Natural Colon Cleanse: 7 moduri de a încerca acasă

Sănătatea digestivă este un element integru al simțului fericit, sănătos și bine.

Un organ important în sistemul digestiv este colonul, numit și intestinul gros. Sănătatea colonului este o parte semnificativă a sănătății digestive.

Unii oameni pretind că colonul trebuie curățat pentru o wellness optimă digestivă. Cu toate acestea, cercetarea care demonstrează eficacitatea curățărilor este redusă și are o calitate scăzută.

Cu toate acestea, anumite aspecte ale curățării colonului pot fi benefice. Poate ajuta la probleme cum ar fi constipatia sau miscarile intestinale neregulate si exista dovezi ca pot reduce riscul cancerului de colon.

Alte afirmații privind curățarea colonului, cum ar fi eliminarea toxinelor și a paraziților, sunt discutabile.

Există câteva moduri de a curăța colonul. Puteți cumpăra un produs pentru curățarea colonului sau puteți obține chiar și o irigare sau o clismă colonică.

În caz contrar, puteți face lucruri simple pentru a stimula sau "curăța" sănătatea colonului în mod natural la domiciliu.

Următoarele curățări ale colonului natural se pot face ieftin, și sunt, de asemenea, destul de sigure dacă se fac corect.

Memento: Nu este nevoie să faceți colon cleanses în fiecare zi sau chiar atât de des atât de des pentru a fi sănătoși, deși acestea pot avea beneficii pentru sănătate, atunci când făcut sporadic.

Apă flush

Consumul de apă și starea hidratată reprezintă o modalitate excelentă de a regla digestia. Oamenii care susțin o spălare de apă pentru curățarea colonului recomandă să beți șase până la opt pahare de apă călduță pe zi.

De asemenea, încercați să consumați o mulțime de alimente bogate în conținut de apă. Acestea includ fructe și legume, cum ar fi pepeni verzi, roșii, salată și telina.

De fapt, există o mulțime de alimente care ajută la curățarea colonului în mod natural prin dietă.

Răsărit de apă sărată

De asemenea, puteți încerca o spălare cu apă sărată. Acest lucru este recomandat în special persoanelor care suferă de constipație și de nereguli.

Un studiu din 2010 a aratat ca apa sarata poate elimina colonul atunci cand este asociat cu anumite pozitii de yoga.

Înainte de a mânca dimineața, amestecați 2 linguri de sare cu apă călduță. Se recomandă sarea de mare sau sarea himalayană.

Beți rapid apă pe stomacul gol și, în câteva minute, probabil veți simți nevoia să mergeți la baie.

Faceți acest lucru dimineața și seara și asigurați-vă că rămâneți acasă lângă baie, pentru o perioadă de timp după curățare. Este posibil să aveți nevoie să mergeți la baie de mai multe ori.

Dieta bogată în fibre

Fibrele sunt un macronutrient esențial adesea trecute cu vederea în dietă. Se găsește în alimente sănătoase, cum ar fi fructe, legume, cereale, nuci, semințe și multe altele.

Plantele conțin celuloză și fibre care ajută "în vrac" în exces materie în colon. Ei reglementează, de asemenea, constipatia și intestinele hiperactive, în timp ce stimulează bacteriile utile ca prebiotice.

Asigurați-vă că pentru a mânca o mulțime de alimente bogate în fibre, care ajuta la un colon sanatos. De asemenea, ele pot fi excelente și pentru bacteriile intestinale.

Sucuri și piureuri

Sucurile sunt produse de curățare a colonului populare. Acestea includ sucuri de fructe și legume care se înmoaie și curăță, cum ar fi curățarea maestrilor.

Cu toate acestea, nu există suficiente cercetări în ceea ce privește colonul. De fapt, unele cercetări evidențiază riscurile.

Chiar și așa, aportul moderat de sucuri și sucuri poate fi bun pentru tine. Amestecurile de suc conțin anumite fibre și substanțe nutritive care beneficiază de digestie. De asemenea, ele dețin apă pentru a ajuta la hidratarea și menținerea regularității.

Mai mult, un studiu din 2015 a constatat că vitamina C poate ajuta la curățarea colonului. Vitamina C se găsește în multe fructe și legume adăugate amestecurilor de sucuri.

Sucurile populare din sucuri și curățări de suc includ sucul de mere, sucul de lamaie și sucurile de legume. Cu toate acestea, unii dieteticieni pot recomanda smântâni pe sucuri pentru colon și sănătate generală.

Deoarece pulpa și piei sunt îndepărtate la sucuri, sucurile conțin mai puțin fibre. Fibrele sunt excelente pentru colon, iar smoala păstrează mult mai multe fibre.

Nu aveți nevoie să repedeți și să beți numai sucuri și smoală pentru a obține beneficii. Doar încercați să includeți mai mult în dieta dvs., cum ar fi cu un suc de zi cu zi sau smoothie.

