Puteți să vă pierdeți greutatea într-o saună? Calorii arse în sauna

Există o tona de dezinformare în industria de fitness în general, iar unul dintre locurile în care informațiile se distorsionează are legătură cu saunele. Timpul în saună se simte excelent și oferă beneficii pentru sănătate, dar unele surse depășesc cu mult peste ideea că puteți pierde în greutate într-o saună. Unii susțin că există 300-1000 de calorii arse într-o sesiune de saună de 30 de minute.

Nu sună bine? Ai să-ți dai drumul în spate într-o cameră fierbinte timp de 30 de minute și să folosești o medie de 10-33,3 calorii pe minut? Voi / dorim!

Dacă ați vizionat vreodată citirea pe o bandă de alergat sau v-ați împins printr-un antrenament dur HIIT, veți ști că arderea unei rate de chiar 14 cecuri pe minut este extrem de ridicată și greu de susținut. Deci, ceea ce face ca oamenii să creadă că arzi o cantitate atât de ridicată de calorii prin ședința într-o saună?

Ei pretind că corpul tau trebuie să se lupte pentru a-și menține temperatura preferată, ceea ce provoacă metabolismul să se lovească în depășire, folosindu-se astfel calorii. Există adevărul, dar în nici un caz nu ar face vreodată să folosiți mai mult decât dublul ratei de calorii pentru a face exact ceea ce faci într-o saună sau cameră de aburi; ședinței.

Câte calorii sunt arse într-o saună?
Iată o ecuație pe care o puteți folosi pentru a estima cât de mulți ardeți:
Numărul de calorii arse în 30 de minute de ședere (în funcție de greutatea corporală) x 1,5 (posibil x 2) = calorii arse

De exemplu, un bărbat sănătos de 185 de kilograme arde 42 de calorii în 30 de minute de ședere. Pentru a găsi numărul pe care același individ îl arde în timp ce stați într-o saună, înmulțiți acele calorii cu 1,5 și 2 pentru a obține o estimare. În acest caz, individul ar arde aproximativ 63 până la 84 de calorii. Aceasta este o diferență uriașă de estimarea de la 300 la 1000!

Poti sa scapi de greutate intr-o sauna sau in camera de aburi?
Da. Dar nu construiți mușchi, nu ardeți o rată semnificativ crescută de calorii și pierdeți greutatea de apă. În plus, înlocuirea apei pe care o transpirați poate face din greu mai greu corpul dumneavoastră să piardă în greutate.

Greutatea pe care o pierdeți în timp ce stați într-o încăpere sufocantă este pură apă, apă pe care ar trebui să o înlocuiți cât de repede pierdeți, altfel vă deshidratați grav corpul. Nu practicați hidratarea corectă în timp ce vă aflați într-una din aceste căsuțe fierbinte este nesănătoasă și, de fapt, o face mai dificil pentru corpul dvs. să-și piardă kilogramele în permanență, deoarece hidratarea este o componentă esențială în eliminarea greutății suplimentare.

Într-adevăr, nici nu ați vrea să utilizați o saună pentru pierderea în greutate chiar și în cele mai temporare cazuri. De exemplu, dacă încercați să pierdeți greutatea foarte rapid pentru un eveniment sau să vă strângeți într-o rochie specială, ați simți (și poate chiar arătați) teribil dacă ați fi folosit o saună pentru a renunța la ultimele câteva kilograme înainte de eveniment, fără rehidratare corpul tău după sesiunea de transpirație. Consistența, obiceiurile moderate sănătoase sunt cheia reducerii greutății și a menținerii acesteia; încercați cele mai bune pentru a evita extremele și remedierile rapide, deoarece acestea sunt, de obicei, fie o înșelătorie, nu sănătoasă, sau nu sunt durabile pe termen lung.

Adevarul este…
Ești mult mai bine cu exerciții reale. Creați o adevărată reglare a temperaturii / efectul de stimulare metabolică asupra corpului în timp ce faceți exerciții; atunci când vă împingeți corpul într-o activitate fizică intensă, metabolismul dumneavoastră este stoked în timp ce încearcă să regleze temperatura corpului, și toți muschii voștri sunt chemați să funcționeze în mod unison, iar ritmul cardiac este ridicat. Asta arde calorii! Mai mult decât ședința într-o cameră de aburi fierbinte sau în saună. Instruirea în intervalul de intensitate ridicată (HIIT) și formarea de forță sunt excelente, bazate pe cunoaștere științifică, de creștere a metabolismului - deși lent și marginal, dar aceste lucruri se adaugă în timp.

Nu este nici o problemă să vă alăturați ligilor oamenilor care stau într-o cutie fierbinte o parte fundamentală a regimului lor de antrenament regulat, de fapt, există beneficii de sănătate care pot fi obținute din aceasta. Știu pentru mine, se sfârșește prin a te simți foarte relaxantă. Trebuie doar să vă asigurați că obiectivul dvs. principal nu este doar să pierdeți în greutate; caloriile arse în acele sesiuni de ședință nu sunt substanțiale, nu arzi grăsimi și nu construiți mușchi.

Bucurați-vă de o saună sau cameră de aburi în mod corespunzător (și cu aprobarea de la medicul dumneavoastră) nu este un plus de rău la o rutină de fitness și poate fi foarte plăcută și servi ca un pic de un tratament după un antrenament deosebit de exigente. Doar să nu credeți în mod eronat că atribuie o cantitate remarcabilă de calorii arse totalului dvs. sau că vă va ajuta să pierdeți orice greutate pe care nu o veți bea din nou în următoarea oră sau două.

4.3
Evaluare totală: 36
5
14
4
1
3
1
2
2
1
0