Este un IMC de 16 periculoase?

Cu atât de multe imagini în mass-media de femei foarte subțiri, unii oameni vor dieta pentru a încerca să se potrivească cu această idee de frumusețe și în procesul de a deveni atât de subțire, încât acestea sunt nesănătoase. Alții pot fi prea subțiri din diferite motive, dar indiferent de cauza, nu este sănătos să fii subponderal. Un indice de masă corporală de orice persoană sub 18,5 este considerat subponderal și poate avea consecințe potențiale asupra sănătății, la fel ca și obezitatea. Vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă aveți un IMC de 16 deoarece acest lucru este periculos de scăzut.

Videoclipul zilei

Este posibil să fie mai sănătos să fie puțin supraponderal decât subponderiul. Ambii fiind obeze și fiind subponderali, dar care nu sunt supraponderali, au fost asociate cu aproximativ dublu risc de mortalitate de toate cauzele în comparație cu a fi la o greutate normală într-un studiu publicat în Jurnalul Scandinav de Sănătate Publică în 2008. Nu că supraponderali este bun; aceasta a fost încă asociată cu un risc crescut de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă. Un alt studiu, publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane din 2007, a găsit rezultate similare, observând că riscul crescut de mortalitate la cei care au fost subponderali nu a fost datorat bolilor cardiovasculare sau cancerului.

Fiind foarte subponderali, cum este cazul unui IMC de doar 16, ar putea provoca o serie de probleme de sănătate. Ar putea provoca pierderea părului sau subțierea, uscăciunea pielii, problemele de fertilitate, riscul crescut de osteoporoză sau un sistem imunitar slăbit, astfel încât să vă puteți îmbolnăvi mai des. În unele cazuri, puteți dezvolta anemie, care poate provoca dureri de cap, amețeli și oboseală datorită faptului că sângele nu poate transporta suficient oxigen. Fiind foarte subponderali cu un IMC de numai 16 face aceste riscuri mai multe sanse decât dacă ați fost doar puțin subponderali cu un IMC mai aproape de 18.

Deși unii oameni dieta și exercițiul intenționat pentru a obține foarte subțire, acest lucru nu este întotdeauna cauza acestei probleme. Un număr de factori ar putea fi responsabili pentru faptul că vă aflați subponderali, inclusiv o spitalizare de lungă durată, o boală gravă sau pur și simplu că este dificil să mănânci suficient pentru a menține o greutate corporală mai mare. Genetica poate contribui, de asemenea, deoarece unii oameni sunt în mod natural mai subțiri decât alții, cu toate că genetica probabil nu este singurul lucru responsabil pentru a avea un IMC la fel de scăzut ca 16. Anumite medicamente, precum depresia sau stresul pot contribui la o persoană subponderală de asemenea. Vorbiți cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că nu aveți o problemă de sănătate care determină scăderea greutății dumneavoastră; abordarea cauzei problemei poate fi necesară înainte de a putea să înmulțiți și să atingeți o greutate corporală sănătoasă.

Mananca cel putin cinci sau sase ori pe zi, consumand bauturi intre mese in loc sa le alimenteze si selectand alimente sanatoase, dar cu calorii superioare - cum ar fi untul, carnea, nuci, ulei de masline, avocado, fructe uscate si lapte praf uscat - - toate vă pot ajuta să câștigați în greutate într-o manieră sănătoasă. Nu incercati sa cresteti in greutate folosind suplimente sau alimente nesanatoase, deoarece acest lucru nu este sanatos si poate creste riscul pentru anumite probleme de sanatate, cum ar fi diabetul, chiar si dupa ce cresteti in greutate. Formarea în forță vă poate ajuta să vă construiți mușchiul, dar, în funcție de instrucțiunile medicului dumneavoastră, este posibil să nu doriți să faceți prea mult exerciții aerobice, deoarece acest lucru ar putea interfera cu creșterea în greutate.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine! Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

Este un IMC de 16 periculoase?

IMC este o modalitate de a descoperi dacă sunteți supraponderal, obezi, subponderali sau normali. Acest calculator calculează în mod adecvat IMC utilizând un "prag de reefinire a IMC supraponderal și obez pentru diferite genuri și grupuri de vârstă"[1], un studiu din 2015, pentru persoanele care au o vârstă mai mare de 16 ani de sex masculin sau de sex feminin.

Informații detaliate despre BMI

Indicele de masă corporală (IMC) este de 16,9 kg / m2. Aceasta înseamnă că greutatea dvs. este în intervalul subponderal.

