Cum metabolizează corpul și metabolizează grăsimea?

Nu numai că grăsimea pe care o consumați vă ajută să vă bucurați de mâncare și să vă simțiți mulțumiți după mese, dar, de asemenea, joacă roluri importante în corpul dumneavoastră. Stocați niște grăsimi pentru nevoile energetice pe termen lung și folosiți unele pentru energia pe termen scurt. În plus, depozitele de grăsimi ajuta la amortizarea organelor vitale și protejează celulele nervoase. Majoritatea grăsimilor pe care le consumați, digerați și metabolizați sunt sub formă de trigliceride.

Videoclipul zilei

Degradarea grasimilor incepe atunci cand o glanda sub limbaj secreta lipaza linguala a enzimei de descompunere a grasimilor. Gastazele gastrice, secretate de celulele din stomac, continuă să lucreze asupra moleculelor de grăsime, deoarece mușchii peretelui stomacului acționează ca un amestecător, amestecând și amestecând conținutul stomacului. Împreună, aceasta emulsifică grăsimile prin ruperea globulelor de grăsime mari în cele mai mici, distribuindu-le uniform. Durează mai mult stomacul pentru a digera grăsimi decât carbohidrații sau proteinele, astfel încât mesele mai bogate în grăsimi vă pot face să vă simțiți mai plini, mai mult.

Majoritatea digestiei cu grasimi se intampla odata ce mancarea ta trece de la stomac la intestinul subtire. În partea superioară a intestinului subțire, duodenul, emulsificarea mecanică continuă cu ajutorul acizilor biliari eliberați din vezica biliară, unde sunt depozitați după ce au fost produși de ficat. Pancreatic lipaza, o enzimă secretată de pancreas, împarte apoi trigliceridele în părți mai mici numite digliceride, monogliceride și acizi grași liberi.

Mai departe, în josul intestinului subțire, aceste componente mai mici de grăsime sunt absorbite de stratul de celule al căptușelii peretelui intestinal. Acizii grași mai mici ajung direct în vena portalului unde se leagă de albumină proteică și călătoresc către ficat pentru a fi utilizați pentru energie sau transformați în lanțuri mai lungi după cum este necesar. Largerii acizi grași sunt reformați în trigliceride, apoi sunt împachetați în lipoproteine ​​numite chilomicroni și eliberate în sânge.

Pe măsură ce chilomicronii călătoresc prin sânge, distribuie trigliceridele țesuturilor care au nevoie de ele, în special țesuturi musculare și grăsimi sau țesut adipos. Aproximativ 20% din trigliceridele sunt administrate ficatului, în cazul în care acestea sunt rupte în afară și fie absorbite de celulele hepatice sau utilizate pentru a produce energie. Toate celulele tale pot folosi acizi grași pentru energie, cu excepția celor din creier, celule roșii și ochi.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine! Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

4.1
Evaluare totală: 24
5
14
4
3
3
1
2
3
1
0