Pot Oțet de Cidru de mere în dieta ta te ajuta sa scapi de greutate?

Oțetul de cidru de mere a fost folosit ca tonic de sănătate timp de mii de ani.

Cercetările arată că acesta are multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea nivelului zahărului din sânge.

Dar puteți adăuga oțet de cidru de mere la dieta dvs., de asemenea, vă ajuta să piardă în greutate?

Acest articol explorează cercetarea despre oțetul de cidru de mere și pierderea în greutate.

De asemenea, oferă sfaturi despre cum să încorporați oțet de cidru de mere în dieta ta.

Oțetul de cidru de mere se face într-un proces de fermentare în două etape (1).

În primul rând, merele sunt tăiate sau zdrobite și combinate cu drojdie pentru a-și transforma zahărul în alcool. În al doilea rând, se adaugă bacterii pentru fermentarea alcoolului în acid acetic.

Producția tradițională de oțet de cidru de mere durează de obicei aproximativ o lună, însă unii producători accelerează dramatic procesul, astfel încât să dureze doar o zi.

Acidul acetic este principala componentă activă a oțetului de cidru de mere.

De asemenea, cunoscut sub numele de acid etanoic, este un compus organic cu gust acru și miros puternic. Termenul acetic vine de la acetum, cuvântul latin pentru oțet.

Aproximativ 5-6% din oțetul de cidru de mere constă din acid acetic. De asemenea, conține apă și urme de alți acizi, cum ar fi acidul malic (2).

O lingurita (15 ml) contine aproximativ trei calorii si practic nu contin carbohidrati.

Linia de fund: Oțetul de cidru de mere se face într-un proces de fermentare în două etape. Acidul acetic este principalul component activ.

Acidul acetic este un acid gras cu lanț scurt care se dizolvă în acetat și hidrogen în organism.

Unele studii pe animale sugerează că acidul acetic în oțetul de cidru de mere poate duce la pierderea în greutate în mai multe moduri:

 • Reduce nivelul zahărului din sânge: într-un studiu de șobolani, acidul acetic a îmbunătățit capacitatea ficatului și a mușchilor de a prelua zahărul din sânge (3).
 • Reduce nivelul de insulină: în același studiu cu șobolani, acidul acetic a redus, de asemenea, raportul dintre insulină și glucagon, ceea ce ar putea favoriza arderea grăsimilor (3).
 • Îmbunătățește metabolismul: Un alt studiu efectuat la șobolanii expuși acidului acetic a arătat o creștere a enzimei AMPK, care crește arderea grăsimilor și reduce producția de grăsimi și zahăr în ficat (4).
 • Reduce depozitarea grăsimilor: tratarea șobolanilor diabetici obezi cu acid acetic sau acetat le-a protejat de obezitate și a mărit expresia genelor care au redus depozitarea grăsimilor abdominale și a grăsimilor hepatice (5, 6).
 • Burns fat: Un studiu efectuat la șoareci hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi a determinat o creștere semnificativă a genelor responsabile de arderea grăsimilor, ceea ce a dus la acumularea de grăsimi corporale mai puțin (7).
 • Suprimă apetitul: un alt studiu sugerează că acetatul poate suprima centrele din creier care controlează pofta de mâncare, ceea ce poate duce la un consum redus de alimente (8).

Linia de fund: Studiile efectuate pe animale au descoperit că acidul acetic poate promova pierderea de grăsime în mai multe moduri. Poate reduce depozitarea grăsimilor, crește arderea grăsimilor, îmbunătățește nivelul de zahăr din sânge și răspunsul la insulină, precum și reducerea apetitului.

Oțetul de cidru de mere poate promova plenitudinea, care poate scădea aportul de calorii (9, 10).

Într-un studiu mic de 11 persoane, cei care au luat oțet cu o masă bogată în carbohidrați au avut un răspuns cu 55% mai mic de zahăr din sânge la o oră după masă.

Ei, de asemenea, au ajuns să consume 200-275 de calorii mai puțin pentru restul zilei (10).

