Cum poate acupunctura să elibereze durerea și să îmbunătățească somnul, digestia și bunăstarea emoțională

Acupunctura este o tehnică de vindecare de 3 000 de ani a medicinei tradiționale chinezești. În 1997, Institutul Național de Sănătate din S.U.A. (NIH) a documentat și a publicat siguranța și eficacitatea acupuncturii pentru tratarea unei game largi de afecțiuni. Acupunctura este acum acoperită de multe polițe de asigurare și este utilizată în cea mai mare măsură pentru a ușura durerea.

Cum functioneaza acupunctura?

Acupunctura imbunatateste functiile organismului si promoveaza procesul natural de auto-vindecare prin stimularea locurilor anatomice specifice - frecvent denumite puncte de acupunctura sau acupuncte. Cea mai obișnuită metodă utilizată pentru a stimula acupoints este inserarea acelor fine, sterile în piele. Presiunea, căldura sau stimularea electrică pot spori și mai mult efectele. Alte tehnici de stimulare acupoint includ: masaj manual, moxibustion sau terapie termică, cupping, și aplicarea de medicamente și plante de actualitate pe bază de plante.

Medicina tradițională chineză se bazează pe o filozofie antică care descrie universul și corpul, în termenii a două forțe opuse: yin și yang. Când aceste forțe sunt în echilibru, corpul este sănătos. Energia numită "qi" (pronunțată "chee") curge de-a lungul căilor specifice, numite meridiane, în întregul corp. Acest flux constant de energie menține forțele yin și yang echilibrate. Cu toate acestea, în cazul în care fluxul de energie este blocat, cum ar fi apa blocată în spatele unui baraj, întreruperea poate duce la durere, lipsă de funcție sau boală. Terapia prin acupunctură poate elibera qi blocat în organism și stimulează funcția, evocând răspunsul natural al vindecării prin diverse sisteme fiziologice. Cercetările moderne au demonstrat efectele acupuncturii asupra sistemului nervos, a sistemului endocrin și a sistemului imunitar, a sistemului cardiovascular și a sistemului digestiv. Prin stimularea diferitelor sisteme ale organismului, acupunctura poate ajuta la rezolvarea durerii și îmbunătățirea somnului, a funcției digestive și a sentimentului de bunăstare.

Ce se întâmplă în timpul tratamentului cu acupunctura?

În primul rând, acupuncturistul dvs. va întreba despre istoricul dumneavoastră de sănătate. Apoi, el sau ea va examina forma, culoarea și acoperirea limbii, vă va simți pulsul și, eventual, veți efectua câteva examinări fizice suplimentare, în funcție de nevoile dvs. individuale de sănătate. Folosind aceste instrumente de evaluare unice, acupuncturistul va putea recomanda un plan de tratament adecvat pentru a aborda situația dumneavoastră particulară. Pentru a incepe tratamentul acupuncturii, stati confortabil pe o masa de tratament in timp ce acupuntele sunt stimulate pe diferite zone ale corpului. Majoritatea oamenilor nu simt nici un disconfort minim, deoarece acele fine sunt pozitionate usor. Acele sunt de obicei reținute între cinci și 30 de minute. În timpul și după tratamente, oamenii spun că se simt foarte relaxați.

Câte tratamente am nevoie?

Frecvența și numărul de tratamente diferă de la persoană la persoană. Unii oameni se confruntă cu o ameliorare dramatică în primul tratament. În cazul unor afecțiuni cronice complexe sau de lungă durată, pot fi recomandate unul până la două tratamente pe săptămână timp de câteva luni. Pentru problemele acute, de obicei sunt necesare mai puține vizite, de obicei opt până la zece vizite în total. Un plan individualizat de tratament care include numărul estimat de tratamente va fi discutat în timpul vizitei inițiale.

Ce condiții sunt tratate de obicei prin acupunctură?

Sute de studii clinice privind beneficiile acupuncturii demonstrează că tratează cu succes afecțiunile variind de la problemele musculo-scheletice (dureri de spate, dureri de gât și altele) la greață, migrene, dureri de cap, anxietate, depresie, insomnie și infertilitate.

