Cum sa pierzi doua lire saptamana

Expert revizuit

Cum sa pierzi doua lire saptamana

Trei piese: consumul de alimentație corectă Suma de exercițiu comunitar Q & A

Pierderea in greutate poate fi dificila. Pierderi mai slabe în greutate sau pierderi de aproximativ 1-2 kilograme pe săptămână sunt ideale, sigure și cele mai durabile pierderi de greutate pe termen lung.[1] Veți avea nevoie să reduceți caloriile, să mâncați tipurile potrivite de alimente, să fiți activi și, eventual, să modificați alte comportamente de stil de viață. Acestea fiind spuse, pierderea in greutate poate fi, de asemenea, unul dintre cele mai pline de lucruri pe care le faceti vreodata. De la o sănătate mai bună și o viață mai lungă până la o stimă de sine îmbunătățită, scoaterea din greutate în plus merită. Modificați dieta, adăugați activitate fizică și modificați stilul de viață pentru a vă ajuta să pierdeți 2 kilograme pe săptămână.

paşi

Partea 1
Mâncând bine

 1. 1
  Umpleți cu proteine, fructe și legume. Aceste trei grupuri de alimente sunt relativ scăzute în calorii, bogate în substanțe nutritive și sunt foarte umplut și satirat.[2][3] Combinându-le la majoritatea meselor vă poate ajuta să pierdeți în greutate.
  • Când încercați să pierdeți în greutate și să reduceți calorii, va trebui să alegeți alimente bogate în nutrienți. Acestea sunt produse cu un conținut relativ redus de calorii, dar și cu un conținut ridicat de substanțe nutritive.
  • Produsele (fructele și legumele) sunt bogate într-o varietate de substanțe nutritive, inclusiv fibrele. Cantități mai mari de fibre vă ajută să vă simțiți plini și să rămâneți satisfăcuți pentru mai mult timp. Acest lucru vă poate ajuta să mâncați mai puțin și gustări mai puțin pe parcursul zilei.[4]
  • Includeți una sau două porții de fructe sau legume la fiecare masă. Asigurați-vă că pentru a măsura porții dvs. la 1/2 ceasca de fructe,[5] 1 ceașcă de legume și 2 cești de verdeață cu frunze.[6]
  • Proteina este un alt tip de mâncare care vă poate ajuta să vă simțiți mult mai mult pe parcursul zilei și să vă temperați apetitul. De asemenea, ajută la menținerea metabolismului în timpul zilei.[7]
  • Includeți o sursă de proteine ​​slabe cum ar fi pui, pește, tofu, fasole, crustacee sau lactate cu conținut scăzut de grăsimi la fiecare masă. Urmează o porție de 3-4 oz din aceste proteine ​​slabe.[8]
 2. 2
  Consumați cantități moderate de boabe întregi. Inclusiv câteva porții de boabe integrale vă ajută să vă echilibrați dieta. Aceste alimente conțin, de asemenea, cantități moderate de fibre și vă pot ajuta să rămâneți mai mulțumiți.[9]
  • Deși boabele integrale sunt mai hrănitoare decât boabele rafinate (cum ar fi pâinea albă sau orezul alb), ele nu oferă cât mai multe substanțe nutritive decât proteinele, fructele sau legumele.
  • Alegeți alimentele din cereale integrale cu carbohidrați simpli sau cu boabe rafinate, ca și painea alba, biscuiti, produse de panificatie. Încercați: orez brun, quinoa, ovăz, farro, pâine integrală de grâu sau paste întregi de grâu.
  • Măsurați porțiunile de alimente cu cereale integrale pentru a vă ajuta să scăpați în greutate. Măsurați 1 oz sau aproximativ 1/2 cană de boabe.[10]
  • Amintiți-vă că o felie de pâine este o porție, dar un bun sau bagel este două porții.
 3. 3