În plus față de efectele de suprimare a apetitului acidului acetic, de asemenea, sa dovedit că oțetul încetinește ritmul în care alimentele își părăsesc stomacul.

Într-un alt studiu mic, luând oțet de cidru de mere cu o masă amidonică, a încetinit semnificativ golirea stomacului. Acest lucru a dus la creșterea sentimentelor de plinătate și a scăderii nivelului de zahăr din sânge și de insulină (11).

Pe de altă parte, unii oameni pot avea o condiție care face acest lucru un lucru rău.

Gastropareza sau golirea stomacului întârziat este o complicație obișnuită a diabetului de tip 1. Insulina cu alimente se transformă într-o problemă dificilă, deoarece este dificil să se prevadă cât timp va lua zahărul din sânge după o masă.

Din moment ce sa demonstrat că otetul se extinde și mai mult în timp ce mâncarea rămâne în stomac, luarea acesteia cu alimente ar putea agrava gastropareza (12).

Linia de fund: Oțetul de cidru de mere ajută la promovarea plenitudinii, în parte datorită golării stomacului întârziate. Acest lucru poate duce în mod natural la un aport mai scăzut de calorii.

Rezultatele dintr-un studiu la om indică faptul că otetul de cidru de mere are unele efecte destul de impresionante asupra greutății corporale și a grăsimii (13).

În acest studiu de 12 săptămâni, 144 adulți obezi japonezi au consumat zilnic câte 1 linguri (15 ml) de oțet, 2 linguri de oțet sau o băutură placebo.

Li sa spus să-și limiteze aportul de alcool, dar să-și continue dieta și activitatea obișnuită de-a lungul studiului.

Cei care au consumat 1 lingura (15 ml) de oțet pe zi au avut următoarele medii:

 • Pierderea în greutate: 2,6 kg (1,2 kg).
 • Scăderea procentului de grăsimi corporale: 0,7%.
 • Scăderea circumferinței taliei: 0,5 in (1,4 cm).
 • Scăderea trigliceridelor: 26%.

Aceasta este ceea ce sa schimbat în cei care consumă 2 linguri (30 ml) de oțet pe zi:

 • Pierdere în greutate: 1,7 kg.
 • Scăderea procentului de grăsimi corporale: 0,9%.
 • Scăderea circumferinței taliei: 0,75 in (1,9 cm).
 • Scăderea trigliceridelor: 26%.

Grupul placebo a câștigat de fapt 0,9 kg (0,4 kg), iar circumferința taliei a crescut ușor.

Conform acestui studiu, adăugarea a 1 sau 2 linguri de oțet de cidru de mere la dieta dvs. vă poate ajuta să pierdeți în greutate. De asemenea, vă poate reduce procentajul de grăsimi corporale, vă puteți pierde grăsimea și puteți scădea trigliceridele din sânge.

Până în prezent, acesta este singurul studiu uman care a investigat efectele oțetului asupra pierderii în greutate. Deși studiul a fost destul de mare și rezultatele sunt foarte încurajatoare, sunt necesare studii suplimentare în diferite populații.

Un studiu efectuat la șoareci care au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi și calorii a constatat că lotul de oțet cu doze mari a obținut cu 10% mai puțină grăsime decât grupul martor și cu 2% mai puțin grăsimi decât grupul de oțeturi cu doze mici (7).

Linia de fund: Într-un studiu, oamenii obezi care au luat 1-2 linguri (15-30 ml) de oțet de cidru de mere zilnic timp de 12 săptămâni și au pierdut greutatea corporală.

