Mit sau fapt: Multe mese pe tot parcursul zilei sunt mai bune decât doar trei / Alimentație / Alimentație sănătoasă

Există o mulțime de dezbateri despre câte mese să mănânce pe zi. Sustinatorii de a manca doar trei mese pe zi sustin ca mancarea mai des va face sa consumati mai multe calorii si sa cresteti in greutate. Suporterii să mănânce cinci sau șase mese pe zi susțin că consumarea de mese mai mici determină mai frecvent scăderea în greutate prin creșterea metabolismului. Este un mit că pierderea în greutate poate fi realizată numai prin destrămarea cât de mult mâncați într-o zi în mai multe mese. Iată câteva aspecte care trebuie luate în considerare:

Nu există numere magice

Nu există un număr magic de mese care să mănânce sau să combine alimente care vă vor face să scăpați în greutate. Majoritatea nutriționiștilor sunt de acord că nu ar trebui să faceți mai multe ore între mese, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă angajați în gustări fără minte sau să vă obligați să mâncați cinci sau șase mese complete. Asociatia Americana de Dietetica spune ca daca mananci trei sau sase mese pe zi, pierderea in greutate se reduce la ceea ce mananci si cat de mult. Greutatea dvs. este încă determinată de numărul de calorii consumate minus numărul de calorii pe care le consumați.

Pentru a mânca porții mai mici

Alimentația meselor mai mici poate avea beneficii pentru sănătate pentru unii oameni. Dacă sunteți o persoană care tinde să meargă în perioade lungi de timp fără a mânca și apoi să vă așezați la cină, încercați să consumați mese mai mici mai des pe tot parcursul zilei. Încercați să faceți fiecare masă între 200 și 500 de calorii (în funcție de cât de mult vă exercitați).

Faceți alegeri sănătoase

Indiferent dacă mâncați trei mese sau șase mese, trebuie să vă amintiți să maximizați nutrienții la fiecare masă. Încercați să evitați să consumați calorii goale și alimente gustate. Alimentele cu conținut scăzut de substanțe nutritive și cu un conținut ridicat de calorii, cum ar fi gogoși, de exemplu, vor provoca doar zahărul din sânge să spice și apoi să scadă, făcându-vă mai foame mai devreme. În schimb, încercați să faceți fiecare masă echilibrată cu carbohidrați complexi, cum ar fi boabele integrale și proteine, nuci sau brânză cu conținut scăzut de grăsimi.

Să mănânci trei mese

Nu vă obligați să mâncați alimente atunci când nu sunteți foame. Dacă încercați să mâncați mai multe mese mici, evitați să mâncați când sunteți complet plini. Învață să-ți asculți corpul și să-ți faci mesele și mai mici dacă te simți complet plin. Dacă descoperi că faci bine consumând trei mese echilibrate, nu există cercetări care să sugereze că ar fi bine să mănânci una sau două mese. Atâta timp cât vă îndepliniți cerințele nutriționale, nu vă măriți aportul caloric.

În cele din urmă, nu contează dacă mănânci de trei ori pe zi sau șase. Alegeți un plan de masă pe baza nevoilor dvs. individuale de nutriție și a stilului de viață. Dacă absolut nu puteți mânca micul dejun, atunci nu faceți asta. Beți un smoothie de fructe sau luați un granola bar și unele fructe pentru atunci când vă face foame. Dacă lucrați în timpul pauzei de masă, este acceptabil să mănânci mai mult la cină decât micul dejun sau prânzul. Gândiți-vă la ce metodă (sau o combinație de metode) vă va oferi cea mai mare energie pentru a vă exercita și nu pentru a mânca prea mult.

4.5
Evaluare totală: 24
5
15
4
5
3
1
2
3
1
1