  Limitați alimentele foarte prelucrate. Alimentele foarte prelucrate includ pâine, produse de patiserie, dulciuri, fast food și mâncăruri preparate congelate. Încercați să evitați acestea de multe ori, deoarece acestea sunt de obicei mai multe calorii dense în comparație cu alimentele mai puțin procesate.[11]
  • Mâncarea multor alimente procesate pe parcursul zilei poate interzice pierderea în greutate. Multe alimente prelucrate sunt mai mari în calorii, grăsimi, zaharuri și alți aditivi.[12]
  • Dacă în prezent se bazează în mare măsură pe alimentele procesate, treceți încet comutatorul la alimente mai puțin procesate. Începeți prin a face o masă sau o gustare acasă sau de ambalaj pentru a aduce cu tine.
  • De asemenea, planificarea meselor și pregătirea meselor vă poate ajuta să fiți mai pregătiți și să aveți gustări și gustări gata pentru deplasare, ceea ce poate facilita trecerea elementelor prelucrate.
 4. 4
  Bea apă. Bea apă adecvată este excelentă pentru sănătatea dumneavoastră generală; cu toate acestea, este, de asemenea, minunat pentru pierderea în greutate.
  • O modalitate prin care apa vă poate ajuta să pierdeți în greutate este să vă simțiți fizic plin. Ca și mâncarea, apa necesită spațiu în stomac. Consumul unui pahar mare înainte de masă vă poate ajuta să vă simțiți satisfăcuți înainte de a începe masa. De asemenea, beți un pahar de apă când vă simțiți foame înaintea unei mese vă poate ajuta să vă simțiți mulțumiți fără o gustare.
  • Consumul de lichid adecvat pe parcursul întregii zile poate contribui, de asemenea, la creșterea greutății prin menținerea unei hidratări adecvate. Chiar și atunci când sunteți ușor deshidratat, puteți simți semnalele foamei când, de fapt, sunteți doar însetat.[13]
  • Scopul pentru cel puțin 64 oz (2 litri) de lichide clare în fiecare zi.[14] Alegeți băuturi fără calorii și fără cafea, cum ar fi apă, apă aromatizată sau ceai fără cafea fără zahăr.
 5. 5
  Mănâncă mai lent. Mâncarea mai lentă vă poate ajuta să mâncați porțiuni mai mici, să consumați mai puține calorii și să scăpați în greutate.[15] Îți dă timpul corpului să înregistreze că ești saturat.
  • Majoritatea experților în sănătate recomandă să dureze aproximativ 20-30 de minute pentru a mânca o masă. Acest lucru vă permite sistemului dvs. GI să trimită satiation sau semnale mulțumit la creier.[16]
  • Când mâncați mult mai repede decât aceasta, sunteți mult mai probabil să mâncați prea mult sau să mâncați prea mult într-o singură ședință.
  • Încercați să setați un cronometru, așezați furculita între mâncare, luați o gură de apă între mușcături și vorbind cu prietenii sau familia. Aceste trucuri vă pot ajuta să vă încetiniți.
 6. 6
  Luați un multivitamină. Luarea unui multivitamin zilnic poate fi o idee bună atunci când încercați să slăbiți. Acest lucru nu va accelera pierderea in greutate, dar poate ajuta la satisfacerea necesitatilor nutritive atunci cand taiati calorii.[17]
  • Multivitaminele și orice vitamină nu provoacă scădere în greutate. Numai tăierea caloriilor și exercițiile fizice pot duce la scăderea în greutate.
  • Cu toate acestea, dacă tăiați o cantitate semnificativă de calorii (500-1000 pentru a pierde 2 kilograme într-o săptămână), este posibil să nu puteți mânca suficient pentru a vă satisface nevoile zilnice de nutrienți.
  • Întotdeauna discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice supliment. El sau ea vă va putea spune dacă acest lucru este sigur și potrivit pentru dvs.

