Reținerea fluidelor - multe plante sunt diuretice naturale care pot ajuta la umflarea umflăturilor.

Retenția de lichide este, de asemenea, cunoscută sub numele de edem. Acest lucru apare atunci când apa este ținută în țesuturi. Sistemul limfatic procesează în mod normal lichid în celule și îl trimite înapoi în fluxul sanguin, dar atunci când sistemul limfatic nu îndepărtează corect lichidul, țesuturile se mențin pe el, provocând edeme. Umflarea este cea mai frecventă la picioare și picioare, dar poate apărea și în mâini, brațe, abdomen și în jurul plămânilor.

Simptome

Simptomele retentiei de lichide pot fi o crestere brusca in greutate de cateva kilograme sau glezne umflate. În cazurile mai grave, s-ar putea să simțiți că pielea dumneavoastră este prea strânsă. Simptomele vor varia în funcție de zona afectată.

cauze

Reținerea lichidului poate fi cauzată de consumul prea mult de sare sau de consumul prea mult de alcool. Ambele lucruri determină corpul să se agațe de fluid. Încălcarea inactivă pentru perioade lungi de timp poate duce la fluidizarea piscării în țesuturi. Activitatea va ajuta lichidul să se miște din nou. Multe femei se confruntă, de asemenea, cu umflături înainte de perioada lor datorită fluctuațiilor hormonale. De asemenea, pot prezenta retenție de lichide din cauza contraceptivelor orale.

Măsuri de precauție

Solicitați asistență medicală dacă umflarea extremităților sau a abdomenului durează o săptămână, iar pielea dvs. durează un minut sau mai mult pentru a se recupera din dentura făcută de la aruncarea unui deget în umflături. Aceasta se numește edem pitting. Uneori, semnele de umflare pot fi un simptom al bolii cardiace sau renale, al afecțiunilor hepatice, al artritei, al tiroidei, al reacțiilor alergice sau al bolilor pulmonare cronice. Dacă sunteți gravidă și suferiți de umflarea bruscă a picioarelor, a mâinilor și a feței, care este însoțită de tensiune arterială crescută, anunțați imediat îngrijitorul. Acestea sunt simptome ale preeclampsiei. Unele umflături ale gleznelor și ale picioarelor sunt normale la sfârșitul sarcinii, dar dacă sunteți îngrijorat, solicitați sfatul.

Tratamente pe bază de plante medicinale

Aplicații interne

 • Pătrunjel - această planta este un diuretic natural. Ceaiul de pătrunjel este o modalitate ușoară de a obține rapid toate beneficiile acestei plante medicinale. Adăugați două lingurițe de patrunjelă uscată într-o ceașcă de apă clocotită și lăsați-o să absoarbă timp de zece minute. Beți până la trei cești pe zi pentru a ușura retenția de apă. Pătrunjelul poate fi adăugat, de asemenea, la salată și alte alimente.
 • Papadia - această planta este un alt diuretic natural care este, de asemenea, un tonic blând pentru întregul sistem. Papadia poate fi luată ca suplimente sau ca ceai. Frunzele și florile pot fi, de asemenea, adăugate la salate sau fierte ca ouăle.
 • Dong quai Â- această planta are un efect diuretic și poate ajuta la ameliorarea umflării atunci când este folosit în mod regulat.
 • Mătasea porumbului - ceaiul de mătase din porumb poate consuma țesuturile de lichid în exces.
 • Stinging urzica Â- printre toate celelalte beneficii de urzica, de asemenea, ajută la ameliorarea retenției de lichide. Frunzele uscate pot fi folosite pentru a face ceai de urzica sau puteti lua un extract sau un supliment.
 • Țelina - semințele de telina este un diuretic foarte puternic. Este deosebit de util atunci când retenția de lichide este legată de condițiile artritice. Luați așa cum este indicat pe etichetă.
 • Horsetail - aceasta planta este de ajutor in ameliorarea retentiei de apa. Suplimente de coada-calului pot fi luate zilnic pentru a ajuta cu această condiție.
 • Mătură de măcelar - această planta este utilă pentru retenția fluidelor cauzată de tulburări limfatice sau venoase. Luați 300 până la 450 mg din extract pe zi cu vitamina C.
 • Rozmarin - trateaza balonarea prin a bea 3 cani de infuzie Rosemary pe zi - infuza 3 grame de plante uscate in 1 cana de apa clocotita timp de 10 minute. Tulburați și beți
 • Castanul de cal - se utilizează pentru tratamentul edemului picioarelor.
 • Cleavers - este un diuretic și tonic. Luați ca extract lichid sau perfuzie. Are proprietăți care ajută tonul ficatului și curăța sângele. Este un diuretic și poate ajuta la ruperea pietrelor de rinichi și vezică, de asemenea.
 • Pădurea  · îmbunătățește tonul vascular și funcționează ca diuretic. Agitați lichidul timp de 20 de minute și presați-l înainte de a bea. Luați de trei ori pe zi.
 • Meadowsweet - funcționează ca diuretic. Luați ca extract lichid sau perfuzie. Beți 3 - 4 cesti de perfuzie pe zi.

Refacerea lichidelor Remedii din plante Top

4.1
Evaluare totală: 37
5
12
4
1
3
1
2
3
1
0