Cum arată procentul de grăsime corporală?

Pentru majoritatea dintre noi, atunci când intrăm în sală, avem un scop specific în minte - un tip de corp pe care dorim să îl asemănăm. Ar fi putut fi o celebritate pe care ați văzut-o într-o revistă, un sportiv pe care l-ați văzut concurat într-o competiție internațională sau pur și simplu pe cineva pe care îl vedeți în sala de gimnastică în fiecare zi, muncind din greu pentru a-și dezvolta propria fizică.

Cei mai mulți oameni, în afară de cei care deja concurează în competiții de fitness, figura sau culturism, nu spun că vor să aibă 14,6% grăsimi corporale. De fapt, mulți chiar nu știu cu adevărat cum ar arăta grăsimea corporală de 14,6%.

Ei pot avea o greutate țintă în mintea pe care ar dori să o atingă, dar este foarte important să înțelegeți că doi oameni la 150 de lire sterline pot arăta complet diferit. Utilizarea greutății corporale ca instrument de măsurare vă poate oferi o referință, dar nu este cea mai ideală de urmat.

Cunoașterea și înțelegerea diferitelor procente ale grăsimii corporale va ajuta să vă evaluați mai bine progresul. Pe măsură ce continuați să vă desfășurați sesiunile de cardio și haltere, obiectivul este fie să construiți masa musculară, fie să scăpați masa de grăsime (în funcție de metoda de antrenament și de aportul de calorii). Nu este suficient să vedeți mișcarea scalei, trebuie să știți ce tip de greutate este câștigat sau pierdut.

Problema este însă că mulți oameni nu au acces la echipamentele de etanșare, care vor scuipa procentajul de grăsime din corp în câteva minute. Prin utilizarea de imagini și descrieri, totuși, vă puteți plasa destul de precis cu locul în care sunteți acum și unde doriți să fiți.

Categoria periculoasă de grăsime corporală

Când vă aflați în categoria de risc ridicat de grăsime corporală (reprezentată de peste 30% corp pentru masculi și peste 40% grăsimi corporale pentru femei), veți vedea celulita vizibilă și excesul de grăsime pe tot corpul. Forma corpului va arăta foarte rotundă și adesea corpul se va înfunda în anumite locuri unde îmbrăcămintea se află în jurul pielii.

Înainte de transformările lor, Tarek și Danielle erau la 36% nesănătoase și 45% în greutate corporală.

Categoria excesului de grăsimi

Cei din categoria excesului de grăsimi au 21-30% grăsimi corporale pentru masculi și 31-40% grăsimi corporale pentru femei și nu vor avea un grad excesiv de greutate ca cei din categoria riscantă, dar vor arăta totuși în mare măsură supraponderali. Acești oameni pot purta o cantitate decentă de mase musculare, dar este în cea mai mare parte acoperită într-un strat gros de grăsime corporală, de asemenea.

Înainte de transformările lor, Mikael și Megan au fost în exces la 30% și 36% în greutate corporală, respectiv.

Categoria moderată Lean

Când vă deplasați în categoria slabă moderată (13-20% pentru bărbați, 23-30% pentru femei), veți începe să vedeți o formă și o definiție musculară, dar va avea un aspect mai moale, decât să fie mai solid. Aceasta este o gamă sănătos pentru a fi în și vă va ajuta să compensați multe boli, rămânând în acest interval.

Înainte de transformările lor, Gary și Frances au fost moderat slabe la 20% și 26% din greutatea corporală, respectiv.

Categoria Lean

Pentru cei care vor să-și ia corpul puțin mai departe, veți ajunge la categoria slabă. Aceasta reprezintă între 9-12% grăsimi corporale pentru bărbați sau 19-22% grăsimi corporale pentru femei. În acest moment veți vedea o definiție a mușchilor limpede, adesea fiind capabil să vedeți în mod clar unde începe și se termină mușchiul.

Nu va fi prea puțină grăsime pentru a prinde corpul și va fi evident că acești indivizi exercită în mod regulat și ca urmare a unei diete stricte.

După transformările lor, Elwin și Michaella erau ambii la 10% și 20% în greutate corporală, respectiv.

Categoria Ultra Lean

Apoi, aveți categoria ultra-slabă, reprezentată de 5-8% grăsimi corporale pentru masculi și 15-18% grăsimi corporale pentru femele. Acest lucru este în mod obișnuit în cazul în care competitorii de fitness și culturism intră, deci definiția musculară va fi la cea mai înaltă.

Poate începe să apară vene în această etapă și foarte puțină grăsime va fi evidentă la nivelul corpului. Rețineți că femelele nu vor arăta la fel de slabe ca bărbații (așa cum este evident de diferența în procentele de grăsime corporală), dar și pentru că femelele vor avea mai multă grăsime corporală necesară pentru a-și susține capacitățile de reproducere. Ar fi inutil pentru o femeie să încerce să ajungă la același nivel de grăsime corporală ca bărbatul, deoarece nu este nici sigur, nici sănătoasă.

Dupa transformarile lor, Anthony si Kailash au fost atat ambele extrem de lean la 7% si 15% corp de grasime Respectiv.

Stadiu periculos

În cele din urmă, există etapa riscantă; mai puțin de 5% grăsimi corporale pentru bărbați și mai puțin de 15% grăsimi corporale pentru femei. În acest moment, individul se instalează pentru o serie de consecințe negative asupra sănătății și ar putea chiar să riscă moartea, rămânând la aceste niveluri extrem de scăzute pentru o perioadă lungă de timp. La femele, reproducerea deseori încetează atunci când grăsimea corporală se află la acest nivel, stabilindu-vă problemele pe drum.

Înainte de transformările lor, Mario și Julia erau la un risc de 5% și 1% din greutatea corporală, respectiv.

Concluzie

Așadar, păstrați aceste descrieri în mintea dvs., pe măsură ce vă stabiliți obiectivele de sănătate și de fitness, comparându-vă cu imaginea ideală a corpului pe care încercați să o obțineți. Este posibil ca variațiile imaginii la un anumit procent de grăsime corporală să fie de la o persoană la alta, deci va fi mai bine să folosiți propriile rezultate individuale, ținând cont de intervalele generale pentru a vă oferi ceva ferm pentru a lucra în afara.

În următorul segment al acestui articol, vom examina programele de antrenament recomandate pentru fiecare categorie de grăsimi corporale.

4.7
Evaluare totală: 39
5
13
4
3
3
2
2
2
1
0