Apă de repaus

Salt la navigație Salt la căutare

Apă de repaus este un tip de post în care medicul consumă numai apă. Se poate apărea rapid din mai multe motive, inclusiv cerințele medicale și religioase.

Cerință religioasă

Jainism

Articolul principal: Postul în Jainism

Jainii mențin o strictă apă-numai rapid pentru 8 la 10 (digambar & Swetambar) zile, în zilele de Paryushan.

catolicism roman

Articolul principal: Postul și abstinența în Biserica Catolică

Romano-catolicii trebuie să se angajeze în postul euharistic[1] înainte de primirea Euharistiei în timpul Liturghiei. În timp ce nu este permisă întreținerea nutrițională sau calorică, medicii pot lua medicamente, dacă este necesar, și aceia ai căror probleme de sănătate le împiedică de post se scutesc de această obligație.

Până la reformele celui de-al doilea Conciliu al Vaticanului, acest post a fost cerut de la miezul nopții, așa cum se întâmplă în diferite biserici ortodoxe. Cu toate acestea, sub Papa Paul al VI-lea, postul obligatoriu a fost redus la doar o oră înainte de a primi Euharistia.

Biserica Catolică a promovat, de asemenea, un Fast Fast, în care, pe lângă apă, pâinea este consumată. De obicei, această formă de post a fost folosită numai de călugări și de alți indivizi religioși care practică mortificări și ascetism, dar toți catolicii sunt invitați să participe la aceasta cu sfatul și consimțământul directorului lor spiritual.

Vezi si

  • Suc de post
  • Restricții calorice
  • Intervale de post

Referințe

  1. ^ [1] Can. 919 § 1 din Codul de drept canonic al Bisericii Catolice

Citirea ulterioară

  • Leiper JB, Molla AM, Molla AM (2003). "Efectele asupra sănătății restricției fluide în timpul postului în Ramadan". Eur J Clin Nutr (Revizuire). 57 Suppl 2: S30-8. doi: 10.1038 / sj.ejcn.1601899. PMID 14681711.
Adus de la "https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Water_fasting&oldid=851087438"
4.1
Evaluare totală: 27
5
13
4
5
3
3
2
3
1
1