Top 10 țări cu cele mai multe persoane obeze numit

Aproape 30% din populația lumii este fie obeză, fie supraponderală, potrivit unui nou studiu care desemnează și primele 10 țări cu cei mai obezi.

Studiul, publicat în revista The Lancet, a constatat că numărul persoanelor supraponderale și obeze a crescut global de la 857 milioane în 1980 la 2,1 miliarde în 2013. Supraponderalitatea este definită ca având un indice de masă corporală (IMC) sau greutate corporală raportul de înălțime mai mare sau egal cu 25 și mai mic de 30, în timp ce obezitatea este definită ca având un IMC egal sau mai mare de 30.

FOTOGRAFII: Animale în cabinetul tău de medicină

"Obezitatea este o problemă care afectează oameni de toate vârstele și veniturile, peste tot", a declarat co-autor Christopher Murray, director al Institutului de Metrologie și Evaluare a Sănătății (IHME), într-un comunicat de presă.

"În ultimele trei decenii, nici o țară nu a obținut succes în reducerea ratelor de obezitate", a spus Murray, "și ne așteptăm ca obezitatea să crească constant odată cu creșterea veniturilor în țările cu venituri mici și mijlocii, cu excepția cazului în care sunt luate măsuri urgente abordarea acestei crize de sanatate publica.

Cercetatorii sunt, de asemenea, preocupati de noile date despre copii si adolescenti. Între 1980 și 2013, prevalența copiilor și adolescenților supraponderali sau obezi a crescut cu aproape 50%, potrivit studiului. În 2013, peste 22% dintre fete și aproape 24% dintre băieții care trăiesc în țările dezvoltate au fost supraponderali sau obezi.

"Creșterea obezității la copii este deosebit de îngrijorătoare în atâtea țări cu venituri mici și medii", a declarat Marie Ng, profesor asistent de sănătate globală la IHME și autorul principal al lucrării. Stim ca exista efecte severe asupra sanatatii in aval de obezitatea infantila, inclusiv a bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat si a numeroaselor tipuri de cancer. Trebuie sa ne gandim acum cum sa transformam aceasta tendinta in jurul nostru.

BLOG: Cum pisicile Calico ar putea ajuta la vindecarea obezității

Pentru acest studiu, cercetatorii au realizat ceea ce spun ei este o analiza prima de-a-lui-tip de date de tendinta din 188 de tari. Mai mult de 50% din 671 milioane de oameni obezi din lume locuiesc în doar 10 din aceste țări:

Statele Unite China India India Rusia Brazilia Mexic Egipt Germania Pakistan Indonezia Cea mai mare proporție a persoanelor obeze din lume, 13%, trăiesc în Statele Unite. China și India reprezintă împreună 15% din populația obeză din lume. Ratele studiului au fost standardizate în funcție de vârstă, ceea ce înseamnă că acestea au fost ajustate pentru diferențele dintre mărimea populației și vârste în timp și în țări.

Foto: Bill Branson, Institutul Național al Cancerului

Încă din anul 1890, când utilizarea anestezicelor și antisepticelor a făcut puțin probabil ca oamenii să moară să obțină un loc de muncă, chirurgia plastică cosmetică a făcut parte din cultura mondială. În anii 1920, chirurgia plastică a devenit tot mai frecventă și a devenit asociată cu vanitatea. Tehnicile noi dezvoltate în timpul celui de-al doilea război mondial au contribuit la creșterea cererii și a tipurilor de intervenții chirurgicale elective.

Epoca tehnicilor minim invazive a marcat o noua generatie de optiuni de chirurgie plastica, cu 14,6 milioane de proceduri cosmetice efectuate in Statele Unite in 2012, in crestere cu 5% inca din 2011. Iata cele mai populare operatii cosmetice actuale, potrivit Societatii Americane de chirurgi plasticieni.