Amidonuri mai rezistente

Amidonul rezistent este similar cu cel al fibrelor. Ele se regăsesc și în alimentele vegetale cum ar fi cartofii, orezul, leguminoasele, bananele verzi și boabele.

Acestea promovează un colon sănătoși prin stimularea microflorei intestinale. O revizuire din 2013 privind amidonurile rezistente a constatat, de asemenea, că acestea reduc riscul de cancer de colon.

Există însă un dezavantaj. Amidonul rezistent se găsește în carbohidrați. Cu toate acestea, cei care diete cu conținut scăzut de carbohidrați pot alege opțiuni care cauzează scăderea nivelului de zahăr din sânge. Acestea includ orez și cartofi ceruci.

Includerea acestora în dietă, cum ar fi fibrele, poate fi excelentă pentru curățarea colonului.

Probioticele

Adăugarea de probiotice la regimul alimentar este o altă modalitate de a curăța colonul. Aceasta îmbunătățește, de asemenea, sănătatea generală în multe alte moduri.

Puteți obține mai multe probiotice luând suplimente probiotice. De asemenea, mâncați o mulțime de alimente bogate în probiotice, precum iaurt, kimchi, murături și alte alimente fermentate.

Probioticele introduc bacterii bune în intestin cu ajutorul fibrelor și a amidonurilor rezistente. Acestea împiedică inflamația și promovează regularitatea - două elemente ale sănătății digestive legate de colon.

Oțetul de cidru de mere este, de asemenea, considerat probiotic și este inclus în curățarea colonului. Enzimele și acizii pe care îi conține conțin suprimarea bacteriilor rănite. În prezent, nu există studii în acest sens.

Ceaiuri din plante

Încercarea unor ceaiuri din plante poate ajuta sănătatea digestivă prin colon.

Laxative ierburi cum ar fi psyllium, aloe vera, rădăcină marshmallow, și elm alunecos poate ajuta cu constipatie. Asigurați-vă că vorbiți cu medicul dumneavoastră și urmați instrucțiunile îndeaproape înainte de a utiliza aceste plante medicinale. Utilizați-le și cu ușurință; în caz contrar, ele pot fi dăunătoare.

Alte plante cum ar fi ghimbirul, usturoiul și piperul de cayenne conțin substanțe fitochimice antimicrobiene. Acestea sunt considerate a suprima bacteriile rele.Din acest motiv, ele sunt incluse în multe curățări, deși sunt necesare studii.

Încercați o ceașcă de una din aceste ceaiuri din plante de până la trei ori pe zi. Numai bea ceai o dată pe zi pentru ceaiuri laxative pe bază de plante.

Interesat de unul dintre colonele naturale de mai sus purifică? Făcând unul într-o manieră blândă acasă este de obicei în siguranță.

Combinarea acestora cu postul sau creșterea frecvenței utilizării acestora poate avea riscuri. Dacă aveți tensiune arterială crescută și trebuie să vă mențineți aportul de sodiu scăzut, evitați buzele de apă sărată.

Efectele secundare ale curățărilor intense includ:

  • greaţă
  • vărsături
  • ameţeală
  • deshidratare
  • dezechilibre electrolitice
  • crampe

Dacă apare oricare dintre aceste simptome, opriți-vă imediat curățarea și consultați-vă medicul. Aceste simptome au riscul de a duce la insuficiență cardiacă și leziuni digestive dacă curățarea este continuată. O curățare de clisme sau de colon folosită ocazional prezintă un risc redus pentru un individ sănătos. Dar suprasolicitarea poate duce rapid la constipație cronică sau chiar la leziuni intestinale.

De asemenea, discutați cu medicul înainte de a efectua modificări majore în dieta dumneavoastră pentru sănătatea colonului. Aceasta include consumul semnificativ mai mult de fibre, amidonuri rezistente, sucuri și smântână.

Asigurați-vă că aveți grijă, de asemenea, atunci când utilizați ceaiuri pe bază de plante pentru curățarea colonului. Unele plante medicinale pot împiedica sau afecta anumite medicamente. Laxative ierburi pot fi, de asemenea, nocive, dacă supradot. Utilizarea excesivă a laxativelor reduce capacitatea organismului de a muta scaunul și poate duce la constipație cronică.

Dacă aveți o boală cronică, discutați cu medicul înainte de a face o curățare a colonului natural la domiciliu. Colon cleanses nu este potrivit pentru toată lumea.

Natural Colon Cleanse: 7 moduri de a încerca acasă

Getty Images

Cât de curat este colonul? Dacă sunteți tentat să aflați prin obținerea unui colon curat, nu vă deranjați. Este foarte probabil să dezvoltați complicații din procedură și nu există dovezi că eliminarea colonului dvs. are beneficii pentru sănătate.

