Monitorizarea cresterii in greutate a nou-nascutilor

Monitorizarea cresterii in greutate a nou-nascutilor

Se pare că unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care părinții le aud de la momentul când un nou copil ajunge este "ce cântărește bebelușul" și "cum crește copilul?" Greutatea unui nou-născut este adesea folosită ca marker al sănătății generale, deci are sens că este ceva ce toată lumea monitorizează. Dar cum știe un părinte dacă copilul își câștigă în greutate la o rată sănătoasă?

Există câteva îndrumări generale pe care părinții le pot vedea pentru a vă ajuta să țineți cont de progresul copilului.

Cum să monitorizați creșterea copilului dumneavoastră

Greutatea la naștere și modificările

Majoritatea copiilor care se nasc pe termen lung (38-40 săptămâni de gestație) cântăresc între 6-9 kg. Greutatea la naștere poate fi afectată de mulți factori, cum ar fi sarcina la naștere (mai devreme sau mai târziu decât termenul complet), sexul copilului, sănătatea mamei în timpul sarcinii, construirea părinților, nutriția în timpul sarcinii, nașterea multiplă sau sănătatea copilului la nastere.

Bebelușii se pot naște în afara orientărilor medii și pot fi totuși sănătoși. Este de așteptat ca nou-născuții să piardă o anumită greutate în primele 5-7 zile de viață. O pierdere în greutate de 5% este considerată normală pentru un nou-născut alimentat cu formula. O pierdere de 7-10% este considerată normală pentru copiii alăptați.

Majoritatea copiilor trebuie să recâștige această greutate pierdută în zilele 10-14 de viață. Dacă un copil își pierde o greutate semnificativă, este bolnav sau este prematur, poate dura până la 3 săptămâni pentru a reveni la greutatea la naștere.

Formula diferențiată și hrănită

Majoritatea nou-născuților vor câștiga aproximativ 5-7 oz pe săptămână în primele câteva luni. Mulți copii vor fi dublat greutatea la naștere cu aproximativ 3-4 luni. La 4 luni, cresterea in greutate va incepe sa arate diferita pentru bebelusii hrăniți cu alimente și alimente hrănite cu formula. Cercetările arată în mod clar că bebelușii alăptați și bebelușii hrăniți cu formula se dezvoltă în proporție diferită începând cu vârsta de aproximativ 4 luni.

Cu toate acestea, cele mai multe grafice de crestere se bazeaza doar pe cresterea alimentatiei formulate de bebelusi, ceea ce ii face pe multi mame care alapteaza sa se intrebe daca bebelusul lor este "normal". Organizatia Mondiala a Sanatatii (WHO) a lucrat pentru a dezvolta noi grafice de crestere bazate pe sugari, toți medicii le folosesc atunci când fac evaluarea.

Asigurați-vă că medicul dumneavoastră este clar pe ce metodă de hrănire utilizați, astfel încât diagrama corectă este utilizată pentru a evalua creșterea în greutate a bebelușului. Pentru mai multe informații, consultați tabelele de creștere OMS pentru băieții infantiți și diagramele de creștere OMS pentru fetele infantile.

Creșterea în greutate a nou-născutului

Nou-născuții sunt deseori cântăriți pe parcursul șederii lor în spital și, uneori, din nou 48-72 de ore după externare. Nou-născuții sunt apoi cântăriți o săptămână după naștere și, uneori, la două săptămâni după naștere. Dacă un copil are probleme de sănătate, controalele de greutate pot fi programate mai frecvent.

Dacă părinții nu au o scară acasă, ei pot monitoriza aportul de alimente al copilului în alte moduri:

  • După prima săptămână, nou-născutul trebuie să aibă cel puțin 5-7 scutece umede pe zi și cel puțin 3-4 scutece murdare pe zi. (Aceasta se poate schimba în timp, iar copiii hrăniți cu formula par să aibă mai puține mișcări intestinale decât copiii alăptați.)
  • De asemenea, puteți monitoriza aportul bebelușului, observând dacă copilul dumneavoastră pare să fie satisfăcut cel puțin puțin timp după ce a fost hrănit. (Rețineți că unii copii par să vrea să mănânce tot timpul!)

Dacă aveți întrebări sau preocupări legate de creșterea în greutate a bebelușului dvs., nu ezitați să vă adresați medicului dumneavoastră.

Ultima actualizare: 08/2015

Compilați utilizând informații din următoarele surse: Fundatia Nemours, http://kidshealth.org/ Organizatia Mondiala a Sanatatii, http://www.who.int/ KellyMom Alaptarea si Parenting, http://www.kellymom.com/ Intreaba Dr. Sears.com, http: /www.askdrsears.com/

Acțiuni 365

Monitorizarea cresterii in greutate a nou-nascutilor

© Miroslav Beneda - Fotolia.com

Vârsta copilului Creștere medie în greutate
0-4 luni 5.5 - 8.5 uncii pe săptămână
4-6 luni 3,25 - 4,5 uncii pe săptămână
6-12 luni 1,75 - 2,75 uncii pe săptămână ‡
[faceți clic aici pentru a vedea tabelele în unități metrice] † Este acceptabil pentru unii copii să câștige 4-5 uncii pe săptămână ‡ Copilul mediu alăptează dublează greutatea la naștere cu 3-4 luni. Cu un an, copilul tipic alăptat va cântări aproximativ 2 1/2 - 3 ori greutatea la naștere.

