Cât de multe calorii ardeți într-adevăr?

Acum câteva luni m-am îndoit cu cineva mult mai deștept decât mine. Ar fi trebuit să știu mai bine, dar știi cum merg lucrurile astea. Inutil să spun, am pierdut argumentul. Totuși, am învățat ceva important în acest proces.

David Swain este un biciclist care îi place să călătorească în țară la fiecare doi ani. De când îmi petrec cea mai mare parte a timpului pe picioare, m-am gândit să-i învăț ceva despre mers și alergare. Poate că ar fi trebuit să fi acordat mai multă atenție doctoratului lui Swain. in fiziologia exercitiilor, pozitia sa de director al Institutului de Sanatate si Centrul de Cercetare de la Universitatea Old Dominion si lucrarea sa privind apendicele "Metabolic Calculations" la Colegiul American al Medicamentelor Sportive pentru Testare si prescriptie de exercitii fizice.

Publicitate - Continuați să citiți mai jos

Atât Swain, cât și cu mine suntem interesați de conexiunea de fitness-sănătate, ceea ce face ca mersul pe jos și rularea subiectelor mari pentru discuții. Pentru a spune pur și simplu, acestea sunt departe și departe forme de conducere a mișcării umane. Fiecare om capabil să învețe cum să meargă și să meargă fără instrucțiuni. Același lucru nu se poate spune despre activități cum ar fi înotul, bicicliștii, skateboardingul și lovirea unui fier 3. Acesta este motivul pentru care mersul pe jos și alergatul sunt cele mai bune modalități de a intra în formă, de a arde calorii suplimentare și de a vă îmbunătăți sănătatea.

Argumentul nostru a început când i-am spus lui Swain că atât mersul cât și alergatul ard același număr de calorii pe milă. Am fost absolut sigur de acest fapt din două motive incoerente: (1) l-am citit de un miliard de ori; și (2) l-am repetat de un miliard de ori. Majoritatea alergătorilor au auzit că alergarea arde aproximativ 100 de calorii pe milă. Și din moment ce mersul pe jos o mila necesită să mutați aceeași greutate corporală pe aceeași distanță, mersul ar trebui să ardă, de asemenea, aproximativ 100 de calorii pe milă. Sir Isaac Newton a spus așa.

Swain nu a fost impresionat de fizica mea de juniori. "Când efectuați un exercițiu continuu, ardeți cinci calorii pentru fiecare litru de oxigen pe care îl consumați", a spus el. "Și alergând în general, consumă mult mai mult oxigen decât mersul pe jos".

Ce arată numerele

Încă mai strângeam resursele pentru un retort când un articol nou mi-a trecut biroul și mi-a schimbat cosmosul. În cadrul "Cheltuielilor de plimbare și de alergare a energiei", publicat în decembrie anul trecut în Medicină și Știință în Sport & Exercitarea, un grup de cercetători din Universitatea Syracuse a măsurat arderea calorică reală a 12 bărbați și 12 femei în timp ce alerga și mersese 1.600 de metri (aproximativ o milă) pe o banda de alergat. Rezultat: bărbații au ars în medie 124 de calorii în timp ce rulează și doar 88 în timp ce se plimbau; femeile au ars 105 și 74 (bărbații au ars mai mult decât femeile pentru că au cântărit mai mult.)

Publicitate - Continuați să citiți mai jos

Swain avea dreptate! Anchetatorii de la Syracuse nu au explicat de ce rezultatele lor diferă de o interpretare simplistă a legilor de mișcare ale lui Newton, dar mi-am dat seama cu ajutorul lui Swain și Ray Moss, de la Universitatea Furman. Rularea și mersul pe jos nu sunt la fel de comparabile cum mi-am imaginat. Când te plimbi, îți păstrezi picioarele aproape drepte, iar centrul de greutate se îndreaptă destul de ușor pe picioarele tale. În timp ce alergăm, de fapt suntem de la un picior la altul. Fiecare salt ridică centrul de greutate când decolam și îl coborâm când aterizăm, deoarece îndoim genunchiul pentru a absorbi șocul. Această creștere și cădere continuă a greutății noastre necesită o cantitate extraordinară de forță newtoniană (combaterea gravitației) atât la decolare, cât și la aterizare.

Acum că înțelegeți de ce alergați arde 50 la sută mai multe calorii pe milă decât mersul pe jos, nu-mi place să vă spun că este un număr aproape inutil. Scuze. Ne induce în eroare când vorbim despre arderea totală a caloriilor (TCB) de exercițiu, mai degrabă decât arderea calorică netă (BCN). Pentru a identifica BCN cu privire la orice activitate, trebuie să scăpați caloriile metabolice de odihnă pe care le-ar fi ars corpul în timpul antrenamentului, chiar dacă nu ați scăpat niciodată de pe canapea.