Aceasta este concluzia cercetatorilor ajunsi dupa revizuirea a 20 de studii privind curatarea colonului. Dr. Ranit Mishori și echipa ei de la Georgetown University School of Medicine și Providence Hospital raport în Jurnalul practicilor de familie că coloniile curăță - fie cu apă, fie prin suplimente sau remedii pe bază de plante, nu fac de fapt prea mult - altfel decât să provoace eventuale efecte secundare inconfortabile și, în unele cazuri, periculoase.

Spațiile de relaxare și facilitățile de wellness vă place să beneficiați de beneficiile "detoxifiante" ale curățărilor colonului, iar aceste afirmații includ îmbunătățiri ale bunăstării și energiei și chiar pierdere în greutate. Unele remedii merg atât de departe încât să enumere creșterea în funcția imună.

Conceptul este cu totul aluzie - stresul, ca să nu mai vorbim de dietele noastre nesănătoase și de diferitele substanțe chimice și poluanții pe care ni le expunem în fiecare zi - se pot dezvolta în intestinul nostru, ne otrăvin încet din interior. De ce nu curățați periodic sistemul și începeți din nou?

Problema cu acest argument, spune Mishori, este că nu există dovezi medicale care să-l susțină. Coloniile au fost populare mai mult de un secol în urmă, până când Asociația Medicală Americană a anulat orice idee că practica a meritat prin condamnarea curățărilor ca nefiind necesară din punct de vedere medical în 1919. Dar, în ultimii ani, celebritățile, cu ajutorul marketingului greu de către facilitățile de spa, au adus curățenia înapoi. Nimic, cu toate acestea, nu sa schimbat pe frontul medical.

"Înțeleg în totalitate de unde vin oamenii de unde doresc să detoxifice", spune Mishori, "Vrei să scoți totul din gură. Dar nu există dovezi că [curățenia] face orice, iar din punct de vedere fiziologic nu are sens. Organismul are un sistem de detoxifiere - se numește pipi și băutură. Și pentru oamenii sănătoși, asta e tot ce trebuie. "

Și în timp ce ideea de curățare a intestinelor pare a fi o idee bună, aveți de fapt nevoie de o creștere bună a bacteriilor din intestin pentru a ușura digestia și golirea deșeurilor.

Dar ceea ce se referea la Mishori și la echipa ei nu era pur și simplu faptul că pacienții nu păreau să primească nici un beneficiu din curățare, ci că procedurile i-au cauzat rău. "De fiecare dată când puneți ceva în care nu ar trebui să fie în corp, puteți să țesuiți țesuturile, să faceți găuri și să întrerupeți arhitectura", spune ea. Și exact așa au găsit studiile. Cei care au suferit o hidroterapie de colon, în care tehnicienii introduc un tub în rect și inundă colonul cu litri de lichid, adesea apă, au suferit infecții și complicații de la bacteriile introduse în colon sau de la perforațiile accidentale produse de furtun.

Oamenii care au optat pentru metode mai puțin invazive, inclusiv suplimentele, ceaiurile, laxativele sau remediile pe bază de plante pentru golirea colonului nu au fost neapărat mai bune - au suferit crampe, dureri abdominale, greață, vărsături și, în cazuri grave, electroliți și insuficiență renală.

Dick Hoenninger, director executiv al Asociației Internaționale pentru Hidrocoloneterapie, o organizație profesională care certifică tehnicieni în cadrul procedurii, spune ca grupul este conștient de bine-afirmațiilor făcute pentru curatirea colonului, dar constată că nu există multă știință în spatele lor. "Sugerăm terapeuților noștri și tuturor celor care fac hidroterapie pe colon că ar trebui să se facă pentru scopuri indicate de medic și la indicația unui medic", spune el.

Într-adevăr, singurele motive pentru care FDA aprobă dispozitivele pentru hidroterapie de colon care utilizează lichide pentru a curăța colonul sunt nevoile medicale cum ar fi curățarea colonului înainte de un examen radiologic sau colonoscopie sau constipație. Dar ironic, în timp ce oamenii sunt dispuși să se supună curățării pentru scopuri nedovedite de bunăstare, sub premisa că se detoxifiază ei înșiși, ei sunt puțin mai puțin dispuși să facă procedura atunci când aceasta ar putea duce la beneficii medicale. Curățirea cu laxative sau alte remedii, de exemplu, este similară cu preparatul necesar înainte de colonoscopie pentru a verifica leziunile canceroase, dar mulți oameni ar risca mai degrabă să-și piardă tumoarea decât să se supună disconfortului de golire a colonului.

Acest lucru poate fi vorba de faptul că spa-urile și facilitățile de wellness ar putea fi mai bune la comercializarea serviciilor decât medicii. Dar, având în vedere lipsa de dovezi care susțin practica, beneficiile curățării colonului, se pare, rămân mai psihologice decât fiziologice.

Alice Park este un scriitor la TIMP. Găsiți-o pe Twitter @aliceparkny. De asemenea, puteți continua discuția TIMPPe Facebook și pe Twitter @ TIMP.

4.3
Evaluare totală: 25
5
11
4
3
3
3
2
3
1
1