Conectați-vă la un furnizor local
primi GRATUIT
Pompa de sân Elveția, Ardo Calypso prin asigurare.
Mulțumită lui Ardo pentru sprijinirea lui KellyMom.

surse:

  1. Organizația Mondială a Sănătății Standarde de creștere a copilului, 2006. Disponibil la: http://www.who.int/childgrowth/en/. Pentru a calcula câștigul mediu în greutate, am folosit diagramele de greutate per cap de vârstă pentru naștere - 5 ani. Gama este o combinație de băieți și fete de la 5% la 95%, rotunjită la cel mai apropiat trimestru uncie.
Vârsta copilului Med. Creșterea lungimii Med. Cap de creștere a circumferinței
0-6 luni 1 inch pe lună 1/2 inch pe lună
6-12 luni † 1/2 inch pe lună 1/4 inch pe lună
[faceți clic aici pentru a vedea tabelele în unități metrice] † Cu un an, copilul tipic alăptat va crește durata nașterii cu 50% și circumferința capului cu 33%.

Sursa: Mohrbacher N. Alaptarea Răspunsuri Made Simple, Amarillo Texas: Hale Publishing, L.P., 2010, p. 213.

A se vedea, de asemenea, calculatoarele de creșteri pentru sugari și hărțile pentru creșterea copilului alăptate @

Câteva lucruri pe care trebuie să le țineți minte atunci când evaluați câștigul în greutate

O pierdere în greutate de 5-7% în primele 3-4 zile după naștere este normală. O pierdere în greutate de 10% este uneori considerată normală, însă această pierdere în greutate este un semn că evaluarea trebuie să fie efectuată în timpul alăptării. Este o idee bună să aveți un control de greutate de rutină la 5 zile (copilul trebuie să câștige mai degrabă decât să piardă în greutate până în ziua 5), ​​astfel încât orice problemă în curs de dezvoltare să poată fi prinsă și remediată devreme.

Copilul trebuie să-și recâștige greutatea la naștere cu 10 zile până la 2 săptămâni. Dacă bebelușul a pierdut o greutate mică în primele zile sau dacă bebelușul dumneavoastră este bolnav sau prematură, ar putea dura mai mult pentru a recâștiga greutatea la naștere. Dacă copilul nu recâștigă greutatea la naștere cu două săptămâni, acesta este un semn că alăptarea trebuie evaluată.

Afișați întotdeauna câștigul de greutate din cel mai mic mai degrabă decât din greutatea la naștere a bebelușului.

Copilul trebuie să fie cântărit pe aceeași scară cu aceeași cantitate de îmbrăcăminte (de preferință goi) de fiecare dată pentru a obține o imagine exactă a câștigului în greutate. Scări diferite pot da citiri foarte diferite (am văzut personal o diferență de un kilogram în două scale diferite); îmbrăcăminte sau scutece poate varia în greutate și arunca numerele off. Scala trebuie să fie zero înainte de cântărire, iar copilul trebuie centrat pe tava de scală. Nu este niciodată o idee proastă de a efectua oa doua măsurare (ar trebui să fie aproape de prima) și apoi să utilizați o medie a celor două măsurători. Dacă copilul dumneavoastră este foarte activ sau în dificultate, nu vă așteptați să obțineți o măsurătoare exactă. Bebelușii cresc în spurturi mai degrabă decât într-o rată constantă - pentru a evita îngrijorarea inutilă, în general, este mai bine să cântărești copilul mai des decât o dată pe săptămână.

Informații suplimentare și referințe

@

@ alte site-uri web

  • Uită-te la Baby, nu Scala de Dr. Jay Gordon și Cheryl Taylor White
  • Cat de mult ar trebui sa ma astept ca bebelusul meu sa alapteze? de William Sears, MD
  • Sănătos și Petite de Joyce Schaal, de la Noi începuturi, Vol. 15 nr.1, ianuarie - februarie 1998, p. 8-10.
  • Articole despre problemele de greutate de la Noi începuturi
  • Crestere insuficienta de catre Stephen Kemp, MD, PhD si Neslihan Güngör, MD, de la emedicine.com
  • Academia Americana de Politici Pediatrice Declaratie privind importanta alăptării
  • Mohrbacher N. Alăptarea Răspunsuri Made Simple. Amarillo, Texas: Editura Hale, 2010: pp. 203-213.
4.1
Evaluare totală: 36
5
10
4
2
3
2
2
1
1
1