Lista de miliardari din Forbes: Carlos Slim, Bill Gates încă mai bogat în lume

Forbes a spus că Carlos Slim a rămas cel mai bogat om din lume cu 67 de miliarde de dolari în valoare netă. (Reuters)

Anul 2013 al celor mai bogați oameni din lume include 1,426 miliardari, un număr record, cu o valoare netă de 5,4 trilioane de dolari, de la 4,6 trilioane de dolari în clasamentul anterior.

Există 210 de miliardari noi din 42 de țări, dintre care 27 din Statele Unite. Valoarea medie netă a celor de pe lista completă a crescut la 3,8 miliarde de dolari de la 3,7 miliarde de dolari. Șaizeci de persoane au renunțat la listă, iar opt au murit.

O delegație de 17 miliardari din zona Chicago a făcut lista. Modificările de anul trecut includ adăugarea W.W. Grainger David Grainger, care sa alăturat listei cu 1 miliard de dolari în avere estimată în timp ce William Wrigley Jr. a renunțat.

Co-fondatorul cotidianului cotidian și principalul investitor Groupon, Eric Lefkofsky, este încă pe listă, însă valoarea sa estimată a fost mai mare decât la jumătate față de anul trecut la 1,1 miliarde de dolari. Oprah Winfrey este listat acum ca un californian.

Primii trei miliardari din Illinois au fost managerul fondului de hedging Ken Griffin, cu o valoare estimată de 4,1 miliarde de dolari, mogulul imobiliar Sam Zell cu 4 miliarde de dolari și proprietarul companiei de distribuție a produselor alimentare J. Christopher Reyes cu 3,3 miliarde de dolari.

Mexicul Carlos Slim, care a lovit de scăderea prețului acțiunilor grupului său de telecomunicații America Movil de când lista a fost calculată la 14 februarie, a rămas cea mai bogată persoană cu o avere de 73 de miliarde de dolari și co-fondatorul Microsoft Bill Gates a avut loc la locul 2, cu o valoare netă de 67 miliarde de dolari.

Spaniolul Amancio Ortega, co-fondatorul grupului de moda Inditex, a sărit peste Warren Buffett și pe Bernard Arnault din Franța, pentru a deveni a treia persoană bogată din lume în clasamentul anual al miliardarilor din Forbes pentru 2013, cu o valoare netă estimată de 57 miliarde de dolari.

Fondurile lui Ortega au crescut cu 19,5 miliarde de dolari, cel mai mare câștig pentru oricare dintre miliardari, din raportul din 2012. El a sărit două locuri și la apucat pe Buffett, președintele și directorul executiv al conglomeratului Berkshire Hathaway Inc cu o avere de 53,5 miliarde de dolari, la locul 4, pentru prima dată din 2000.

"Warren a avut un an grozav, doar că Amancio Ortega a avut un an mai bun", a declarat editorul revistei Forbes, Randall Lane, despre co-fondatorul Zara. "El are una dintre liniile dominante de îmbrăcăminte din Europa".

Arnault, din grupul de bunuri de lux LVMH, a scăzut pe locul 10 cu 29 miliarde de dolari.

Slim, de 73 de ani, și-a făcut o mare parte din averea sa în domeniul telecomunicațiilor, dar și ramificat în comerțul cu amănuntul, mărfuri, finanțe și energie.

"Pentru a-l viziona pe Carlos Slim din nou, el se dovedeste a fi cel mai bogat om din lume, este o afirmatie ca bogatia este cu adevarat globala si nu un monopol american asa cum se simte uneori de mai multe decenii", a adaugat Lane intr-un interviu.

Creșteri ale piețelor bursiere, alimentate în parte de stimulente monetare de către Rezerva Federală a Statelor Unite, iar mărcile robuste de consumatori au fortificat averile celor deja pe listă și au condus mulți dintre cei 210 de miliardari noi.

Oracle Corp Larry Ellison, cu o avere de 43 miliarde de dolari, a rotunjit primele cinci clasamente care au inclus un record de 1.426 de miliardari, cu o valoare medie netă de 3,8 miliarde de dolari.

4.3
Evaluare totală: 28
5
15
4
1
3
2
2
3
1
0