Forme pe alimente: Sunt periculoase?


Unele mucegaiuri cauzează reacții alergice și probleme respiratorii. Și câteva forme, în condiții corecte, produc "micotoxine", substanțe otrăvitoare care pot face pe oameni bolnavi. Când vedeți mucegaiul pe mâncare, este sigur să tăiați piesa mucegăită și să folosiți restul? Pentru a găsi răspunsul la întrebarea respectivă, trageți sub suprafața hranei spre locurile în care mucegaiul se prăbușește.

Ce sunt matritele?
Formele sunt ciuperci microscopice care trăiesc pe materie vegetală sau animală. Nimeni nu știe câte specii de ciuperci există, dar estimările variază de la zeci de mii până la 300 000 sau mai mult. Majoritatea sunt organisme filamentoase (filetate), iar producția de spori este caracteristică fungilor în general. Aceste spori pot fi transportate prin aer, apă sau insecte.

Spre deosebire de bacteriile care sunt una cu celula, mucegaiurile sunt facute din mai multe celule si uneori pot fi vazute cu ochiul liber. Sub microscop, arata ca ciuperci slabe. În multe forme, corpul este format din:

 • rădăcini de rădăcină care invadează alimentele pe care le trăiește,
 • un tulpină care se ridică deasupra alimentelor și
 • spori care se formează la capetele tulpinilor.

Sporii dau mucegai culoarea pe care o vezi. Când în aer, sporii răspândesc mucegaiul din loc în loc ca și semințele de păpădie care suflă peste o pajiște.

Formele au ramuri și rădăcini care sunt ca niște fire foarte subțiri. Rădăcinile pot fi dificil de văzut când mucegaiul crește pe hrană și poate fi foarte adânc în alimente. Alimentele care sunt mucegai pot avea și bacterii invizibile care se dezvoltă împreună cu mucegaiul.

[Începutul paginii]

Sunt unele forme periculoase?
Da, unele mucegaiuri cauzează reacții alergice și probleme respiratorii. Și câteva forme, în condiții corecte, produc "micotoxine", substanțe otrăvitoare care vă pot face să vă bolnavi.

[Începutul paginii]

Sunt matrite numai pe suprafața alimentelor?
Nu, vedeți doar o parte a mucegaiului de pe suprafața blănii gri - alunecată pe Bologna uitată, punctele verde neclintite pe pâine, praful alb pe Cheddar, cercurile de catifea de dimensiunea de monedă pe fructe și creșterea de blană pe suprafața jeleurilor. Atunci când un aliment arată o creștere puternică a mucegaiului, firele "rădăcini" l-au invadat adânc. În matrițele periculoase, substanțele otrăvitoare sunt adesea conținute în și în jurul acestor fire. În unele cazuri, toxinele s-au răspândit în alimente.

[Începutul paginii]

Unde sunt găsite matrițele?
Formele se găsesc în aproape orice mediu și pot fi detectate, atât în ​​interior cât și în aer liber, pe tot parcursul anului. Creșterea mucegaiului este încurajată de condițiile calde și umede. În aer liber, ele pot fi găsite în zone umbroase, umede sau în locuri unde frunzele sau alte vegetații se descompun. În interior, ele pot fi găsite unde nivelul de umiditate este ridicat.

Formele formează spori care, atunci când sunt uscați, plutesc prin aer și găsesc condiții adecvate în care pot porni din nou ciclul de creștere.

[Începutul paginii]

Care sunt unele forme comune de produse alimentare?
Formele cele mai des găsite pe carne și păsări de curte sunt Alternaria, Aspergillus, Botrytis, Cladosporium, Fusarium, Geotrichum, Monilia, Manoscus, Mortierella, Mucor, Neurospora, Oidium, Oosproa, Penicillium, Rhizopus și Thamnidium. Aceste matrițe pot fi găsite și pe multe alte alimente.

[Începutul paginii]

Ce sunt micotoxinele?
Micotoxinele sunt substanțe otrăvitoare produse de anumite mucegaiuri care se găsesc în principal în culturi de cereale și nuci, dar sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind pe țelină, suc de struguri, mere și alte produse. Sunt mulți dintre ei, iar oamenii de știință descoperă în permanență noi. Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) estimează că 25% din culturile alimentare din lume sunt afectate de micotoxine, dintre care cele mai notorii sunt aflatoxinele.

[Începutul paginii]

Ce este aflatoxina?
Aflatoxina este o otravă care provoacă cancer produsă de anumiți ciuperci în sau pe alimente și furaje, în special la porumb și arahide de câmp. Acestea sunt probabil cele mai cunoscute și cele mai intens cercetate micotoxine din lume. Aflatoxinele au fost asociate cu diverse afecțiuni, cum ar fi aflatoxicoza la animale, animale domestice și oameni din întreaga lume. Multe țări încearcă să limiteze expunerea la aflatoxină prin reglementarea și monitorizarea prezenței sale pe mărfuri destinate utilizării ca hrană și hrană pentru animale. Prevenirea aflatoxinei este una dintre cele mai provocatoare probleme de toxicologie din prezent.

[Începutul paginii]

Cum aflatoxinele guvernului american de control?
Aflatoxinele sunt considerate contaminanți inevitabili ai alimentelor și hranei pentru animale, chiar și atunci când au fost respectate bune practici de fabricație. Administrația americană pentru alimente și medicamente și USDA monitorizează alune și porumb de câmp pentru aflatoxină și pot elimina orice hrană sau furaje cu niveluri inacceptabile.

