Candida Die-Off: Simptomele și tratamentul »Dieta Candida

O dieta de eliminare a Candide va implica probabil unele schimbari majore in stilul tau de viata, dar poate fi mult mai dificila prin ceva numit Candida Die-Off. Acest lucru este deosebit de important deoarece simptomele mortale sunt unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii abandonează prematur dieta lor Candida. Fiind pregatit va va ajuta sa evitati acest "bump" in tratamentul dumneavoastra si sa va finalizati cu succes recuperarea.

Ce este Candida Die-Off? Atunci când un număr mare de celule de drojdie și fungice sunt ucise rapid, apare o pierdere (sau o reacție Herxheimer) și produsele secundare metabolice sunt eliberate în organism. Cantitatea de celule Candida care sunt ucise face acest lucru foarte diferit de eliminarea regulată a celulelor care face parte din ciclul de viață Candida albicans. Când aceste celule mor, eliberează toate substanțele nocive pe care le conțin, inclusiv (după unele surse) cel puțin 79 de toxine diferite. Această listă lungă de substanțe toxice include etanol, acid uric și acetaldehidă.

Acetaldehida, ca neurotoxină cunoscută, are o mulțime de efecte dăunătoare asupra sănătății și bunăstării dumneavoastră. Poate afecta funcția creierului și chiar ucide celulele creierului. Sistemele dvs. endocrine, imune și respiratorii pot fi toate afectate și, de asemenea, afectează membranele celulelor roșii din sânge, reducând capacitatea lor de a transporta oxigen în jurul corpului. Puteți vedea cum excesul de acetaldehidă poate contribui rapid la simptome nespecifice, cum ar fi ceața cerebrală și oboseala. Aceste produse secundare nocive produc, de asemenea, reacții alergice și inflamații care duc la o serie de simptome nedorite.

Semnele Candida Die-Off vor varia de la o persoană la alta, fiecare având grade și tipuri diferite de infestare. Dacă aveți simptome severe de Die-Off, există câteva lucruri importante pe care le puteți face. În primul rând, încetinește tratamentul și reduce doza de probiotice și antifungice. În al doilea rând, luați în considerare adăugarea unui supliment care susține ficatul, cum ar fi ciulinul de lapte, sau creșterea dozei de cea pe care o luați deja. Ficatul este calea principală pentru eliminarea toxinelor, iar simptomele Die-Off înseamnă că este copleșit.

Die-Off Simptome

Simptomele Candida Die-Off sunt uneori comparate cu cele ale unei alergii comune la rece sau sezonieră, dar pot fi destul de diferite de la persoană la persoană. Subprodusele toxice ale Candidei tind să provoace inflamații, ceea ce poate duce la un nas înfundat, sinusuri blocate și alte simptome asemănătoare alergiilor. Metaboliții ca acetaldehida neurotoxină pot, de asemenea, să provoace simptome precum ceața cerebrală, durerile de cap, oboseala și greața. Amintiți-vă că aceste toxine vă stresează și ficatul, astfel încât este posibilă și existența unui abdomen dureros (în special în regiunea ficatului).

În programul nostru Ultimate Diet Candida, avem un întreg capitol dedicat recunoașterii și tratării semnelor Candida Die-Off. Între timp, iată câteva dintre simptomele pe care le-ați putea prezenta în timpul unei reacții Die-Off (cunoscută și sub numele de reacție Herxheimer).

 • Greaţă
 • Dureri de cap, oboseală, amețeli
 • Glande umflate
 • Umflare, gaz, constipație sau diaree
 • Creșterea durerii articulare sau musculare
 • Ritmul cardiac crescut
 • Frisoane, senzație de frig în extremitățile tale
 • Mâncărime corporală, urticarie sau erupții cutanate
 • Transpiraţie
 • Febră
 • Deranjamente de piele
 • Remedierea infecțiilor vaginale, prostatei și sinusurilor

Reacția Die-Off sau Herxheimer a fost bine documentată în cercetarea privind terapiile antifungice. Un studiu (vezi aici) al Nystatinului antifungic comercial a constatat următoarele:

"Un fenomen care merită accentuat este văzut ocazional când se inițiază terapia. Aceasta sugereaza reactia Herxheimer ... Reactia este de obicei limitata la un sindrom asemanator gripei, cu dureri generalizate usoare si febra inferioara, dar poate include si o exacerbare a manifestarilor alergice ale pacientului.