Rar aude cineva să vorbească despre BCN de antrenamente, pentru că asta e America, dracu ', și ne place numărul nostru mare și îndrăzneț. Scăderea nu este o activitate populară. Desigur, nu printre hucksters infomercial și guru-pierdere în greutate, care doresc să promoveze scheme de exerciții fizice. "Este bizar că ați auzit atât de mult despre arderea calorică groasă în loc de plasă", spune Swain. "Aceasta ar putea împiedica oamenii să își dea seama de ce își pierd greutatea așa de greu".

Mulțumită cercetătorilor de la Syracuse, acum cunoaștem BCN relativă de a conduce o mila în 9:30 față de mersul aceleiași kilometri la ora 19:00. Subiecții lor de sex masculin au ars 105 calorii alergate, 52 de mers pe jos; femeile, în vârstă de 91 și 43 de ani. Asta înseamnă că arde de două ori mai multe calorii pe kilometru pe jos decât mersul pe jos. Și din moment ce poți să conduci două kilometri în timpul necesar pentru a merge o mila, alergând arde de patru ori mai multe calorii net pe oră ca mersul pe jos. Rulați lent sau mergeți repede?

Publicitate - Continuați să citiți mai jos

Publicitate - Continuați să citiți mai jos

Nu am venit aici să mers pe jos, totuși. Plimbarea este o forma excelenta de exercitii fizice care construieste fitness aerobic, intareste oasele si arde o multime de calorii. Un studiu lansat la începutul anului 2004 a arătat că Amișii iau de șase ori mai mulți pași pe zi ca adulții din majoritatea comunităților americane și au aproximativ 87% mai mici rate de obezitate.

De fapt, am citit ani în urmă că mersul rapid arde mai multe calorii decât alergând la aceeași viteză. Acum a fost momentul pentru a testa această ipoteză. Purtând un monitor de ritm cardiac, am alergat pe un treadmill timp de două minute la 20 de minute pe milă și la 3,5, 4,0, 4,5, 5,0 și 5,55 mph (10:55 pe mile). După o odihnă de 10 minute pentru a permite ritmului cardiac să revină la normal, am repetat același lucru pe jos. Iată mersul meu vs.(99/81), 3,5 (104/85), 4,0 (109/94), 4,5 (114/107), 5,0 (120/126), 5,5 122/145). Concluzia mea: Rularea este mai dificilă decât mersul cu pași mai încet decât 12 minute pe mile. La ritmuri mai rapide, mersul pe jos este mai greu decât alergarea.

Cum să explic acest lucru? Nu este ușor decât să spunem că mersul la viteze foarte rapide forțează corpul să se miște în moduri în care nu a fost proiectat să se miște. Acest lucru creează o mare parte din "frecare" și ineficiență internă, ceea ce sporește ritmul cardiac, consumul de oxigen și arderea caloriilor. Deci, așa cum Jon Stewart ar putea spune: "Mergând repede ... bine ... mergi încet ... nu atât de mult."

Linia de jos: Rularea este un exercițiu fenomenal de ardere a caloriilor. În termeni de sănătate publică - adică în lupta împotriva obezității - este cu atât mai important faptul că alergarea este o activitate ieftină, ușor de întreprins, pe tot parcursul anului. Plimbarea nu arde atâtea calorii, dar rămâne un exercițiu teribil. Dupa cum spune David Swain, "noile cercetari nu inseamna ca mersul pe jos arde cat mai putine calorii decat obisnuieste. Pur si simplu inseamna ca pasagerii ar trebui sa mearga putin mai mult sau sa manance putin mai putin pentru a-si atinge scopul de greutate".

Publicitate - Continuați să citiți mai jos

Ce este Burn? Calculator de calorii
Puteți utiliza formulele de mai jos pentru a vă determina arderea caloriilor în timpul alergării și mersului pe jos. "Burn Calorii Nete" măsoară caloriile arse, minus metabolismul bazal. Oamenii de știință consideră că aceasta este cea mai bună modalitate de a evalua arderea calorică reală a oricărui exercițiu. Formulele de mers pe jos se aplică la viteze de 3 până la 4 mph. La 5 mph și mai repede, mersul pe jos arde mai multe calorii decât alerga.

Totalul dvs. de calorii arde / Mile

Calibrarea dvs. Net Calorie / Mile

Alergare

.75 x greutatea dvs. (în lbs.)

.63 x greutatea ta

mers

.53 x greutatea dumneavoastră

.30 x greutatea ta

Adaptat de la "Cheltuielile energetice de mers pe jos și de alergare", "Medicină și știință în sport și exerciții", Cameron et al, decembrie 2004.

4.8
Evaluare totală: 32
5
12
4
1
3
3
2
3
1
0