Obezitatea

Ce este obezitatea?

Obezitatea este o boală gravă, cronică, care poate avea un efect negativ asupra multor sisteme din corpul dumneavoastră. Persoanele supraponderale sau obezi au un risc mult mai mare de a dezvolta condiții grave, printre care:

 • Boala de inima
 • Diabetul de tip 2
 • Boli osoase și articulare

Obezitatea în Statele Unite

US Surgeon General a declarat că obezitatea a atins proporții epidemice în Statele Unite. Aproximativ:

 • 35 la sută dintre femei și 31 la sută dintre bărbați sunt considerate în mod grav supraponderale
 • 15 la suta dintre copiii cu varste intre 6 si 19 ani sunt supraponderali

Oficialii din domeniul sănătății publice avertizează că rezultatele inactivității fizice și al dietei necorespunzătoare se apropie de tutun ca o amenințare semnificativă pentru sănătate. Ne-am angajat să vă ajutăm să deveniți sănătoși și să rămâneți așa. Aflați mai multe despre prevenirea obezității.

Cauzele obezității

Cauzele obezității sunt complexe. Există mulți factori interdependenți, cum ar fi genetica, stilul de viață și modul în care corpul dumneavoastră folosește energie. Aflați mai multe despre cauzele obezității și a factorilor de risc.

Indicele de masa corporala (BMI) Calculator

Faceți primul pas spre gestionarea greutății dvs. din confortul casei dvs. Utilizați calculatorul IMC pentru a vă ajuta să stabiliți dacă sunteți sau nu considerați obezi. Dacă sunteți obezi sau aveți unul sau mai mulți factori de risc pentru obezitate, medicii noștri vă pot ajuta. În cazurile de obezitate severă, chirurgia poate fi o opțiune. Aflați mai multe despre tratamentul obezității la Stanford.

Efectele de sănătate ale obezității

Obezitatea are un efect negativ foarte mare asupra sănătății. În fiecare an, condițiile legate de obezitate au costat peste 150 de miliarde de dolari și au cauzat o valoare estimată la 300.000 de decese premature în SUA. Efectele asupra sănătății asociate cu obezitatea includ, dar nu se limitează la, următoarele:

 • Tensiunea arterială crescută - Țesutul adițional de grăsime din organism are nevoie de oxigen și nutrienți pentru a trăi, ceea ce presupune ca vasele de sânge să circule mai mult sânge în țesutul adipos. Aceasta sporește volumul de muncă al inimii, deoarece trebuie să pompeze mai mult sânge prin vasele de sânge suplimentare. Mai mult sânge circulant înseamnă, de asemenea, o presiune mai mare asupra pereților arterelor. Presiunea mai mare pe pereții arterelor crește tensiunea arterială. În plus, greutatea suplimentară poate crește frecvența cardiacă și poate reduce capacitatea organismului de a transporta sânge prin vase.
 • Diabetul zaharat - Obezitatea este cauza principală a diabetului de tip 2. Acest tip de diabet zaharat începe, de obicei, la vârsta adultă, dar acum se produce de fapt la copii. Obezitatea poate provoca rezistență la insulină, hormonul care reglează zahărul din sânge. Când obezitatea determină rezistență la insulină, zahărul din sânge devine ridicat. Chiar obezitatea moderată crește dramatic riscul de diabet.
 • Boala cardiacă - Ateroscleroza (întărirea arterelor) este prezentă de 10 ori mai frecvent la persoanele obeze comparativ cu cele care nu sunt obezi. Boala arterială coronariană este, de asemenea, mai răspândită, deoarece depozitele de grasime se acumulează în arterele care furnizează inima. Arterele înguste și fluxul redus de sânge către inimă pot provoca dureri în piept (angina) sau un atac de cord. Cheagurile de sânge se pot forma, de asemenea, în arterele înguste și provoacă un accident vascular cerebral.
 • Probleme comune, inclusiv osteoartrita - obezitatea poate afecta genunchii și șoldurile datorită stresului pe care îl prezintă articulațiile cu greutate în plus. Chirurgia de înlocuire a articulațiilor, în timp ce se realizează în mod obișnuit pe articulații deteriorate, poate să nu fie o opțiune recomandabilă pentru o persoană obeză, deoarece articulația artificială prezintă un risc mai mare de slăbire și deteriorare.
 • Apneea de somn și problemele respiratorii - Apneea de somn, care determină oamenii să oprească respirația pentru perioade scurte de timp, întrerupe somnul pe tot parcursul nopții și cauzează somnolență în timpul zilei. De asemenea, provoacă sforăitul greu. Problemele respiratorii asociate cu obezitatea apar atunci când greutatea adăugată a peretelui toracic scade plămânii și provoacă respirație limitată. Apneea de somn este, de asemenea, asociată cu hipertensiunea arterială.
 • Cancer - La femei, supraponderalitatea contribuie la un risc crescut pentru o varietate de tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, colonul, vezica biliară și uterul. Barbatii supraponderali au un risc mai mare de cancer de colon si de prostata.
 • Sindromul metabolic - Programul național de educație în domeniul colesterolului a identificat sindromul metabolic drept factor complex de risc pentru bolile cardiovasculare. Sindromul metabolic este alcătuit din șase componente principale: obezitatea abdominală, creșterea colesterolului din sânge, creșterea tensiunii arteriale, rezistența la insulină cu sau fără intoleranță la glucoză, creșterea anumitor componente sanguine care indică inflamația și creșterea anumitor factori de coagulare în sânge. În SUA, aproximativ o treime din persoanele supraponderale sau obezi prezintă sindrom metabolic.
 • Efectele psiho-sociale - Într-o cultură în care adesea idealul atractivității fizice este prea subțire, persoanele supraponderale sau obezi suferă frecvent dezavantaje. Persoanele supraponderale și obezi sunt adesea blamate pentru starea lor și pot fi considerate a fi leneși sau slabici. Nu este neobișnuit ca situațiile supraponderale sau obeze să ducă la persoane care au venituri mai mici sau care au relații romantice mai puțin sau deloc. Dezaprobarea persoanelor supraponderale exprimate de unii indivizi poate să progreseze la părtinire, discriminare și chiar chinuri.
4.6
Evaluare totală: 20
5
13
4
4
3
3
2
1
1
1