Copierea cu Candida Die-Off

S-ar putea să credeți că o reacție severă Die-Off înseamnă că vă luptați eficient cu Candida, dar acest lucru nu este cazul. De fapt, este mult mai bine să vă faceți tratamentul lent și să evitați aceste simptome în întregime.

Stresul pe care Die-Off îl provoacă organelor interne și sistemului imunitar vă poate încetini tratamentul cu Candida. Aceste simptome se limpezează, în mod normal, în termen de o săptămână, dar ar putea dura puțin mai mult. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a diminua această reacție, pentru a elimina mai repede toxinele și a vă reîntoarce la drum cu tratamentul. Programul nostru conține o listă mai cuprinzătoare a tratamentelor Die-Off, dar aici este o listă scurtă.

 • Luați un supliment care susține ficatul, cum ar fi molibdenul sau ciulinul de lapte, pentru a vă ajuta procesul de ficat și pentru a elimina toxinele Candida.
  În special, molibdenul este foarte util pentru cei care suferă de Die-Off. Este necesar ca organismul dvs. să producă enzime care transformă acetaldehida neurotoxină în acid acetic, care este apoi expulzată de corpul dumneavoastră sau chiar transformată în enzime digestive utile. Puteți găsi aici o listă actualizată de recomandări privind detoxifiantul suplimentar
 • Tăiați înapoi sau întrerupeți temporar suplimentele antifungice.
  Cele mai multe antifungice funcționează prin ruperea pereților celulelor de drojdie Candida, care apoi eliberează numeroasele toxine pe care le produc coloniile Candida. Reducerea dozării antifungice va reduce cantitatea de toxine care se eliberează în sânge. Când vă simțiți mai bine, puteți începe să o crească din nou.
 • Reduceți doza de probiotice.
  Un curs de probiotice bune îți va repopula intestinele, vei elimina Candida, îți vei restabili aciditatea în stomac și vei stimula sistemul imunitar. Probioticele sunt mai puțin probabil ca antifungicele să provoace Die-Off, dar dacă începeți să simțiți simptome crescute, puteți reduce temporar doza.
 • Creșteți aportul de apă pentru a elimina mai repede toxinele.
  Dacă doriți să vă simțiți mai bine, toate acele produse secundare care sunt eliberate de drojdia Candida trebuie să vă părăsească corpul. Puteți să le dați un pic mai multă apă.
 • Încetiniți-vă și odihniți cât mai mult posibil.
  Stresul poate slăbi glandele suprarenale și poate reduce capacitatea organismului de a lupta împotriva agenților patogeni ca o infecție fungică. Și o reacție Die-Off va crește doar stresul fiziologic și emoțional cu care vă confruntați. Relaxarea și luarea unui timp personal vă vor ajuta sistemul imunitar să facă ceea ce a fost proiectat să facă.
 • Încercați câteva metode de detoxifiere alternative, cum ar fi perierea pielii, saunele sau dușurile de contrast.
  Majoritatea acestor tratamente sunt concepute pentru a vă mări sistemul circulator și limfatic. Ele vă ajută să eliminați toxinele pe care le-au eliberat celulele Candida muribunde.
 • Luați 1000 mg de vitamina C de două ori pe zi.
  Această vitamină multifuncțională mărește glandele suprarenale și vă ajută să restabiliți sănătatea sistemului imunitar.

Cum se poate evita Candida Die-Off

Este tentant să credem că simptomele Die-Off sunt un semn din partea corpului că tratamentul tău funcționează. Acest lucru nu este de obicei cazul. Dacă vă grăbiți tratamentul cu Candida și dacă nu vă acordați timp corpului să vă adaptați la fiecare etapă, vă puneți corpul în stres mult mai mult decât este sănătos pentru o recuperare reușită. Die-off simptome, de obicei, duce la o recuperare mai lentă, nu o mai rapidă.

Cel mai bun sfat pe care ți-l pot oferi, prin urmare, este să eviți în primul rând Candida Die-Off. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să urmați un plan bine conceput pentru Candida, care utilizează o abordare eșalonată în introducerea modificărilor dietetice, probiotice și orice alte elemente ale tratamentului. Planul de tratament pe care l-am pus împreună cu dr. Eric Wood (îl găsiți aici) utilizează un calendar bine gândit și instrucțiuni clare pentru a evita posibilitatea unei reacții Die-Off. De asemenea, descrie cele mai bune suplimente care susțin ficatul și lianți de toxine pe care ați putea dori să le luați în considerare pentru a împiedica apariția unei reacții Die-Off.