Ban Trans Fat Ban intră în vigoare. Aproape.

Interdicția guvernului american privind trans-grăsimile artificiale a intrat în vigoare la 18 iunie 2018 - o revizuire majoră a alimentelor, care a dus la dezvoltarea de companii alimentare și la înlocuirea acestora cu trei ani. Grasimile trans reduc colesterolul HDL (bun) și cresc colesterolul LDL (rău), precum și creșterea inflamației și riscul de formare a cheagurilor de sânge - toate acestea putând duce la boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și diabet. Experții în domeniul sănătății spun că grăsimile trans sunt mai grave pentru inimă decât grăsimile saturate. În 2015, Administrația pentru Alimentație și Medicamente a decis că trans-grăsimile nu mai sunt sigure, impunând o limită de timp de trei ani pentru îndepărtarea lor, iar Organizația Mondială a Sănătății a lansat un efort de a interzice trans-grăsimile la nivel global până în 2023.

S-au dezvoltat grăsimi trans trans, cunoscute sub numele de uleiuri parțial hidrogenate, pentru a înlocui untul. Acestea sunt mai puțin costisitoare, mai stabile și mai puțin susceptibile de a merge rancid decât grăsimile naturale. Grasimile trans au fost utilizate pentru a prăji alimentele rapid și congelate și sunt de asemenea utilizate în prăjituri, aluaturi refrigerate, popcorn cu microunde, cremă pentru produse lactate, amestecuri de copt, îngheț, margarină și scurtare.

Chiar dacă companiile alimentare au avut trei ani să vină cu înlocuitori ai grăsimilor trans și 98% dintre ei au fost îndepărtați din alimentele noastre, nu toate grăsimile trans au dispărut.

În primul rând, există grăsimi trans naturale, care se găsesc în carne de vită, miel și produse lactate, cum ar fi untul. Aceste alimente conțin cantități mici de grăsimi trans și oamenii de știință încă cercetează dacă grăsimile trans trans sunt la fel de rău pentru tine ca cele produse de om.

În al doilea rând, deși interdicția a intrat în vigoare în această săptămână, pe rafturi există încă produse reziduale. Va fi nevoie de timp ca aceste produse să fie reîncărcate cu versiunile fără trans-liposucție.

În sfârșit, există încă câteva înlocuiri în fabrică pentru înlocuirea unora dintre grăsimile trans utilizate în alimentele comerciale. Apărătorii din industria alimentară au cerut guvernului mai mult timp să creeze înlocuitori pentru anumite tipuri de coloranți, aromatizanți și spray-uri non-stick care utilizează grăsimi trans. Guvernul a acordat o prelungire de un an pentru aceste măsuri, însă toate trebuie eliminate până la 18 iulie 2019.

Înlocuirea pentru grăsimile trans include uleiuri vegetale precum canola, porumbul, soia și măslinele, precum și fibrele de plante și ovăzul. Dar unele înlocuitori sunt grăsimi saturate, cum ar fi untul, untura, seu (grăsimea din carnea de vită) și grăsimile tropicale, cum ar fi uleiul de palmier (ceea ce reprezintă o preocupare pentru ecologiști - producerea de ulei de palmier contribuie la despăduriri și poluare). Dar grasimile saturate nu sunt bune nici pentru inima si pot duce la boli ale arterelor si probleme cardiace. Cel mai bun mod de a ști ce este în mâncarea dvs. este să răsturnați pachetul și să citiți amprenta fină.

4.8
Evaluare totală: 24
5
12
4
2
3
2
2
2
1
1