IMC-ul curent este mai mic decât intervalul recomandat de 18,5-28.
Pentru a vă afla în limitele potrivite pentru înălțimea dvs., greutatea ideală ar trebui să fie cuprinsă între 41,6 și 63,0 kilograme.

Este important să încercați să păstrați în intervalul de greutate sănătos. A fi în gama de greutate sănătoasă va îmbunătăți capacitatea corpului dumneavoastră de a lupta împotriva infecțiilor sau bolilor

Ce este BMI?

IMC este greutatea unei persoane în kilograme împărțită la înălțimea sa în metri pătrați. Pentru majoritatea oamenilor, IMC este un bun predictor al problemelor de sănătate legate de excesul de greutate. IMC este, de asemenea, cunoscut sub numele de index Quetelet.

Unele studii de cercetare au arătat că o pierdere în greutate de 1 până la 2 kilograme pe săptămână timp de șase luni poate îmbunătăți starea de sănătate a persoanelor supraponderale. Scopul reducerii în greutate ar trebui să fie îmbunătățirea sănătății. Trebuie să evitați pierderea rapidă în greutate, greutățile în greutate și dieta necorespunzătoare.

IMC se bazează exclusiv pe greutate și înălțime, deci poate fi un indicator impresionant (poate să apară ca supraponderal) al grăsimii corporale, dacă cineva are o structură osoasă mare, o construcție atletică sau o masă musculară mare. Pe de altă parte, o persoană cu structură osoasă ușoară ar putea fi considerată cu greutate normală, chiar dacă are în exces grăsime corporală.

Deși anumiți factori precum structura osoasă și masa musculară nu fac parte din ecuație atunci când se calculează IMC, indicele de masă corporală poate fi util pentru a stabili limite, cum ar fi subponderali, normali sau obezi, pentru persoanele care duc o viață sedentară sau "normală". În plus, calculatorul IMC este mai bun decât calculatorul BMI standard, odată ce include în algoritmul său sexul și vârsta.

Cum să calculați IMC-ul dvs.?

Iată formula BMI în sistemul metric în care greutatea este în kilograme și înălțimea este în metru:

IMC = greutate/(înălţime)2

De exemplu:

Dacă înălțimea ta este de 1,5 metri _ și cântărești 38 kilograme (kilograme), înseamnă că este BMI

IMC = 38/1.52, sau

IMC = 38/2.25, sau

IMC = 16,888888888889

În cele din urmă, IMC = 16,9 kg / m2 (Rotunjit).

Ce este BMI Prime?

IMC Prime[3] (BMI abreviat) este un indice al conținutului total de grăsime corporală. Este o modificare simplă a sistemului familial de masă corporală (IMC).

Indicatorul BMI este definit ca raportul dintre greutatea reală a persoanei (sau masa) și limita superioară a greutății (sau a masei) a gamei "greutate sănătoasă". Iată formula BMI:

IMC '= Greutatea actuala/Limita superioară a greutății

Rețineți că, în calculatorul IMC, "limita superioară a greutății" depinde de vârstă și sex, deci nu este fixată ca în cazul altor calculatoare.

Grafic BMI modificat

IMC-ul standard, definit, de exemplu, de către Organizația Mondială a Sănătății, OMS și USDA (Departamentul Agriculturii din Statele Unite), a fost adesea criticat ca având diferite deficiențe ca măsură a grăsimii corporale. Dar acest studiu publicat de Centrul National de Biotehnologie (NCBI) din 2015 a facut unele ajustari ale limitelor BMI pentru a reflecta schimbarile in compozitia corporala care apar odata cu varsta, cum ar fi: masa musculara redusa si adipozitatea crescuta. Aceasta înseamnă că IMC-ul nostru nu este același pentru diferitele categorii de vârstă și sex, deoarece acești factori sunt incluși în algoritmul nostru. Tabelul BMI de mai jos, combinat cu tabelul BMI standard (WHO), este utilizat de calculatorul IMC pentru a redefini limitele clasei IMC.

Tabelul de praguri redefinit și obezi IMC

Masculin Femeie
Varsta (ani) Excesul de greutate obez Excesul de greutate obez
16–29 28 33 27 32
30–39 27 32 27 32
40–49 25 30 25 30
50–59 24 29 24 29
60–69 24 29 25 30
70–79 25 30 26 31
80+ 25 30 26 31
4.4
Evaluare totală: 30
5
14
4
3
3
3
2
2
1
1