Care sunt complicațiile dializei?

Dimensiunea fontului A A A2013-03-01 15:20

Complicațiile dializeiDializa poate fi recomandată atunci când nefropatia diabetică se dezvoltă în insuficiență renală. Acest tratament poate prelungi într-adevăr viața pentru mulți pacienți, dar speranța de viață pentru pacienții care suferă de dializă este încă mult mai mică decât cea pentru oamenii obișnuiți. Mai mult, unii pacienți dializați trebuie să suporte complicațiile dializei.

Crampe musculare

Acestea sunt frecvente în timpul dializei, dar medicii nu știu sigur motivele care cauzează crampe musculare. Uneori, acestea pot fi ameliorate prin schimbarea intensității și frecvenței dializei.

Anemie

Anemia este o complicație obișnuită a insuficienței renale și a dializei. Rinichii afectați nu au reușit să producă un fel de steroid numit eritropoietină, care stimulează formarea de globule roșii din sânge. Îndepărtarea fierului și a vitaminelor prin dializă poate duce, de asemenea, la anemie. Pierderea de sânge din dializă poate avea același efect.

Scăderea tensiunii arteriale

Scăderea tensiunii arteriale este cel mai frecvent efect secundar al dializei, în special dacă sunteți un pacient cu nefropatie diabetică. Tensiunea arterială scăzută poate fi însoțită de crampe musculare, crampe abdominale, dificultăți de respirație, grețuri și vărsături.

Piele iritata

Mancarurile pielii sunt deseori mai rau in timpul sau imediat dupa dializa.

Probleme de somn

Pacienții cu dializă au adesea probleme de somn, uneori din cauza apneei de somn sau din cauza picioarelor dureroase, inconfortabile sau agitate.

amiloidoza

Amiloidoza asociată dializei se dezvoltă atunci când proteinele din sânge sunt depuse în articulații și tendoane, ceea ce provoacă durere, rigiditate și fluid în articulații. Este frecvent la pacienții care au primit dializă pentru mai mult de 5 ani.

Infecţie

Infecțiile pot apărea la locul în care sângele părăsește corpul și apoi reintroduce.

depresiune

Mulți pacienți dializați au depresie și anxietate.

De altfel, acum tot mai mulți pacienți care fac dializă decid să oprească dializa.

Orice probleme la rinichi? Consultați medicul nostru online. Satisfacția pacientului este de până la 93%.

Ce doriți și să știți:
Cum pot obține acest tratament?
Cum pot obține acest tratament în țara mea?
Cât de mult este acest tratament?
Care este durata dacă primesc acest tratament în spitalul dvs.?
Cum pot să merg la spitalul tău?

Alte intrebari? Completați formularul de mai jos. Cu siguranta veti primi sfatul medicului gratuit in termen de 24 de ore.

Articole similare
4.4
Evaluare totală: 21
5
14
4
4
3
1
2
2
1
1