Partea 2
Mâncarea cantității corecte

 1. 1
  Calculați rata metabolică bazală (BMR). Rata metabolică bazală sau BMR este numărul de calorii pe care le arde corpul pe zi, efectuând funcții metabolice de bază, cum ar fi respirația, digestia alimentelor sau clipirile.[18] Acest calcul este important pentru determinarea nevoilor calorice de bază.Puteți să o faceți manual sau să utilizați un calculator online, cum este cel de aici.
  • Dacă sunteți o femeie, calculați BMR utilizând următoarea formulă: BMR = 655,1 + (9,563 x greutate în kg) + (1,850 x înălțime în cm) - (4,676 x vârstă în ani) [19] 655 + (4,3 x greutate în kilograme) + (4,7 x înălțime în țoli) - (4,7 x vârstă în ani)
  • Dacă utilizați măsurători metrice, utilizați următoarea formulă:
  • Exemplu: Un BMR de 5'7 ", 135 de lire, femeie de 30 de ani ar fi 655 + (4,7 x 67) - (4,7 x 30) = 1408,5.
  • Dacă sunteți bărbat, calculați BMR utilizând următoarea formulă:[20] 66 + (6,3 x greutate în kilograme) + (12,9 x înălțime în țoli) - (6,8 x vârstă în ani)
  • Dacă utilizați măsurători metrice, utilizați următoarea formulă: BMR = 66.5 + (13.75 x greutate în kg) + (5.003 x înălțime în cm) - (6.755 x vârstă în ani)
  • Exemplu: BMR de 6 ani, de 180 de ani, de 30 de ani, ar fi de 66 + (6,3 x 180 de lire) + (12,9 x 72) - (6,8 x 30 ani) = 1924,8.
 2. 2
  Adăugați un factor de activitate fizică. După ce ați determinat BMR, va trebui să țineți cont de activitatea fizică în timpul săptămânii. Înmulțirea BMR cu numărul de activitate fizică are ca rezultat o estimare a numărului de calorii pe care le ardeți pe zi.
  • Dacă sunteți sedentar, multiplicați BMR cu 1,2.[21]
  • Dacă sunteți moderat activ, înmulțiți BMR cu 1.3-1.4.[22]
  • Dacă sunteți foarte activ multiplicați BMR cu 1.4-1.5.[23]
  • Exemplu: Dacă, ca și omul de mai sus, ați avut un BMR de 1.924,8 și ați trăit un stil de viață activ, atunci va trebui să vă multiplicați BMR cu 1.4. Dacă ați făcut acest lucru, ați descoperit că ardeți aproximativ 2694,72 calorii pe zi.
 3. 3
  Calculați-vă obiectivul de calorii. Puteți utiliza numărul de calorii pe care le ardeți în fiecare zi pentru a vă ajuta să calculați o limită de calorii pentru a vă ajuta să pierdeți 1-2 kilograme pe săptămână.
  • Există aproximativ 3.500 de calorii pe kilogram de grăsime. Pentru a pierde o jumătate de kilogram de grăsime trebuie să consumi 3.500 de calorii mai puțin decât arzi. Pentru a pierde 2 kilograme de grăsime într-o săptămână, trebuie să consumați 7.000 de calorii mai puțin decât arzi în acea săptămână. Cu alte cuvinte, trebuie să aveți un deficit zilnic de 1000 de calorii pentru a pierde 2 kilograme de grăsime într-o săptămână. BMR = 66,5 + (13,75 x greutate în kg) + (5,003 x înălțime în cm) - (6,755 x vârstă în ani).[24]
  • Pentru a calcula câte calorii ar trebui să mănânci pentru a pierde 2 kilograme pe săptămână (având nivelul actual de activitate), scădeți 1.000 de calorii din caloriile pe care le ardeți într-o zi calculată în pasul "Contul pentru cât de activ sunteți".
  • Exemplu: Dacă ardeți în mod normal aproximativ 2694 de calorii pe zi, atunci ar trebui să consumați 1694 de calorii pe zi pentru a pierde 2 kilograme pe săptămână.
  • Rețineți că femeile mai mici vor avea un timp dificil de a obține o cantitate de 1000 de calorii deficitare. Dacă aportul de calorii este mai mic de 1200 de calorii / zi după scăderea a 1000 de calorii pentru scăderea în greutate, poate doriți să luați în considerare un plan mai lent de pierdere în greutate. Consumul de mai puțin de 1200 de calorii pe zi poate duce la deficiențe nutritive și poate inhiba obiectivele pe termen lung de pierdere în greutate.[25]
  • Exemplu: Dacă sunteți femeie cu BMR de 1.408, care este ușor activă (x 1.3) și, prin urmare, arde aproximativ 1.831 calorii pe zi, un deficit de 1.000 de calorii ar necesita să mâncați doar 850 de calorii pe zi. Acest lucru este prea scăzut pentru o dietă pe termen lung și vă va împiedica să obțineți substanțele nutritive de care are nevoie organismul dumneavoastră.
 4. 4
  Mănâncă până vei fi mulțumit. În plus față de numărarea caloriilor, puteți să acordați atenție și modului în care vă simțiți corpul atunci când mâncați. Are un mod natural de a spune când ați mâncat doar cantitatea potrivită (fără a număra calorii).
  • Corpurile noastre au multe mecanisme care să ne ajute să ne spuneți când mâncăm suficientă mâncare într-o singură ședință. Există celule atât în ​​stomac cât și în intestine, care ne ajută să spunem creierului că avem suficientă hrană și că suntem mulțumiți.[26]
  • Ascultând și acordând atenție acestor indicații vă poate ajuta să nu mai mâncați când sunteți mulțumit - nu complet sau prea plin. Acesta este un "caloric contor" al organismului.
  • Scopul este să vă opriți când sunteți mulțumit. Acest lucru se simte ca o lipsă de foame, un sentiment general de mulțumire și o cunoaștere că nu vei mai fi foame pentru încă câteva ore. Nu trebuie să te simți inconfortabil.
  • Dacă vă simțiți plini, ați fi avut prea multe mușcături, ați terminat întreaga porție sau ați avut porții a doua. Dacă vă simțiți plin sau inconfortabil, ați avut prea mult și ați supraîncărcat.

