Cât de multă ceai verde ar trebui să bei să scapi de greutate?

Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume, precedată numai de apă. Și ceaiul verde, unul dintre cele mai populare ceaiuri, conține substanțe nutritive care se presupune că ajută la topirea kilogramelor. Din păcate, cercetările arată că ceaiul nu poate fi soluția pentru problema dvs. de greutate și nu înlocuiește un regim alimentar sănătos și un program de exerciții fizice. Dacă vă luptați cu greutatea dvs., discutați cu medicul pentru sugestii despre cum să-l pierdeți și dacă ceaiul verde face o adăugare sănătoasă.

Videoclipul zilei

Ceaiul verde, deoarece este mai puțin procesat, are o concentrație mai mare de polifenoli, denumiți și catechine, apoi orice alte tipuri de ceai, inclusiv negru și oolong. Catechinele din ceaiul verde sunt unul dintre ingredientele active legate de pierderea in greutate. Acestea ar putea preveni acumularea de grăsimi corporale, precum și creșterea temperaturii corpului, astfel încât să ardeți mai multe calorii.

În plus față de catechine, ceaiul verde este, de asemenea, o sursă de cafeină. Cofeina vă ajută organismul să ardă atât calorii, cât și grăsimi, potrivit Biroului suplimentelor dietetice, arzând 9 calorii suplimentare pentru fiecare 100 de miligrame de cofeină pe care o beți.

Cu toate acestea, in timp ce studiile de laborator si de animale par sa indice faptul ca componentele din ceaiul verde scad productia de grasime si cresc arderea grasimilor si a caloriilor, beneficiile pentru pierderea in greutate pentru oameni sunt mai putin sigure, potrivit unui articol publicat in revista The Journal of Nutrition .

Pentru a obține cantitatea de cafeină și catechine pretinse pentru a vă ajuta să piardă în greutate, va trebui să beți 2 până la 3 cești de ceai verde pe zi, potrivit Universității din Maryland Medical Center. În funcție de tehnicile de preparare a berii, 1 ceașcă de ceai verde are aproximativ 120 până la 320 miligrame de catechine și 10 până la 60 de miligrame de cofeină.

Au fost efectuate numeroase studii pentru a testa teoria că ceaiul verde poate ajuta la scăderea în greutate. Este important să rețineți că majoritatea acestor studii au folosit extract de ceai verde, nu ceaiul real. Consumul de ceai verde regulat nu vă poate ajuta să pierdeți greutatea, potrivit unui studiu publicat în anul 2012 în obezitate, care a comparat efectele consumului de ceai verde regulat și un ceai verde bogat în catechină asupra pierderii în greutate la un grup de bărbați și femei cu tip 2 diabet. În timp ce grupul care bea ceai bogat în catechină a pierdut o jumătate de kilogram pe parcursul perioadei de studiu de 12 săptămâni, grupul a băut un ceai verde cu catechină inferior câștigat o jumătate de kilogram.

Dintre studiile care arata ca ceaiul verde ar putea oferi unele beneficii de scadere in greutate, cantitatea de greutate pierduta nu este semnificativa, potrivit unui studiu publicat in revista Cochrane Database of Systematic Reviews (ref 5).

Toate calorii contează atunci când încercați să slăbiți. Și în timp ce beneficiile de scădere în greutate ale ceaiului verde nu sunt atât de mari, dacă îl beți pentru a vă da un pic mai multă creștere, nu doriți să renunțați la orice beneficii prin adăugarea de calorii suplimentare din îndulcitori cum ar fi mierea sau laptele sau cremă. O ceasca de ceai verde simplu are doar 2 calorii, ceea ce face ca acesta sa fie un supliment sanatos in dieta ta de slabire. Adăugarea unei linguri de miere și a unei linguri de cremă contracarează caloriile din ceaiul cu foarte puțină calorie la 86 de calorii. Poate că nu suna prea mult, dar bea 3 cesti pe zi adaugă o cantitate suplimentară de 258 de calorii, care pot adăuga puțin mai mult de 2 kilograme pe lună dacă le bei în plus față de planul tău de masă obișnuit.

Ceaiul verde este consumat pe scară largă și asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de boli de inimă și anumite tipuri de cancer. Este, de asemenea, utilizat pentru a ajuta la reducerea inflamației pentru cei cu boală inflamatorie a intestinelor și poate ajuta la controlul zahărului din sânge la persoanele care suferă de diabet. Și când este consumat ca o băutură, ceaiul verde este considerat sigur.

Cu toate acestea, ca o sursă de cafeină, vă recomandăm să discutați cu medicul înainte de a vă prepara primul cupă dacă aveți o istorie de probleme cardiace, hipertensiune arterială sau anxietate. Ceaiul poate interacționa, de asemenea, cu medicamente, inclusiv chimioterapie, antibiotice, diluanți sanguini și medicamente pentru tensiunea arterială.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine! Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

4.4
Evaluare totală: 25
5
10
4
3
3
3
2
1
1
0