Diverticuloza vs. Diverticulita


Adăugați acest lucru pe site-ul dvs. web

Mulți oameni sunt confuzi de termenii diverticulită și diverticuloză. Ce înseamnă aceste cuvinte și ce înseamnă pentru sănătatea ta.
Pentru a vă ajuta să înțelegeți, este o descriere simplă.

Diverticuloza rezultă atunci când mușchii din peretele colonului devin slabi și își pierd elasticitatea. Pierderea elasticității este adesea cauzată de faptul că mușchii sunt suprasolicitați și care se ocupă cu scaunele întărite și / sau o lipsă de fibre voluminoase în dietă. Mușchii slăbiți dezvoltă pungi mici în colonul unei persoane (cunoscut și ca intestinul gros). Pungile ies în afară prin puncte slabe din pereți. Aceste pungi se numesc diverticule. Condiția de a avea diverticul se numește diverticuloză. După ce apar aceste pungi, ei nu pleacă singuri. Nu lăsa asta să te sperie. Mulți oameni au diverticuloză și nu dezvoltă niciodată diverticulită.

Aproximativ 10% dintre americani cu vârsta peste 40 de ani au diverticuloză. Aproximativ jumătate din persoanele cu vârsta peste 60 de ani vor avea diverticuloză. Aceasta devine o tendință crescătoare în civilizația occidentală. Oamenii de știință și medici cred că creșterea acestei condiții se datorează lipsei noastre crescânde de diete sănătoase și stil de viață. Am devenit o cultură de fast-food, consumând alimente rafinate cu o valoare nutritivă mică. Toți acei ani în care predicarea părinților noștri mănâncă legumele tale au avut o mulțime de adevăr.

Simptomele diverticulozei pot include balonare, crampe ușoare și constipație. Există și alte afecțiuni cum ar fi sindromul intestinului iritabil (IBS) și chiar ulcerele de stomac care prezintă simptome similare. Mulți oameni o fac, de asemenea, până la indigestie.

Dacă aveți aceste simptome și acestea persistă, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a obține un diagnostic adecvat, astfel încât să puteți începe începerea sănătății preventive.

Diverticulita este condiția care apare atunci când aceste pungi se infectează sau se inflamă. De multe ori alimentele pot deveni prinse în aceste buzunare, făcând un teren minunat de reproducere pentru bacterii. Acest lucru se întâmplă numai în aproximativ 10-25% dintre persoanele cu diverticuloză. Primul și cel mai comun simptom al diverticulitei este durerea abdominală severă, iar un semn comun este sensibilitatea în jurul stângii abdomenului inferior. Dacă aveți un atac de diverticulită, puteți avea și febră, greață, vărsături, frisoane, crampe și / sau constipație. Cu cât infecția este mai gravă, cu atât mai grave vor deveni simptomele și complicațiile.

Diverticulita poate duce în cele din urmă la sângerări, infecții, perforări, lacrimi sau blocaje. Oricare dintre aceste complicații va necesita tratament, astfel încât întotdeauna să vă adresați imediat medicului dumneavoastră cu orice semne pentru a preveni orice complicații suplimentare.

Atât diverticuloza cât și diverticulita sunt de asemenea cunoscute sub denumirea de boală diverticulară. Există atât de multe căi sănătoase sănătoase de luat în considerare pentru prevenirea și protejarea colonului pentru a evita orice pericol grav de diverticulită. Unul trebuie să fie dedicat și sârguincios în aceste eforturi, ușor de spus, nu atât de ușor de făcut.

Deci, în cuvintele infamate ale mamelor și bunicilor voștri, ați mâncat legumele dvs. astăzi?

4.2
Evaluare totală: 39
5
15
4
2
3
3
2
2
1
1