În plus față de promovarea pierderii de grăsime și grăsime, cidrul de mere are și alte avantaje:

 • Reduce cantitatea de zahăr din sânge și de insulină: atunci când este consumat cu o masă bogată în carbohidrați, a fost demonstrat că otetul a scăzut semnificativ concentrațiile de zahăr din sânge și insulină după ce a mâncat (14,15,16,17,18).
 • Îmbunătățește sensibilitatea la insulină: Un studiu efectuat la persoanele cu rezistență la insulină sau diabet zaharat de tip 2 a constatat că adăugarea oțetului la o masă bogată în carbohidrați a îmbunătățit sensibilitatea la insulină cu 34% (19).
 • Reduce zahărul din sânge: În alt studiu al persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, grupul care a luat oțet de cidru de mere cu o gustare seroasă de proteine ​​de înaltă a avut de două ori mai puțină scădere a zahărului din sânge postins decât cele din grupul placebo (20).
 • Îmbunătățește simptomele PCOS: Într-un mic studiu privind femeile cu sindrom ovarian polichistic (PCOS) care au luat oțet timp de 90-110 zile, patru din șapte femei au reluat ovulația, probabil datorită sensibilității îmbunătățite la insulină (21).
 • Scăderea nivelului de colesterol: Studiile efectuate la șobolani și șobolani diabetici și normali au arătat că au crescut HDL (colesterolul "bun"). De asemenea, a redus LDL (colesterolul "rău") și trigliceridele (22, 23, 24).
 • Reduce tensiunea arterială: Studiile la animale sugerează că oțetul poate scădea tensiunea arterială prin inhibarea enzimei responsabile de constricția vaselor de sânge (25, 26).
 • Ucide bacteriile și virușile dăunătoare: Oțetul a fost dovedit a lupta împotriva bacteriilor care pot provoca otrăviri alimentare, inclusiv E coli. Un studiu a constatat că oțetul a redus numărul de bacterii cu 90%, iar unele virusuri cu 95% (27, 28).

Linia de fund: adăugarea de oțet în dieta ta poate fi benefică pentru zahăr din sânge, insulină, sănătate reproductivă și colesterol. Se luptă și împotriva bacteriilor și a virușilor.

Există câteva modalități de a include oțet de cidru de mere în dieta dumneavoastră.

O metodă ușoară este să-l utilizați cu ulei de măsline ca un dressing pentru salată. Acest lucru este deosebit de gustos cu verdeață cu frunze, castraveți și roșii.

Poate fi folosit și pentru decaparea legumelor, sau puteți să-l amestecați pur și simplu în apă și să-l beți.

Cantitatea de otet de cidru de mere utilizată pentru pierderea în greutate este de 1-2 linguri (15-30 ml) pe zi, amestecată cu apă.

Cel mai bine este să distribuiți acest lucru în 2-3 doze pe tot parcursul zilei și ar fi mai bine să beți înainte de mese.

Nu se recomandă administrarea a mai mult de acest lucru din cauza efectelor potențial dăunătoare la doze mai mari. De asemenea, este bine să începeți cu o linguriță (5 ml) și să vedeți cum o tolerați.

Nu luați mai mult de o lingură (15 ml) la un moment dat, deoarece luarea prea mult la o ședere poate provoca greață.

Deși luarea oțetului de cidru de mere în formă de tabletă poate părea o idee bună, acest lucru nu pare să fie cazul. Într-un caz, o femeie a suferit arsuri la nivelul gâtului după ce o tabletă de oțet de cidru de mere a fost introdusă în esofagul ei (29).

Linia de fund: Se recomandă aproximativ 1-2 linguri (15-30 ml) de oțet de cidru de mere pe zi pentru a beneficia de pierderea totală. Cel mai bine este să-l amestecați cu apă și să-l beți.

La sfârșitul zilei, luarea unei cantități moderate de oțet de cidru de mere pare să promoveze scăderea în greutate și să ofere o serie de alte beneficii pentru sănătate.

Alte tipuri de oțet pot oferi beneficii similare, deși cele cu conținut scăzut de acid acetic ar putea avea efecte mai puțin puternice.

Găsiți aici o mare selecție de oțet de cidru de mere.

Linia de sănătate și partenerii noștri pot primi o parte din venituri dacă efectuați o achiziție folosind un link de mai sus.

4.5
Evaluare totală: 24
5
14
4
4
3
3
2
2
1
1