Cum mănâncă grăsimea vă menține la îndemână și sănătoasă

Sănătoase grăsimi
Somonul este o sursă bogată de acizi grași omega-3. Imagini MaXx / Getty Images

Studiile complete arată că cantitatea totală de grăsimi din dietă nu este legată de greutate sau de boală. Studiile au arătat că este tipul de grasime și caloriile totale din dieta care contează cu adevărat.

Grasimile bune pastreaza organismul sanatos in timp ce grasimile proaste promoveaza colesterolul ridicat si problemele de sanatate. Toate grăsimile nu sunt create egale și aruncând răul și păstrând binele este necesar pentru a ne menține sănătoși.

Cu toate hype-ul "nu mănâncă grăsime", ne-am oprit consumând grăsimile bune benefice inimii noastre și sănătății generale. În timp ce alegeți grăsimile mai sănătoase este mai bine pentru inimă, atunci când vine vorba de talie, toate grăsimile au aproximativ același număr de calorii.

Acordarea atenției controlului porțiunii și a cantității totale de grăsimi nu numai că va ajuta la scăderea în greutate, dar va promova și o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Cum mănâncă grăsimea vă menține la îndemână și sănătoasă

Mulți oameni, inclusiv mulți experți, cred că mâncarea prea multă grăsime este rău pentru sănătatea unei persoane. Însă grăsimea este mai complexă decât asta. Este important să se ia în considerare tipul de grăsime pe care îl mănâncă o persoană.

Există o varietate de surse de grăsimi disponibile, variind de la grăsimi prezente direct în alimente cum ar fi produsele lactate, carnea, peștele, ouăle, nucile și anumite legume, la grăsimile pe care le adăugăm la alimente cum ar fi uleiurile derivate din nuci, măsline și semințe diverse. În mod tipic, se vorbește despre trei tipuri de grăsimi: saturate, mononesaturate și polinesaturate. Un alt grup care trebuie luat în considerare sunt grăsimile trans, grăsimi care tind să rămână solide la temperatura camerei, care includ anumite uleiuri vegetale, în special cele care au fost hidrogenate.

Pentru a examina dacă o persoană mănâncă prea multă grăsime, trebuie să știe tipurile pe care le consumă, ceea ce înseamnă citirea etichetelor și conștientizarea în alegerile sale alimentare. De asemenea, trebuie să ne gândim la ceea ce constituie "prea mult", deoarece acest lucru poate ajuta la informarea alegerilor alimentare. Mananca prea putina grasime poate fi aproape la fel de dăunătoare corpului ca prea multă grăsime. Astfel, este important să aveți o țintă.

În mod tradițional, majoritatea dietiștilor, medicilor și agențiilor de sănătate au recomandat ca nu mai mult de 30% din caloriile zilnice ale unei persoane să provină din grăsimi. Mai important, doar cantitățile mici de aport caloric zilnic ar trebui să fie alcătuite din grăsimi saturate. Grasimile trans, ulei la care se adaugă hidrogen, ar trebui să fie menținute la un nivel minim de admisie, deoarece nu este sănătos și nu oferă prea multe avantaje nutriționale. Acest lucru nu înseamnă că o persoană nu se poate răsfăța ocazional într-un pic din aceste grăsimi "rele", dar alegerea unor grasimi mai bune, cum ar fi cele care sunt mononesaturate, este o alegere mai sănătoasă.

Mulți experți cred că atunci când o persoană mănâncă prea multă "proastă" grăsime, se deschide la un număr de condiții și boli. Una dintre cele mai importante preocupări este obezitatea. Numărul tot mai mare de americani care suferă de obezitate și rata de obezitate a copiilor a devenit din ce în ce mai îngrijorătoare. Excesul de greutate poate scurta perioada de viata, poate creste riscul unor afectiuni precum diabetul zaharat si poate ridica riscul unor forme de cancer.

Consumul de prea mult grăsimi saturate poate determina nu numai creșterea în greutate, dar poate avea și un efect negativ asupra arterelor. Consumul de grăsimi saturate crește colesterolul "rău", ceea ce, la rândul său, creează acumularea plăcilor în artere. Acest lucru poate duce la o varietate de probleme ale bolilor cardiace cum ar fi supapele blocate care necesită intervenție chirurgicală bypass și la coagularea sângelui în arterele subțiate, ceea ce poate duce la accident vascular cerebral. Trans grăsimea sa dovedit a se corela cu un risc mai mare de cancer, în special anumite tipuri de cancer care sunt încă dificil de tratat, cum ar fi cancerul de sân. Tensiunea arterială crescută este, de asemenea, o preocupare.

Acest lucru nu înseamnă că oamenii nu ar trebui să mănânce grăsimi. Anumite vitamine sunt solubile în grăsimi, iar persoanele care au diete fără grăsimi consideră că pot pierde mai puțină greutate. Este pur și simplu important să nu mergeți peste bord și să încercați să mâncați grăsimi "bune", cele care sunt mononesaturate și polinesaturate. Urmați-vă medicul, nutriționistul sau regulamentele guvernamentale pentru o alimentație sănătoasă.

4.3
Evaluare totală: 21
5
10
4
1
3
1
2
1
1
1