Partea 3
exercitarea

 1. 1
  Forță de tren. Pentru a vă ajuta să vă mențineți masa musculară în timp ce vă aflați într-un deficit caloric, luați în considerare pregătirea pentru greutate.
  • Când vă aflați într-un deficit caloric, corpul dvs. își va arde rezervele de energie - atât grăsime, cât și mușchi. În mod ideal, doriți să ardeți grăsime, nu mușchi. Includerea formării regulate de rezistență poate ajuta la minimizarea pierderii masei musculare slabe.[27]
  • Experții în domeniul sănătății recomandă includerea a cel puțin o zi sau două zile de formare de rezistență.[28] Asigurați-vă că lucrați fiecare grup important de mușchi când exerciți.
  • Încercați să ridicați greutăți sau să folosiți mașini de greutate, să faceți yoga sau pilate sau să folosiți exerciții izometrice pentru a vă ajuta să mențineți sau să construiți o masă musculară slabă.
 2. 2
  Faceți un mic exercițiu cardiovascular. Exercitiile cardiovasculare sunt bune pentru sanatatea generala. Cu toate acestea, vă ajută organismul să ardă calorii și pierderea în greutate a combustibilului.[29]
  • Exercițiul cardiovascular sau aerobic periodic a fost asociat cu o varietate de beneficii pentru sănătate, în plus față de pierderea în greutate. Sa demonstrat că vă ajută să vă îmbunătățiți starea de spirit, să scăpați riscul de îmbolnăvire a bolilor cardiace, accident vascular cerebral, diabet zaharat și hipertensiune arterială, să vă îmbunătățiți circulația și să vă îmbunătățiți energia.[30]
  • Cardio este, de asemenea, principala formă de exercițiu care va arde calorii și va ajuta la sprijinirea pierderii în greutate. Combinația dintre o dietă și activitatea fizică este cea mai bună pentru pierderea în greutate.[31]
  • Includeți 5 zile de cardio timp de cel puțin 30 de minute.Acest lucru vă va ajuta să respectați setul minim de orientări pentru adulți din SUA.[32]
  • Includeți exerciții cum ar fi: jogging, mersul pe jos, dans, folosind eliptic sau înot.
 3. 3
  Luați mai mulți pași. În plus față de antrenamentul de forță și exercițiile cardio, încercați și să vă mișcați mai mult sau să faceți mai mulți pași în timpul zilei. Studiile au arătat că activitățile de stil de viață pot contribui, de asemenea, la sprijinirea pierderii în greutate.[33]
  • Stilul de viață sunt acelea pe care le faceți într-o zi obișnuită. Acestea ar putea fi mersul spre și de la destinații, luând scările, aspirând podeaua sau cosând gazonul.
  • Stilul de viață ard cantități mici de calorii; cu toate acestea, dacă vă deplasați mai mult pe tot parcursul zilei, puteți avea un impact semnificativ asupra greutății dumneavoastră.
  • Încercați să vă mișcați sau să mergeți mai mult pe tot parcursul zilei. Luați o pauză de mers pe jos la masa de prânz, luați scările în locul ascensorului, mergeți mai departe decât este necesar atunci când vă plimbați, parcați mai departe sau chiar faceți mucegaiuri în timpul pauzelor comerciale.

