Costuri alimentare sănătoase Vs. Cheltuieli alimentare nesănătoase

Oamenii citează adesea costurile ridicate ca un motiv pentru alegerea alimentelor nesănătoase față de mesele nutritive. Mâncarea vă îmbunătățește sănătatea generală și reduce riscul de îmbolnăvire cronică, dar costul crescut al unei alimentații sănătoase poate fi o povară pentru multe familii. Dacă aveți în vedere trecerea la o dietă mai sănătoasă, totuși, nu ar costa la fel de mult cât credeți.

Videoclipul zilei

Cercetătorii au stabilit pentru a determina costul alimentelor sănătoase comparativ cu opțiunile mai puțin sănătoase. Ei au efectuat o meta-analiză a datelor din 2000 până în 2011, inclusiv studii care au raportat modele alimentare și prețuri cu amănuntul pentru alimente. Ei au descoperit ca pe o dieta de 2.000 de calorii, costa aproximativ 1.50 dolari mai mult pe zi pentru a manca alimente sanatoase, comparativ cu optiunile nesanatoase. Aceasta se ridică la aproximativ 550 USD pe persoană în fiecare an. Pentru o familie de patru, aceasta este o diferență de peste 2.000 de dolari. Studiul a fost publicat în numărul din decembrie 2013 al revistei "BMJ Open".

Proteinele, în special carnea de pui, urmată de carnea de vită, a prezentat cea mai mare diferență de preț atunci când a comparat opțiunile sănătoase cu cele nesănătoase, potrivit studiului "BMJ Open". Puteți să depășiți acest lucru alegând surse nutriționale, dar și accesibile, precum fasole uscată și alimente din soia. Fasolea uscată este economică, bogată în substanțe nutritive, cum ar fi fibrele și bogate în sodiu și grăsimi. Utilizați fasole sau alimente din soia în loc de pui și carne de vită de două ori pe săptămână, astfel încât să puteți mânca sănătoși pe un buget.

Surprinzator, cercetatorii au descoperit ca alimentele lactate sanatoase costa acelasi lucru sau sunt chiar mai economice decat optiunile nesanatoase de lactate, conform studiului "BMJ Open". Acest lucru sugerează o zonă a dietei pe care o puteți îmbunătăți fără a afecta buzunarul. Schimbați opțiunile lactate nesănătoase pentru iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi, brânzeturile făcute cu lapte degresat, brânză de vaci cu conținut redus de grăsimi, smântână cu conținut scăzut de grăsime și 1% sau lapte fără grăsimi.

Studiul "BMJ Open" a constatat că dulciurile și gustările nesănătoase au fost puțin mai scumpe decât opțiunile sănătoase, cu o mică diferență de preț. Acest lucru înseamnă că vă puteți îmbunătăți gustările fără a adăuga o diferență imensă de cost la bugetul dvs. lunar. De exemplu, în loc să obțineți o cutie de înghețată, alegeți baruri naturale congelate de fructe sau, în loc să obțineți un pachet de biscuiți, ridicați gelatina fără zahăr sau merele fără zahăr adăugate.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine!Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

4.2
Evaluare totală: 38
5
12
4
5
3
3
2
3
1
1