Quiz: găsiți cea mai bună dietă pentru personalitatea dvs.

Dacă ați răspuns cel mai mult la Ds, puteți beneficia de lipsa glutenului.

Persoanele care ar trebui să fie pe o dietă fără gluten sunt cele care au boală celiacă sau intoleranță la gluten. Dar, indiferent de motiv, dieta a devenit popular ca un plan de pierdere în greutate, ceea ce este confuz atât pentru persoanele care suferă de boală, cât și pentru cei care le tratează. "Acestea nu sunt produse cu adevărat scăzute de calorii", spune Jacalyn See, un dietetician înregistrat care lucrează cu pacienți cu celiachie la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota. "Produsele [de substituție] au adesea mai multe calorii și lipsesc nutrienți precum vitaminele B, fierul și fibrele."

Persoanele cu boala celiacă dezvoltă o reacție imună când mănâncă gluten, o proteină găsită în grâu, orz și secară. Aceasta distruge căptușeala interioară a intestinului subțire, provocând diaree și balonare. Dacă nu sunt tratate, iar pacienții pur și simplu evită să mănânce alimentele iritante, pot dezvolta deficiențe în substanțele nutritive cheie care compromit creierul până la sistemul nervos și os. Deși nu toate cazurile sunt severe, reacțiile sunt suficiente pentru a face restricțiile alimentare importante.

Dacă credeți că aveți o alergie la gluten, trebuie să vă adresați medicului pentru a putea fi testat și diagnosticat corespunzător. Cu excepția cazului în care aveți o alergie la gluten, nu există nici un motiv să mergeți fără gluten. Unii oameni o folosesc ca o scuză pentru a sta departe de multe pâine, dar în cele din urmă se substituie alimentele cu calorii mai înalte.

4.3
Evaluare totală: 22
5
15
4
5
3
1
2
2
1
0