentru a crește nivelul colesterolului din sânge. Pentru sănătatea inimii, limitați consumul de grăsimi totale la 20 până la 35 procente din calorii și aportul de grăsimi saturate la mai puțin de 7 procente din calorii. Ca sursă atât de grăsime cât și de grăsimi saturate, evitați carnea bogată în grăsimi când încercați să scădeți nivelul colesterolului din sânge. Carnea bogată în grăsimi pentru a evita includ coaste, cârnați, slănină, salam, bologna, câini calzi și carne de organe, cum ar fi ficatul.

Evitați înghețată. Evitați înghețată. Fotografie de credit: Ingram Publishing / Ingram Publishing / Getty Images

Prima sursă de grăsimi saturate din dieta din S.U.A. este brânza obișnuită, potrivit Școlii de Sănătate Publică din Harvard. Ca și carnea, brânza integrală și produsele lactate sunt bogate în total și grăsimi saturate. Pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți numărul de colesterol, nu trebuie să mâncați brânză integrală sau iaurt sau să beți lapte integral. Alte produse lactate bogate în grăsimi pe care ar trebui să le evitați includ înghețată, brânză cremă, cremă groasă, jumătate și jumătate, smântână și unt.

Gălbenuș de ou. Gălbenuș de ou. Foto de credit: Dave King / Dorling Kindersley RF / Getty Images

Deși colesterolul din alimente nu are efectul prea mare asupra colesterolului din sânge ca și grăsimea saturată, trebuie să limitați aportul de colesterol. Dacă aveți deja colesterol ridicat, limitați consumul de colesterol dietetic la mai puțin de 200 de miligrame pe zi, conform studiului University of Illinois Extension. Un galbenus de ou are 184 miligrame de colesterol, ceea ce corespunde aproape 100% din limita ta. Dacă vă plac ouăle, aruncați gălbenușurile și doar mâncați albi, care nu conțin colesterol.

Mancare prajita. Mancare prajita. Imagine de credit: Fudio / iStock / Getty Images

Grasimile saturate nu sunt singurele grasimi pe care trebuie sa le evitati atunci cand aveti colesterol ridicat; trebuie, de asemenea, să evitați trans-grăsimile. Aceste tipuri de grăsimi sunt create atunci când producătorii transformă uleiurile lichide în solide. Grasimile trans cresc colesterolul LDL - colesterolul rău - și colesterolul HDL mai scăzut - colesterolul bun. Grasimile trans sunt găsite în alimente prăjite și produse de panificație. Aceasta înseamnă că nu trebuie să mâncați cartofi prăjiți, gogoși, produse de patiserie, crustă plăcintă, biscuiți, crustă de pizza și cookie-uri atunci când aveți colesterol ridicat. Orice produs cu margarină sau cu scurtare este de asemenea o sursă de trans-grăsime și ar trebui evitat.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine! Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

4.4
Evaluare totală: 32
5
12
4
2
3
2
2
3
1
1