Întrebări și răspunsuri comunitare

Căutare
Adăugați o nouă întrebare
 • Întrebare
  Cum pot să rămân motivat și să nu renunț?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Gândiți-vă la corpul pe care îl veți avea. După ce începeți să vedeți rezultatele, aceasta va fi propria dvs. motivație.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 2 Ajutor 22
 • Întrebare
  Dacă am toată ziua pentru mine, este posibil să ard mai multe calorii decât mănânc sau este nesănătoasă?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Nu, nu este nesănătoasă, de fapt, asta înseamnă pierderea în greutate: arderea mai multor calorii decât tu. Dacă ești supraponderal, asta este exact ceea ce vrei să faci. Faceți-o într-un mod sănătos. Consuma mai putine calorii in fiecare zi decat corpul tau arde si vei pierde treptat greutate.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 2 Utile 13
 • Întrebare
  Cum pot să scap de greutate cu un program foarte ocupat?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Faceți timp pentru a vă exercita. Poate încercați să faceți jogging sau să alergați la muncă, să înceapă încet și apoi continuați să faceți mai mult. Utilizați scările în locul ascensorului, mergeți la și de la locul de muncă sau mergeți la o distanță mai lungă la stația de autobuz, etc. Încadrați exercițiul în programul dvs. și țineți întâlniri în picioare sau în jurul valorii de mers. Rămâi activ în timp ce ești ocupat, cei doi merg mână în mână!
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 3 Ajutor 15
 • Întrebare
  Cum mă îndrept spre zona de burtă când încerc să scot în greutate?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  De fapt, nu puteți să pierdeți grăsime sau greutate, dar puteți pierde în greutate în general, în timp ce tonul dvs. ABS cu exerciții de bază.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 1 Utile 7
 • Întrebare
  Cum pierd rapid greutatea?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Exercițiu la trezire pentru zi. Acest lucru are două lucruri: eliberează endorfinele care vă pun într-o dispoziție pozitivă, iar saltul începe ziua cu un deficit de calorii.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 2 Utile 8
 • Întrebare
  Ce poate face o persoană în vârstă pentru a pierde în greutate, care nu va provoca atât de multă durere?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Efectuați exerciții de impact scăzute sau fără impact, cum ar fi exercițiile eliptice, yoga sau bazinul de înot. Călătoria cu bicicleta ar putea fi o opțiune, dar dacă aveți genunchi rău, respectați exercițiile descrise anterior pentru măsurarea în siguranță.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 6 Ajutor 15
 • Întrebare
  Dacă cântăresc 165 de kilograme, cât trebuie să pierd în 2 luni pentru a cântări 140?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Va trebui să pierzi aproximativ 2 kilograme pe săptămână, ceea ce este greu, dar posibil.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 2 Ajutor 6
 • Întrebare
  Eu sunt de 196 kg și încerc să ajung la 140-154 kg. Ce greutate ar trebui să țintesc pentru prima oară când lucrez la scăderea în greutate?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Primul dvs. obiectiv ar trebui să fie de 195 kg. Următorul dvs. obiectiv ar trebui să fie de 194 kg și așa mai departe. O calatorie de pierdere in greutate de 50 de kilograme incepe cu prima kilogram. Dacă păstrați creșterile mici și "realizabile", veți avea mai multe șanse să rămânem cu ele. Uită-te la calendar. La o jumătate de kilogram pe săptămână, vă veți transforma literalmente corpul și viața în 1 an. Nu vă grăbiți pierderea în greutate. 1 lire sterline pe săptămână va fi destul de greu. Nu o răstoarnă. Reveniți în 3 luni și vedeți unde vă aflați.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este de ajutor 0 Ajutor 2
 • Întrebare
  Dacă cântăriți 140 lbs., Cât de mult trebuie să pierdeți în fiecare săptămână pentru a fi 132 lbs. în două luni?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Trebuie să pierzi 1 lire în fiecare săptămână.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 8 Utile 7
 • Întrebare
  Este sănătoasă să fie ușor subponderală?
  wikiHow Contributor
  Răspuns comunitar
  Depinde. Medicul dvs. ar putea să evalueze mai bine acest lucru.
  Mulțumiri!
  da Nu
  Nu este util 2 Ajutor 2
Afișați mai multe răspunsuri
Întrebări fără răspuns
 • Cântăresc 206 și trebuie să ajung la 175 în decurs de 3-4 luni - este posibil acest lucru?
  Raspunde la intrebare Semnează ca ... Semnează ca ...
 • Dacă mănânc sub calorii / nu mănânc toți nutrienții necesari pentru o zi, dar trebuie să mănânci mai mult
  Raspunde la intrebare Semnează ca ... Semnează ca ...
 • Dacă nu am timp să mă descurc?
  Raspunde la intrebare Semnează ca ... Semnează ca ...
 • Cât de multe kilojoule ar trebui să mănânce un om cu fiecare masă. Și cum citesc etichetele produselor alimentare pentru a mă asigura că mănânc cantitatea potrivită de kilojoule zilnic?
  Raspunde la intrebare Semnează ca ... Semnează ca ...
Pune o intrebare
Au mai rămas 200 de caractere
Includeți adresa dvs. de e-mail pentru a primi un mesaj la răspunsul la această întrebare.
A depune
 • Răspuns deja
 • Nu eo întrebare
 • Întrebare neplăcută
 • Alte