[Începutul paginii]

Este otrăvirea cu ciuperci cauzată de forme?
Nu, se datorează toxinei produse de ciuperci, care sunt în aceeași familie ca și mucegaiurile. Interzicerea ciupercilor este cauzată de consumul de ciuperci crude sau fierte, care sunt specii mai mari de ciuperci. Nu există o regulă generală de deget pentru distingerea ciupercilor comestibile de toadstools otrăvitoare. Toxinele care provoacă intoxicații cu ciuperci sunt produse natural de ciuperci. Cele mai multe ciuperci care provoacă intoxicații umane nu pot fi făcute în siguranță prin gătire, conservare, congelare sau orice altă prelucrare. Singura modalitate de a evita otrăvirea nu este de a mânca ciuperci otrăvitoare.

[Începutul paginii]

Sunt orice feluri de mâncare benefice?
Da, mucegaiurile sunt folosite pentru a face anumite tipuri de brânzeturi și pot fi pe suprafața brânzei sau pot fi dezvoltate pe plan intern. Brânzeturile cu brânză albastră, cum ar fi Roquefort, albastru, Gorgonzola și Stilton, sunt create prin introducerea P. roqueforti sau Penicillium roqueforti spori. Brânzeturile, cum ar fi Brie și Camembert, au forme de suprafață albă.Alte brânzeturi au atât o matriță interioară, cât și o suprafață. Formele utilizate pentru fabricarea acestor brânzeturi sunt sigure pentru a mânca.

[Începutul paginii]

De ce poate crește mucegaiul în frigider?
În timp ce majoritatea modelelor preferă temperaturi mai înalte, ele pot crește și la temperaturile frigiderelor. Formele tolerează de asemenea sarea și zahărul mai bine decât majoritatea celorlalți invadatori. Prin urmare, mucegaiurile pot crește în gemuri și jeleuri refrigerate și pe carne tratată, sărată - șuncă, bacon, salam și bologna.

[Începutul paginii]

Cum puteți minimiza creșterea mucegaiului?
Curățenia este vitală în controlul mucegaiului. Sporii de mucegai din alimentele afectate se pot acumula în frigider, vase de bucătărie și alte ustensile de curățat.

 • Curățați interiorul frigiderului la fiecare câteva luni cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un litru de apă. Clătiți cu apă limpede și uscați. Scuturați mucegaiul vizibil (de obicei negru) pe carcasele de cauciuc folosind 3 lingurițe de înălbitor într-un litru de apă.
 • Păstrați prosoape, prosoape, bureți și mopuri curate și proaspete. Un miros de mucegai înseamnă că se împrăștie mucegai. Aruncați obiectele pe care nu le puteți curăța sau spăla.
 • Păstrați nivelul de umiditate în casă sub 40%.

[Începutul paginii]

Nu cumpărați alimente moldoase
Examinați bine mâncarea înainte de ao cumpăra. Verificați alimentele în borcane de sticlă, uitați-vă la zonele de tulpină pe produse proaspete și evitați producerea de vânătăi. Notificați managerul magazinului despre mucegai pe alimente!

Carnea proaspătă și păsările de curte sunt, de obicei, fără mucegai, dar nu pot fi vindecate și fierte. Examinați-le cu atenție. Excepții: Unele tipuri de salamuri - San Francisco, Italia și Europa de Est - au o acoperire caracteristică subțire, albă, care este sigură de consumat; cu toate acestea, ele nu ar trebui să prezinte alte forme. Țigările din țara uscată au, în mod normal, mucegai de suprafață care trebuie curățat înainte de gătire.

[Începutul paginii]

Trebuie conservate în condiții de siguranță la domiciliu să fie tratate cu apă de baie?
Da, mucegaiurile se pot dezvolta în alimente cu conținut ridicat de acizi cum ar fi gemuri, jeleuri, muraturi, fructe și roșii. Dar aceste ciuperci microscopice sunt ușor distruse prin procesarea căldurii cu alimente bogate în acizi la o temperatură de 212 ° F într-un cană de apă fierbinte pentru durata recomandată. Pentru mai multe informații despre prelucrarea produselor alimentare conservate la domiciliu, accesați Centrul Național pentru Conservarea Alimentelor la domiciliu la: www.uga.edu/nchfp/.

[Începutul paginii]

Cum poți proteja mâncarea din mucegai?

 • Atunci când serviți alimente, păstrați-l acoperit pentru a preveni expunerea la sporii de mucegai în aer. Utilizați folie de plastic pentru a acoperi alimentele pe care doriți să le păstrați umede - fructe și legume proaspete sau tăiate și salate verzi și mixte.
 • Goliți cutii deschise de alimente perisabile în containere de depozitare și curățați-le cu promptitudine.
 • Nu lăsați nici o pierdere din frigider mai mult de 2 ore.
 • Utilizați resturile în 3 până la 4 zile, astfel încât mucegaiul nu are șansa să crească.

[Începutul paginii]

Cum ar trebui să manevrați alimentele cu mucegai pe el?
Cumpărarea de cantități mici și utilizarea rapidă a alimentelor pot ajuta la prevenirea creșterii mucegaiului. Dar când vezi mâncare mucegăită:

 • Nu mirosi elementul mucegai. Acest lucru poate cauza probleme respiratorii.
 • Dacă mâncarea este acoperită cu mucegai, aruncați-o. Puneți-l într-o pungă de hârtie mică sau înfășurați-l în plastic și aruncați într-un coș de gunoi acoperit că nu pot intra copii și animale.
 • Curățați frigiderul sau cămara la locul unde a fost depozitat hrana.
 • Verificați obiectele din apropiere pe care ar putea să le atingă hrana mucegăită. Moldul se raspandeste rapid in fructe si legume.
 • Vedeți tabelul atașat "Mâncarea Moldy: Când să utilizați, când să renunțați".
4.7
Evaluare totală: 40
5
12
4
5
3
1
2
1
1
1