4 sfaturi pentru a manca bine cu colesterol ridicat

Iată câteva vesti bune: nu este nevoie de un efort enorm pentru a începe să luați decizii de sănătate pentru sănătatea inimii. Mai ales când aveți diabet și colesterol ridicat, vizionarea dieta ta este critică.

Există schimbări pe care le puteți face la ceea ce mâncați în fiecare zi. Vă recomandăm să discutați cu un educator cu diabet zaharat certificat sau cu un dietetician înregistrat pentru a schimba modul în care mâncați. Ei pot lucra cu dvs. pentru a crea un plan de masă delicios, flexibil (nu veți mânca mereu același lucru) și sănătos - atât pentru inima cât și pentru diabetul dumneavoastră.

Între timp, aici sunt 4 sfaturi pentru a vă ajuta să mâncați bine atunci când aveți colesterol ridicat.

Cereale de cereale integrale pentru cereale integrale
Orezul alb și produsele de panificație, pâinea și pastele făcute cu făină albă sunt cel mai bine evitate deoarece organismul reacționează la aceste boabe prelucrate cum ar fi zahărul. Ceea ce lipsește din orezul alb și făina este fibra dietetică, care ajută la menținerea atât de rapidă a zahărului din sânge. Aceste zile, există multe versiuni de paste făinoase și paine făcute cu fibre bogate în făină de grâu și alte cereale integrale, cum ar fi spelled, orz și ovăz. Cu toate acestea, mai sunt mai multe paste făcute cu făină de linte, făină de fasole neagră sau făină de năut. Toate aceste produse de paste au aceeasi textura si gust ca si expexul de la pastele obisnuite, insa ele sunt mai mari in proteinele vegetale si fibrele, deci sunt o alternativa usoara si de dorit pentru oricine doreste sa evite graul si / sau sa aleaga diabetul mai prietenos alimente. Data viitoare când cumpărăți, încercați orice paste în locul pastelor albe obișnuite. Ovăzul poate fi făcut în făină și oferă o opțiune mai sănătoasă pentru coacere; încercați să preparați o făină de ovaz Belgiun waffle. Nu veți privi înapoi!

De asemenea, încercați înlocuirea orezului alb cu orez brun. Puteti avea, de asemenea, couscous cu cereale integrale si quinoa, un grau bogat in proteine ​​care poate fi substituit in loc de orez.

Mănâncă mai multe fructe și legume
Știm că ați auzit-o înainte, dar este adevărat: ar trebui să mâncați o mulțime de fructe și legume. Toate fibrele dietetice din fructe și legume vă pot ajuta să scădeți nivelul colesterolului din sânge, să creșteți simțul plinătății și să reduceți riscurile pentru multe tipuri de cancer. Așa că încercați să vă construiți mesele în jurul fructelor și legumelor, urmărind 5 - 9 porții pe zi

De exemplu, ați putea amesteca fructele în iaurt simplu și în partea superioară cu nuci tocate pentru micul dejun. Poți să faci gustări pe legume brute pe parcursul zilei sau să le înmoi în hummus pentru a face o masă. În timpul lunilor calde, bucurați-vă de o excursie pe piața locală a fermierilor pentru a cumpăra produse sezoniere.

Gatiti cu ulei de măsline sau ulei de avocado
În loc să gătiți cu uleiuri vegetale, treceți la ulei de măsline sau ulei de avocado, care conține grăsimi monosaturate sănătoase din inimă. Scopul este de a evita untul care conține grăsimi saturate sau produse obținute din acizi grași trans-grăsimi trans-grași (adică, margarină).

Nu confunda produse alimentare cu colesterol ridicat cu colesterol ridicat din sânge
Știința a evoluat astfel încât acum știm că alimentele care au un nivel ridicat de colesterol alimentar, cum ar fi gălbenușul de ou, nu determină creșterea colesterolului din sânge. De fapt, alimentele sale bogate în grăsimi saturate, în special untul, pielea de pui și carnea de vită care împinge colesterolul "rău" în sânge - lipoproteine ​​cu densitate scăzută, sunteți la magazin, faceți un punct pentru a citi eticheta produselor alimentare înainte de tine pune-l în căruță. Alege alimente care sunt colesterol scăzut - sau chiar nu colesterol! Eticheta Fapte nutriționale va fi incredibil de utilă pentru dvs. în timp ce aflați ce alimente sunt colesterol ridicat sau grăsimi mari.

Puteți, de asemenea, să limitați colesterolul dvs. în dietă (cât de mult colesterol obțineți de la ceea ce mănânci) prin tăierea înapoi pe gălbenușurile de ou (utilizați înlocuitor de ouă sau doar albușuri de ou) și carne cu conținut ridicat de grăsimi și păsări de curte.

Colesterolul înalt și diabetul zaharat "Dieta"
S-ar putea să aveți asociații negative cu cuvântul "dietă" - considerând că înseamnă că nu veți avea niciodată ceva aromatizant din nou și că veți mânca alimente blande (dar sănătoase!) Pentru tot restul vieții, doar pentru că doriți să luați îngrijirea inimii și nivelurile glucozei din sânge.

Acest lucru nu este adevărat: consumul bine atunci când aveți colesterol ridicat și diabet zaharat (hiperlipidemia diabetică) nu trebuie să fie o afacere plictisitoare. Veți avea nevoie să vă schimbați felul în care mâncați, da, dar cerealele integrale, uleiurile sănătoase, fructele și legumele și o mică creativitate în bucătărie vă vor ajuta să mâncați mese delicioase - care lucrează la menținerea sănătății inimii!

Actualizat în: 06/21/18

4.1
Evaluare totală: 30
5
12
4
1
3
1
2
2
1
1