Inițial, chirurgia plastică plastică nu a fost văzută ca o procedură de vanitate, a declarat profesorul universitar Emory Sander Gilman, autor al realizării frumuseții corporale: o istorie culturală a chirurgiei estetice.

"Evreii din Germania și-au redus nasul astfel încât să poată obține locuri de muncă", a spus Gilman. Ca atare, a fost la fel de obișnuit pentru bărbați și femei să se supună chirurgiei plastice.

"Până la sfârșitul secolului al XIX-lea există o înțelegere comună în Occident că vă puteți transforma, puteți mișca clase - și puteți obține un nou nas", a spus Gilman.

Seturile de fixare pentru urechi erau, de asemenea, populare la acea vreme, pentru a corecta "urechile proeminente".

În anii 1920, lumea chirurgiei cosmetice sa schimbat. Până atunci, a fost în circulație primul manual despre chirurgia cosmetică faciale, numit "Correcția imperfecțiunilor feudale" de Charles Miller. Femeile au căutat ascensoarele din față din motive legate de vanitate, nu de angajare.

"Devine ceva care ne asociem cu clasa de mijloc superioară", a spus Gilman.

Totul, de la fildeș la cauciuc, a fost folosit pentru a crește sânii de la începutul secolului al XX-lea. Nimic nu a funcționat bine (una dintre primele substanțe experimentale, parafina, a avut rezultate deosebit de proaste, cu sânii care au crescut greu și îngroșat și rate ridicate de infecție) până când Dow Corning Corporation a dezvoltat primele implanturi de piept de silicon în 1961. Chiar dacă creșterea sânilor a scăzut 7 la suta din 2011, este inca cea mai importanta chirurgie plastica din SUA, cu 286.000 de proceduri in SUA in 2012. (Este urmata de reconstructia nasului, chirurgia pleoapelor, liposuctia si liftingul fetei).

Oamenii care au suferit o pierdere semnificativa in greutate se confrunta cu tratamentul cu [corpul lor], a spus chirurgul David Reath, membru al Societatii Americane de Chirurgie Plastica. Indiferent daca au pierdut in greutate prin chirurgie de reducere a greutatii sau dieta si exercitii fizice, in cazul in care au fost supraponderali pentru o perioada lunga,

pielea se blochează și este foarte demoralizantă. Căut o soluție.

O soluție pare a fi o procedură numită ridicarea brațului superior, care implică fie liposucție, fie brahioplastie, o operație care îndepărtează pielea liberă este îndepărtată din spatele brațelor.

În plus, "ori de câte ori începem să vorbim despre arme, vine în minte imaginea primei doamne", a spus Reath.

"Acest lucru se întâmplă în fiecare grup de vârstă de oameni", a spus Reath."Cred că se datorează faptului că există o conștientizare tot mai mare că există o soluție pentru ceva care este mai tulburător pentru bărbații de toate vârstele. Poate avea un efect psihologic extraordinar asupra tinerilor care trec prin pubertate".

De fapt, numărul de bărbați care au proceduri cosmetice, în general, a crescut atât de dramatic încât Gilman crede că va reveni încă o dată pentru a se potrivi cu rata femeilor supuse unei intervenții chirurgicale plastice.

Noi proceduri minim invazive și mai ieftine, cum ar fi Botox și alte materiale de umplutură injectabile, au început atunci când economia a suferit o scădere, a spus Reath.

"Ați putea să vă luați mai puțin timp de lucru [pentru a vă recupera], de la an la an a continuat să crească", a spus el.

De fapt, popularitatea unor astfel de proceduri este în creștere atât de rapid încât Gilman crede că va veni un punct în următorii 10 ani sau cam asa ceva în cazul în care oamenii se vor întreba de ce nu ați avut o procedură cosmetică dacă aveți pielea sagging sub maxilarul sau linii în jurul ochilor tăi.

"A devenit standard," a spus el.

4.7
Evaluare totală: 39
5
10
4
1
3
2
2
2
1
1