Diagrama procentuala ideala a grasimii corporale: Cum ar trebui sa fii Lean?

Am discutat despre 5 modalități de a măsura procentajul de grăsime corporală, formula ideală pentru greutatea corporală și chiar ți-a arătat procentajele corporale ale grăsimilor corporale ale bărbaților și femeilor, dar care este procentul ideal de grăsime corporală? Ce este un sanatos, realist procentul de grăsime corporală pentru a trage pentru ca tu să poți avea acel corp tonos, tonat pe care-l vrei?

Deși există o dezbatere cu privire la ceea ce constituie o gamă de "sănătos" grăsime corporală, am sub 2 tipuri diferite de diagrame procentuale de grăsimi corporale, pe care vă voi urmări împreună cu câteva informații despre cum să citiți fiecare diagramă.

Diagrama nr. 1: ACE

Diagrama de mai jos din cadrul Consiliului American pentru Exerciții (ACE) este una dintre cele mai frecvent utilizate diagrame de grăsime corporală.1 După cum puteți vedea, femeile au un procent mai mare de grăsime corporală comparativ cu bărbații pentru un anumit nivel. Femeile au mai multe grăsimi din cauza diferențelor fiziologice, cum ar fi hormonii, sânii și organele sexuale. În plus, femeile au nevoie de o cantitate mai mare de grăsimi corporale pentru ovulație.

"Grăsimea esențială" este cantitatea minimă de grăsime necesară pentru sănătatea fizică și fiziologică de bază. Există o mulțime de controverse asupra a ceea ce cantitatea de grăsime corporală este optimă pentru sănătatea generală. O lucrare de cercetare de către Gallagher et. Al. în Jurnalul American de Nutriție Clinică (2000) a ajuns la concluzia că anumite grupe scăzute de grăsimi corporale sunt "înghețate", ceea ce înseamnă "nesănătoase".2 Conform acestei lucrări de cercetare, bărbații cu vârsta cuprinsă între 20-40 de ani, cu o greutate corporală sub 8%, sunt considerați "fără grăsimi", în timp ce o gamă "sănătoasă" este descrisă între 8 și 19%. Pentru femeile din aceeași grupă de vârstă, orice nivel sub 21% este "slab", iar 21-33% este considerat "sănătos".

În opinia mea, cred că grăsimea corporală este o măsură importantă a sănătății, dar afirmarea unui anumit nivel de grăsime corporală este "nesănătoasă" nu dă toată povestea. De fapt, unii oameni supraponderali care fac exerciții fizice pot fi mai sănătoși decât omologii lor mai puțin exersați.3 Dimpotrivă, să presupunem că oricine are un pachet de șase (sub 8% grăsime corporală pentru bărbați), este foarte atletic, și mănâncă bine este "lipsit de grăsime" sau "nesănătoasă" este o întindere. Toți avem forme diferite, dimensiuni și profiluri de distribuție a grăsimilor, dar cred că graficul de mai sus este un bun punct de plecare.

Limitarea graficului ACE este că, în timp ce ține cont de diferențele de gen, nu ține cont de vârsta dvs., de aceea am inclus următoarele două diagrame.

Diagrama 2: Jackson & Pollock

AccuFitness este producătorul popularului Aparat de masurare a grăsimii corporale Accu-Measure, care este o metodă de măsurare a grăsimii corporale pe un singur loc. Când cumpărați produsul, AccuFitness include o diagramă procentuală a grăsimii corporale, bazată pe cercetarea făcută de Jackson & Pollock (care a devenit standardul industriei) pe care cred că atât din punct de vedere estetic cât și din punct de vedere al sănătății se află direct pe bani.

În cazul în care nu înțelegeți cum să citiți această diagramă, trebuie doar să găsiți vârsta în coloana din stânga, apoi să vedeți procentajul corespunzător de grăsime corporală din dreapta. Deci, dacă sunteți un bărbat în vârstă de 30 de ani, un procent de grăsime corporală de aproximativ 12,7% este considerat ideal.


Este posibil sa fi observat ca cresterea varstei dumneavoastra, grasimea corpului acceptabila in aceste intervale creste si ea. De ce intrebi? Pe scurt, aceste diagrame se bazează pe ipoteze statistice. Persoanele în vârstă tind să aibă o densitate corporală mai scăzută pentru aceleași măsurători cutanate, care se presupune că indică un procent mai mare de grăsime corporală. Persoanele mai vechi, sportive, cu toate acestea, s-ar putea să nu se potrivească acestei ipoteze deoarece densitatea corporală poate fi subestimată.

Săpat mai adânc, există 3 tipuri de grăsime: subcutanată (sub piele), viscerală (în jurul organelor) și intramuscular (între mușchi, ca o friptură de marmură). Cantitatea de grăsime corporală subcutanată pe care o aveți poate rămâne aceeași, dar grăsimile viscerale și intramusculare pot crește odată cu vârsta.

Sper că această discuție despre procentul ideal de grăsimi corporale a fost utilă pentru dvs.!

Doriți să scăpați de grăsimea corporală fără a pierde mușchiul? Apoi începeți programul meu de 12 săptămâni de transformare corporală.

4.1
Evaluare totală: 22
5
11
4
3
3
1
2
2
1
1