Ce tip de lipo preferă profesioniștii?

Privind în liposucție? S-ar putea să fiți convins că lipo-asistată cu laser și alte tehnici de ultimă oră sunt calea de urmat, dar medicul dumneavoastră nu crede neapărat că cele mai recente metode sunt cele mai mari.


Un sondaj recent realizat de Societatea Americana de Chirurgie Plastica estetica arata ca abordarile traditionale, incercate si adevarate, in special lipectomia cu aspiratie asistata (SAL), sunt tehnicile preferate de liposuctie printre chirurgii plastici certificati de bord.

Liposucția asistată de lipire (PAL) și liposucția asistată de ultrasunete (UAL) sunt, de asemenea, populare, deși nu sunt la fel de mult ca SAL, fapt favorizat de peste jumătate din respondenții ASAPS.

Nu este surprinzător că SAL este tehnica de liposucție cu care marea majoritate a respondenților - aproape 93% - au experiență. Mai puțin de 12% au experiență cu liposucția asistată de laser (LAL), cea mai recentă opțiune invazivă și mai puțin de 4% numesc metoda preferată.

În ciuda lipsei actuale de popularitate în rândul membrilor ASAPS, LAL este solicitată mai frecvent de către pacienți; și conform celor mai mulți respondenți din sondaj, aceasta se datorează marketingului. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre medici intervievați cred că există o rată de complicații disproporționat de mare cu LAL comparativ cu SAL, PAL și UAL.

Sondajul nostru a constatat ca membrii ASAPS tind sa utilizeze mai frecvent metode de indepartare a grasimilor care au cele mai lungi inregistrari de urmarire si cele mai multe date pentru a sustine eficacitatea si siguranta lor, a explicat autorul sondajului, Jamil Ahmad, MD. "În viitor, este posibil să observăm o schimbare a preferințelor în timp ce vedem noi tehnici de comparare a datelor prospective și, pe măsură ce câștigăm mai multă experiență cu metode mai noi, acești factori ne vor ajuta să continuăm să îmbunătățim standardele de îngrijire legate de siguranță".

Ce tip de lipo preferă profesioniștii?

Ce este liposucția? Există diferite tehnici pentru a face liposucția. Unele tehnici nu mai sunt considerate sigure (tehnica uscată), iar unele sunt recunoscute ca standarde de îngrijire la nivel mondial (tehnica tumescentă). Link-urile de mai sus vă vor duce la discuții scrise despre cele mai populare și importante tehnici de liposucție.

 • Tehnica tumescentă - Tehnica tumescentă este o metodă care oferă anestezie locală la volume mari de grăsime subcutanată și astfel permite liposucția totală prin anestezie locală.
 • Tehnica uscată - tehnica uscată a derivat numele ei din faptul că nu a utilizat injecții de anestezie locală în grăsime înainte de liposucție.
 • Tehnica umedă - Tehnica umedă a necesitat injectarea a aproximativ 100 mililitri de anestezie locală care conține epinefrină.
 • Tehnica Super Wet - Tehnica super umedă necesită injectarea unui volum de anestezie locală diluată care este mai mică decât jumătate din volumul utilizat pentru tehnica tumescentă.
 • Ultrasunete (UAL) - Liposucția asistată cu ultrasunete (UAL) necesită utilizarea unui volum mare de lichid tumescent și utilizează fie o sondă metalică, fie o paletă metalică pentru a furniza energie ultrasonică și căldură în grăsime subcutanată.
 • Liposucția Vaser - liposucția Vaser, numită și LipoSelection, este o altă tehnică alternativă liposucției tradiționale. Liposucția cu ultrasunete Vaser este încă un proces prin care depozitele grase sunt îndepărtate de sub piele pentru a îmbunătăți estetica unei părți particulare a corpului.
 • Tehnici asistate de energie (PAL) - dispozitivele PAL utilizează energia alimentată de un motor electric sau de aer comprimat pentru a produce fie o mișcare rapidă de intrare și ieșire sau o rotație de rotație a unei canule liposuctive atașate.
 • Liposucția cu laser - liposucția cu laser necesită utilizarea de lichid tumescent și utilizează o microcannula inserată printr-o mică incizie pentru a furniza energie laser și căldură în grăsimi subcutante.
 • SmartLipo - Smart Lipo este de fapt locul unde a început liposucția cu laser. Furnizat pe piață de către Cynosure, sistemul SmartLipo oferă toate avantajele unui sistem de lipoliză laser de înaltă calitate și beneficiile experienței pe piață.
 • CoolLipo - CoolLipo, ca și alte sisteme cu laser lipo este o tehnologie care utilizează lungimi de undă cu laser pentru a dizolva grăsimile și pentru a întări pielea. CoolLipo de CoolTouch, Inc. este proiectat special pentru zone mai mici de tratament în zona feței, bărbie și gât.
 • ProLipo PLUS - Chirurgii cosmetici care folosesc ProLipo PLUS sau laserul Sciton utilizează liposucția cu laser pentru conturul specific și precis al corpului. ProLipo PLUS poate fi utilizat sub anestezie locală, iar utilizarea laserului reduce în mod obișnuit sângerările și vânătăile.
 • LipoLite - Tehnica de liposucție cu laser lipoLite utilizează lungimea de undă de 1064 nm pentru a se topi și a elimina grăsimea de sub piele. Cannula mică și laserul cu fibră optică fac pentru minimă invazivitate în timpul procedurii.
 • LipoTherme și LipoControl - LipoTherme de Osyris Medical este o altă tehnologie bine cunoscută a lipolizelor laser. Diferența reală pe care Osyris Medical a adus-o pe piață este tehnologia lor LipoControl, care este utilizată împreună cu tratamentul cu liposucție cu laser LipoTherme.
 • Liposucția asistată cu jet de apă - Liposucția asistată cu jet de apă este o altă metodă de liposucție utilizată de chirurgii cosmeticieni astăzi. Liposucția asistată cu jet de apă utilizează efectiv un curent ușor de presiune de soluție salină pentru a disloca grăsimea și a elimina simultan celulele. În loc să distrugă celulele grase, acest tip de liposucție slăbește celulele grase pentru a facilita o îndepărtare mai ușoară.

lipoadmin.

4.6
Evaluare totală: 40
5
14
4
5
3
1
2
2
1
0