Calorii in timpul sarcinii La ce să te aștepți

Mananca pentru doi într-adevăr înseamnă că vei mânca de două ori mai mult decât tot? Din păcate, pentru iubitorii de hrană, matematica pentru copii nu funcționează așa. Rețineți că unul dintre cei doi pentru care mâncați este un mic făt în creștere (doar în cazul mazărelor sau mai mic, de fapt, în timpul primului trimestru).

Dacă ați avut o greutate normală înainte de a rămâne gravidă, iată ce veți avea nevoie:

  • Primul trimestru: De fapt, probabil că nu veți avea nevoie de alte calorii în timpul primului trimestru. În schimb, ar trebui să vă concentrați asupra alegerii alimentelor nutritive care vă mențin energia în susținerea dezvoltării copilului.
  • Al doilea trimestru: Consumați zilnic calorii cu 300-350 de calorii pe zi - echivalentul a două pahare de lapte degresat și un castron de fulgi de ovăz (nu barul de sundae pe care l-ați imaginat).
  • Al treilea trimestru: Veți avea nevoie de aproximativ 500 de calorii pe zi.
  • Dacă transportați multiplii: adăugați o cantitate suplimentară de 300 de calorii pe zi pentru fiecare copil.

Desigur, există și alte excepții de la această formulă (de exemplu, dacă sunteți adolescent sau ați fost în mod semnificativ subponderali pentru a începe, probabil că veți avea nevoie de mai multe calorii). Dacă sunteți supraponderală sau obeză înainte de a rămâne însărcinată, este posibil să aveți nevoie de o cantitate mai mică de calorii în timpul sarcinii (bineînțeles în timp ce totuși satisfaceți toate cerințele nutritive și concentrați-vă asupra alimentelor de înaltă calitate, pline de nutrienți pentru creșterea copilului). Asigurați-vă că verificați cu medicul dumneavoastră să vă conturezi nevoile dvs. zilnice de calorii.

Cum poți spune dacă primești cantitatea potrivită de calorii?

Acum că știți cât de multe calorii aveți nevoie, este timpul să izbucnim calculatorul vechi și să începem să numărăm? Absolut nu. Cea mai bună modalitate de a urmări ceea ce mănânci nu este să țineți tabele pe fiecare mușcătură (cine are timpul sau răbdarea pentru asta, oricum?). În schimb, urmăriți scara. Dacă ați conceput la o greutate normală, în timpul sarcinii ar trebui să obțineți aproximativ trei până la patru kilograme în timpul primului trimestru, apoi aproximativ o lire pe săptămână în al doilea și al treilea trimestru. Desigur, aceste recomandări variază și în funcție de IMC-ul dumneavoastră înainte de sarcină și de alți factori, deci asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră pentru recomandările dvs. personalizate.

Cu toate acestea, este ușor să pierdeți marca (de fapt, un studiu din 2015 a constatat că până la două treimi dintre femei fac) - dar, din fericire, există pași pe care îi puteți lua pentru a vă aduce câștigul în greutate pe drumul cel bun:

  • Dacă nu câștigați suficientă greutate, mai ales după ce ați atins cel de-al doilea trimestru de sarcină (când durerea de dimineață și aversiunile alimentare scad), este posibil să nu obțineți suficient de zilnic Dozen (de exemplu, cele 12 tipuri de alimente care sunt prime pentru sarcinii sănătoase: proteine, calciu, alimente cu vitamina C, legume și fructe cu frunze verzi și galbene, alte fructe și legume, cereale integrale și leguminoase, alimente bogate în fier, cantitatea potrivită de grăsimi și alimente sărate, apa și alte lichide suplimente de vitamine prenatale). Dacă intrăți în această categorie, încercați să adăugați mai multe porții zilnice zilnice, cum ar fi proteine ​​slabe, alimente bogate în calciu și cereale integrale. Dacă totuși aveți dificultăți în a obține o greutate suficientă, discutați cu medicul dumneavoastră, deoarece consumul suficient de calorii în timp poate încetini creșterea copilului dumneavoastră.
  • Dacă greșiți prea repede, pe de altă parte, probabil că veți obține mai multe calorii decât aveți nevoie - și poate avea consecințe negative asupra sănătății pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră, inclusiv diabetul gestațional, preeclampsia și nașterea prematură. Așadar, efectuați unele ajustări sănătoase ale alimentației dvs. (adică eliminați alimentele procesate, caloric-dense, dar cu conținut scăzut de nutrienți), asigurându-vă că nu distrugeți substanțele nutritive valoroase pe care copilul dumneavoastră le are nevoie.

Mai mult în această serie despre nutriția în timpul sarcinii:

Din partea echipei editoriale Ce să așteptați și a lui Heidi Murkoff, autorul a ceea ce trebuie să așteptați atunci când așteptați. Informațiile privind sănătatea pe acest site se bazează pe jurnale medicale revizuite și organizații și instituții de sănătate foarte respectate, inclusiv ACOG (Colegiul American de Obstetrici și Ginecologi), CDC (Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor) și AAP (Academia Americană de Pediatrie) precum și cărțile de așteptat de Heidi Murkoff.

4.7
Evaluare totală: 39
5
12
4
3
3
1
2
1
1
1