Pot folosi vitaminele pentru scăderea în greutate?

Dacă scăderea în greutate ar fi la fel de ușoară ca și extragerea unui supliment, cu toții suntem subțiri ca stuf. Am putea să ne așezăm pe canapea și să ne uităm la Netflix, în timp ce suplimentul a făcut toată munca.

În realitate, slăbirea nu este atât de simplă. Aflați ce spun experții despre vitamine și despre scăderea în greutate.

Când scanați rafturile de la magazinul local, puteți vedea pierderi în greutate pe care le-ați prezentat ca un beneficiu al multor produse. De exemplu, unii oameni susțin că vitamina B-12, calciu, omega-3 acizi grași și suplimente de ceai verde vă pot ajuta să pierdeți în greutate.

Beneficiile pretinse variază de la "revigorarea metabolismului dvs." și "mișcarea unui comutator în corpul dvs." la "semnalizarea celulelor dvs. pentru a arde grasimea".

Cu toate acestea, oamenii de stiinta au gasit putine dovezi pentru a sustine aceste revendicari pierdere in greutate.

Indiferent dacă o faceți în formă de pilule sau dacă obțineți o injecție scumpă, nu vă așteptați la un supliment de vitamina B-12 pentru a vă stimula metabolismul și pentru a arde grăsimea. Potrivit Clinicii Mayo, nu există dovezi că aceasta va promova scăderea în greutate.

Corpul tău are nevoie de vitamina B-12 pentru a susține funcția nervilor și a celulelor sanguine și pentru a produce ADN. Pentru a obține doza zilnică, așa cum recomandă Biroul suplimentelor alimentare (ODS), includeți alimente care conțin vitamina B-12 în dieta dumneavoastră.

De exemplu, mâncați cereale integrale de cereale integrale pentru micul dejun, un sandviș cu salată de ton pentru prânz și un ouă frittata pentru cină. Ficatul de vită și moluștele sunt de asemenea surse bogate în această vitamină.

Este posibil să aveți nevoie de mai multe B-12 dacă sunteți un băiat greu, aveți o istorie anemică, sunteți un vegetarian strict sau ați avut o intervenție chirurgicală bariatrică.

Corpul tau are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciul si pentru a-ti mentine oasele puternice. Dar experții nu sunt convinși că vă vor ajuta să pierdeți în greutate.

Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că femeile aflate în postmenopauză supraponderale care au luat suplimente de vitamina D și au obținut niveluri sănătoase sau "pline" ale acestui nutrient au pierdut mai multă greutate decât femeile care nu au atins aceste niveluri.

Dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a testa aceste rezultate și pentru a afla cum suplimentele de vitamina D ar putea afecta alte persoane supraponderale.

Până când știm mai multe, puteți obține, probabil, doza recomandată de ODS de vitamină D prin atingerea produselor lactate cu conținut scăzut de grăsimi, a sucurilor și a cerealelor care au fost fortificate cu acest nutrient.

Peștii grași, cum ar fi heringul, macrou și tonul, oferă, de asemenea, doze modeste de vitamină D. Organismul dvs. produce acest lucru atunci când vă expuneți pielea la lumina soarelui.

Luați în considerare efectuarea de plimbări regulate în jurul cartierului dvs. pentru a obține lumina soarelui și exercițiu prea. Dar amintiți-vă, prea multă expunere la soare vă poate ridica riscul de arsură și cancer de piele.

Unele studii sugerează că acizii grași omega-3 susțin pierderea în greutate - dar este prea devreme pentru a trage concluzii, avertizează Clinica Mayo.

Chiar și așa, acizii grași omega-3 sunt o mare plus față de dieta ta. Potrivit American Heart Association, acestea vă pot proteja inima și vasele de sânge de daune și boli. Somonul, macrou, hering, păstrăvul lacului, sardinele și tonul sunt surse bogate ale acestui nutrient.

Luați în considerare consumul acestor pești de câteva ori pe săptămână, ca parte a planului dumneavoastră de alimentație sănătoasă. Încercați să grăbiți, să coaceți sau să coaceți, mai degrabă decât să le prăjiți.

Suplimentele de calciu vă vor ajuta să pierdeți în greutate? Cele mai multe dovezi indică "nu". Unii susținători susțin că calciul mărește defalcarea grăsimii din celule. Alții sugerează că pot interveni în capacitatea organismului de a absorbi grăsime din alimentele pe care le consumați.

Dar, conform ODS, majoritatea studiilor clinice nu au găsit nici o legătură între consumul de calciu și pierderea în greutate.

Corpul tău are nevoie de calciu pentru a susține sănătatea oaselor, a mușchilor, a nervilor și a vaselor de sânge.

Pentru a atinge ținta recomandată de ODS, mâncați alimente bogate în calciu, cum ar fi produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi, verdele cu frunze închise și tofu. Aceste alimente sunt cu conținut scăzut de grăsimi, dar cu conținut ridicat de nutrienți, făcându-le un plus inteligent față de strategia dvs. de pierdere în greutate.

Așa cum este tentant cum ar fi să vă încurcați cu o carte bună și o ceașcă de ceai verde - sau suplimente de ceai verde - o plimbare plină de viață sau plimbare cu bicicleta va face mai mult pentru a topi grăsimea din mijlocul vostru.

Ceaiul verde conține antioxidanți care ar putea ajuta la protejarea inimii. Dar, conform cercetărilor raportate în Baza de Date Cochrane a Recenzelor Sistematice, potențialul de creștere a pierderii în greutate al suplimentelor de ceai verde pare să fie mic și nesemnificativ din punct de vedere statistic.

Extinderea banilor pentru vitamine sau alte suplimente care pretind că ajută la scăderea în greutate reduce de obicei mărimea portofelului, mai degrabă decât talia ta.

Mai degrabă decât cumpărați aceste produse, luați în considerare investiția într-o adunare în sală de gimnastică, un nou set de cizme pentru drumeții sau un set de instrumente de grădinărit. Gradinaritul este un exercitiu bun. Puteți arde calorii în timp ce vă plantați, pliviți și udând un parcel plin de vegetale bogate în nutrienți.

Când ajunge masa de masă, serviți-vă recompensele de origine alături de sursele de proteine ​​slabe și cerealele integrale. Exercitiile mai mult si consumul de alimente care au un continut scazut de calorii, dar bogate in nutrienti este o modalitate foarte buna de a atinge obiectivele de pierdere in greutate.

4.2
Evaluare totală: 24
5
13
4
2
3
1
2
2
1
1