Este posibil sa bei prea mult ceai verde?

Între puterile sale de creștere a metabolismului și capacitatea de a preveni răcelile, ceaiul verde este un miracol în cana. În timp ce există mai multe motive pentru a bea în fiecare zi, mulți se întreabă dacă o singură pahar vă poate oferi beneficii apreciate. Înainte de a vă duce în oraș, încercați să aflați dacă este posibil să aveți prea mult lucru bun (rezultatele vă pot surprinde).

Dacă vă aflați beți o ceașcă sau două ceai verde pe zi, faceți bine! Dr. Zuo Feng Zhang, cercetător în domeniul epidemiologiei cancerului la UCLA și Centrul Medical al Universității din Maryland, recomandă o zi între două și trei cești (nu cani), ceea ce se va dovedi benefic pentru sănătatea dumneavoastră.

Cu toate acestea, sa dovedit că consumul de până la cinci cesti pe zi a scăzut riscul de apariție a cancerului de stomac. De fapt, dacă încercați să scăpați în greutate și să vă intensificați metabolismul, cele mai bune rezultate au fost observate prin consumul a șapte cesti pe zi (acest studiu, totuși, nu a fost testat direct pe oameni). În plus, multe alte studii medicale au arătat că, cu cât mai mult ceai verde consumă zilnic, cu atât sunt mai mari beneficiile, 10 cești fiind limita superioară. Dacă sunteți sensibil la cafeină sau suferiți de insomnie, 10 cești de ceai verde probabil vor fi prea mult pentru sistemul dvs., indiferent de beneficiile acestuia.

Există câteva consecințe negative pentru a bea loturi și o mulțime de ceai verde. Taninurile găsite în ceaiul verde și negru pot reduce absorbția acidului folic, o vitamină importantă care ajută la scăderea defectelor congenitale. Dacă sunteți însărcinată sau încercați să rămâneți însărcinată, ar trebui să limitați cu siguranță consumul de ceai verde la două cești pe zi, sau să o ignorați cu totul. Ceaiul verde poate, de asemenea, să interfereze cu absorbția fierului, deci este recomandat să evitați să beți ceai verde cu mese și să beți doar între ele.

Câte cești de ceai verde bei o zi?

- Raportarea suplimentară a lui Emily Bibb

Sursa imaginii: Fotografia POPSUGAR / THEM TOO

4.1
Evaluare totală: 21
5
12
4
3
3
3
2
1
1
0