Studiile clinice controlate de caz au arătat că acupunctura a fost un tratament eficace pentru următoarele boli, simptome sau condiții:

Rinita alergică (inclusiv febra fânului)
Colică biliară
Depresia (inclusiv nevroza depresivă și depresia după accident vascular cerebral)
Dysenteria, bacilă acută
Dismenoree, primar
Epigastralgia, acută (în ulcerul peptic, gastrita acută și cronică și gastrospasmul)
Dureri facial (inclusiv tulburări craniomandibulare)
Durere de cap
Hipertensiune arterială esențială
Hipotensiune, primar
Inducerea forței de muncă
Dureri la genunchi
Leucopenie
Dureri lombare
Malozitatea fătului, corectarea
Boală de dimineata
Greață și vărsături
Dureri de gât
Durerea din stomatologie (inclusiv durerea dentară și disfuncția temporomandibulară)
Periartrita umerilor
Durere postoperatorie
Colică renală
Artrita reumatoida
Sciatică
Entorsă
Accident vascular cerebral
Cot de tenis

Următoarele boli, simptome sau condiții au dovezi limitate, dar probabile, care susțin utilizarea terapeutică a acupuncturii:

Dureri abdominale (în gastroenterită acută sau datorită spasmului gastro-intestinal)
Acnee vulgaris
Dependența de alcool și detoxifiere
Paralizia Bell
Astm bronsic
Dureri de cancer
Nebuloză cardiacă
Colecistita, cronică, cu exacerbare acută
cholelithiasis
Sindromul de stres de competiție
Leziuni craniocerebrale, închise
Diabet zaharat, non-dependent de insulină
earache
Febră hemoragică epidemică
Epistaxis, simplu (fără boală generalizată sau locală)
Durerea de ochi datorată injectării subconjunctivale
Infertilitatea feminină
Față de spate
Sindromul uretral feminin
Fibromialgia și fasciita
Tulburări gastrocinetice
Artrita gutoasă
Starea purtătorului de virusul hepatitei B
Herpes zoster (herpesvirus uman (alfa) 3)
hiperlipemia
Hypo-ovarianism
Insomnie
Durerea muncii
Alăptarea, deficiență
Disfuncții sexuale ale bărbaților, neecologice
Boala Ménière
Nevralgie, post-herpetică
neurodermatita
obezitatea
Dependența de opium, cocaină și heroină
Osteoartrita
Durerea datorată examinării endoscopice
Durere în tromboangiita obliterans
Sindromul ovarului polichistic (sindromul Stein-Leventhal)
Post-extubarea la copii
Convalescență postoperatorie
Sindromul premenstrual
Prostatita, cronică
pruritul
Sindromul durerii radiculare și pseudoradiculare
Sindromul Raynaud, primar
Recurgere infecție a tractului urinar inferior
Reflex distrofie simpatică
Retenția urinei, traumatică
schizofrenie
Sialismul, indus de droguri (salivare excesivă)
Sindromul Sjögren
Dureri în gât (inclusiv amigdalită)
Dureri de spate, acute
Gat intepenit
Disfuncția temporomandibulară a articulațiilor
Sindromul Tietze
Consumul de tutun
sindromul Tourette
Colită ulcerativă, cronică
urolitiază
Demența vasculară
Tuse convulsivă (pertussis)

Cum aleg acupuncturistul potrivit?

Am reușit să găsiți cu ușurință acupuncturistul potrivit prin selectarea celor mai buni practicieni din comunitate pentru a vă alătura echipei noastre la Centrul UCSD pentru Medicină Integrativă. Acreditarea acupuncturistă este reglementată la nivel de stat. Toți acupuncturistii noștri sunt licențiați de către Consiliul de Stat pentru Acupunctură din California și au ani de experiență clinică în domeniu. Cea mai bună modalitate de a descoperi dacă acupunctura este potrivită pentru dvs. este să programați o vizită în cea mai convenabilă locație - Scripps Ranch, La Jolla sau Hillcrest.

Cât costă acupunctura?

Cât costă acupunctura? Acupunctura este acoperita de unele planuri de asigurari de sanatate, dar nu toate. Dacă planul dvs. acoperă acupunctura, personalul nostru va factura compania de asigurări pentru acest serviciu și veți fi responsabil pentru orice co-plăți necesare. Dacă planul dvs. nu acoperă acupunctura, puteți primi în continuare serviciul pentru o taxă de numerar. Prețul acupuncturii la UCSD este de 124 USD pe sesiune. Există o reducere de 45% pentru plata la momentul serviciului, aducând prețul la 68,20 USD pe tratament. De asemenea, sunt disponibile reduceri de pachete. Se acceptă numerar, cecuri și toate cardurile de credit majore.

Pentru a programa o întâlnire, consultați furnizorii și locațiile noastre de acupunctură aici.

4.2
Evaluare totală: 36
5
10
4
1
3
3
2
2
1
0