  sfaturi

  • Întotdeauna discutați cu medicul înainte de a pierde în greutate. El sau ea vă va putea spune ce este potrivit pentru dvs.
  • Cantitatea de greutate pe care o pierzi pe săptămână va depinde de masa curentă. Cu cât excesul de greutate este mai mare, cu atât veți pierde mai greu, dar pe măsură ce vă apropiați de greutatea ideală, pierderea de grăsime se încetinește, de obicei.
  • Pierderea a 1-2 lire sterline pe săptămână este considerată o măsură sigură și adecvată pentru pierderea în greutate. Pierderea mai mult decât atât nu este ideală sau sigură.

  Surse și citate

  1. ↑ http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/weight-loss/in-depth/weight-loss/art-20047752
  2. ↑ http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/protein-weight-loss
  3. ↑ http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/protein-weight-loss
  4. ↑ http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/protein-weight-loss
  5. ↑ http://www.choosemyplate.gov/fruit
  6. ↑ http://www.choosemyplate.gov/vegetables
  7. ↑ http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/protein-weight-loss
  8. ↑ http://www.choosemyplate.gov/protein-foods
  9. ↑ http://www.choosemyplate.gov/grains-nutrients-health
  10. ↑ http://www.choosemyplate.gov/grains
  11. ↑ http://www.nhs.uk/livewell/goodfood/pages/what-are-processed-foods.aspx
  12. ↑ http://www.nhs.uk/livewell/goodfood/pages/what-are-processed-foods.aspx
  13. ↑ http://www.health.com/health/m/gallery/0,,20920951_2,00.html
  14. ↑ http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/water/art-20044256
  15. ↑ http://www.health.harvard.edu/blog/why-eating-slowly-may-help-you-feel-full-faster-20101019605
  16. ↑ http://www.health.harvard.edu/blog/why-eating-slowly-may-help-you-feel-full-faster-20101019605
  17. ↑ http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/vitamins/
  18. ↑ http://www.everydayhealth.com/weight/boost-weight-loss-by-knowing-your-bmr.aspx
  19. ↑ http://www.diabetes.co.uk/bmr-calculator.html
  20. ↑ http://www.diabetes.co.uk/bmr-calculator.html
  21. ↑ http://www.diabetes.co.uk/bmr-calculator.html
  22. ↑ http://www.diabetes.co.uk/bmr-calculator.html
  23. ↑ http://www.diabetes.co.uk/bmr-calculator.html
  24. ↑ http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/weight-loss/in-depth/weight-loss/art-20047752
  25. ↑ http://www.shape.com/healthy-eating/diet-tips/10-things-you-dont-know-about-calories
  26. ↑ http://neuroscience.uth.tmc.edu/s4/chapter04.html
  27. ↑ http://www.cdc.gov/physicalactivity/basics/pa-health/index.htm
  28. ↑ http://www.cdc.gov/physicalactivity/basics/adults/
  29. ↑ http://www.cdc.gov/physicalactivity/basics/pa-health/index.htm
  30. ↑ http://www.cdc.gov/physicalactivity/basics/pa-health/index.htm
  31. ↑ http://www.cdc.gov/physicalactivity/basics/pa-health/index.htm
  32. ↑ http://www.cdc.gov/physicalactivity/basics/adults/
  33. ↑ http://www.med.umich.edu/painresearch/patients/life.html
  Afișați mai multe ... (30)