Ponderea nou-nascutului: Care sunt câștigurile și pierderile normale?

Dacă există o modalitate prin care părinții doresc ca bebelușii să fie medii, ar putea fi atunci când este vorba de greutate. Prea scăzută și părinții se tem că micuții lor sunt, prea, prea puțin sau poate bolnavi; prea mari și încep să se îngrijoreze de obezitate. Dar iată câteva știri care vă pot ajuta să vă relaxați: Există o gamă largă de greutăți sănătoase atunci când este vorba despre nou-născuți și, atât timp cât bebelușul dumneavoastră mănâncă, pipi și băieți, probabil că nu există motive de îngrijorare.

Ce factori contribuie la greutatea nou-nascutului?

Ce face ca bebelușul tău să cântărească mai mult sau mai puțin decât nou-născutul în următorul basin? Câțiva factori intră în joc:

 • Dieta si greutatea ta, atat inainte cat si in timpul sarcinii (daca esti supraponderala, poate ai un copil mai greu; daca nu ai suficient nutrienti in timp ce esti insarcinata, bebelusul tau poate fi mai mic)
 • Sănătatea prenatală, inclusiv dacă beți, fumați sau aveți diabet
 • Greutatea ta la naștere, plus genetica (mărimea ta la naștere, plus mărimea ta și a hubby-ului tău acum, pot juca un rol)
 • Vârsta dvs. (mamele adolescente au tendința să aibă copii mai mici)
 • Indiferent dacă bebelușul dvs. este băiat sau fată (băieții au tendința de a fi mai grei)
 • Indiferent dacă acesta este primul dvs. copil (acestea tind să fie mai mici decât copiii următori)
 • Indiferent dacă bebelușul dvs. este un gemene sau triplet (multiplii tind să fie mai mici decât singletone)
 • Rasa copilului dvs. (copiii din Caucaz sunt uneori mai mari decât copiii afro-americani, asiatici sau nativi americani)

Ce cântărește nou-născutul mediu?

La naștere, bebelușul mediu cântărește aproximativ 7,5 kg, iar 95% dintre nou-născuți vor fi între 5,5 și 9,5 lire. Dacă bebelușul dvs. se încadrează în acest interval la naștere, probabil că nu există motive să vă preocupați de dimensiunea sa. Dacă este mai mare sau mai mică decât asta, medicul tău ar putea recomanda teste suplimentare sau monitorizare pentru a te asigura că rămâne sănătoasă.

Nou-nascuti Pierdere in Greutate

Nu fiți alarmat să aflați că, la externarea din spital sau centrul de naștere, bebelușul va cântări în medie cu 5-10% mai puțin decât la naștere. Ce se întâmplă cu recesiunea? Pierde doar lichid, ceea ce este normal după livrare. Și pentru că nu are nevoie de multă hrană chiar acum (un lucru bun, deoarece laptele matern nu va ajunge pentru câteva zile după naștere), ea nu va câștiga imediat acele uncii. Să nu vă faceți griji - în cinci zile, ea ar trebui să înceapă să cântărească din nou, iar în 10-14 zile, ea va reveni la greutatea la naștere, dacă nu dincolo.

Creșterea nou-născutului

Pediatrul dvs. va monitoriza greutatea bebelușului dvs. la examenele pentru copii, cel mai probabil la vârsta de 1, 2 și 4 săptămâni. (Dacă medicul dumneavoastră planifică mai puține întâlniri, nu ezitați să vă aduceți bebelușul pentru o verificare în greutate oricând). În plus, multe grupuri de asistență medicală și de asistență pentru mame au copii pentru a putea citi rapid. Nu vă duceți la scară acasă - nu este destul de sensibil să ridicați acele fracțiuni de uncie care contează atunci când este vorba despre greutatea nou-născutului!

În mod obișnuit, odată ce au revenit la greutatea la naștere, noii copii câștigă 6 - 8 uncii pe săptămână în primele câteva luni - de la 1 la 2 lire sterline pe lună. După aproximativ 4 luni, bebelușii hrăniți cu formula vor câștiga la o rată ușor mai rapidă, deoarece formula are mai multe calorii decât laptele matern și părinții au tendința să împingă bebelușul pentru a termina sticlele (spre deosebire de a le lăsa să se oprească la sân ori de câte ori doresc). Dacă nu sunteți sigur dacă micuța dvs. obține lapte suficient, aici este un indicator bun: dacă bebelușul dvs. mănâncă suficient, va produce opt până la 10 scutece umede pe zi și cel puțin cinci băieți dacă ar fi alăptat (mai puțini pentru nou-născuții hrăniți cu formulare).

Mulți bebeluși trec printr-o creștere de vârstă de 7 până la 10 zile, iar apoi la 3 săptămâni și la 6 săptămâni. Nu fi surprins dacă micuțul tău are nevoie de hrănire suplimentară în acele vremuri sau asistente medicale pentru sesiuni mai lungi. (Este un lucru bun că alăptarea are legătură cu cererea și oferta; cu cât mai multe asistente pentru bebeluși, cu atât mai mult mami face laptele!). Greutatea bebelușului ar putea să se împuște în aceste perioade și să crească mai lent între creșterile de creștere.

Cum să gestionați prea multă pierdere în greutate sau creșterea în greutate la copilul dumneavoastră

În cazul în care copilul câștigă în mod constant mult mai puțin decât cele recomandate de 6 uncii pe săptămână, va trebui să faceți unele depanări pentru a afla ce îi retrăge creșterea în greutate și cum să rezolvați problema. Unele probleme comune includ:

 • Nu o hrănești destul de des. Pentru a optimiza creșterea în greutate, încercați să măriți alimentările de la opt la zece ori pe 24 de ore și să nu mergeți mai mult de trei ore în timpul zilei sau patru ore pe timp de noapte între hrănire.
 • Copilul dumneavoastră nu scade cel puțin un sân în fiecare hrană, obținând cel mai înalt grăsime din piept, care vine la sfârșit. Asigurați-vă că a terminat un sân, hrănindu-se timp de 10 până la 15 minute, înainte de a oferi al doilea.
 • Nu mănâncă în mod eficient din cauza unei limbi sau a unei cravate de buze, nu a învățat cum să-și coordoneze mușchii maxilarului sau se obosește sau frustrează încercând să mănânce. În acest caz, suplimentarea cu sticle de lapte matern pompat sau formulă îi poate ajuta să câștige în greutate. Lucrul cu un consultant de lactație ar putea ajuta la rezolvarea unor astfel de probleme.
 • Copilul dumneavoastră suge un suzetă sau bea apă suplimentară. Obținerea satisfacției sale suge din altceva decât consumul de lapte ar putea însemna că ar putea să nu mănânce la fel de mult ca ea. Lăsați deoparte suzeta sau apa pentru moment, dacă este cazul.
 • Nu produceți cât de mult lapte cum ați putea fi pentru că dormiți pe stomac (ceea ce pune presiune asupra sânilor dumneavoastră), v-ați întors la locul de muncă, veți cheltui foarte multă energie sau bebelușul dumneavoastră dorm prin noapte. Laptele este produs pe bază de ofertă și cerere și necesită multă energie! Creșteți sesiunile de hrănire sau de pompare în timpul zilei și al nopții, dacă sunteți în stare, asigurați-vă că mâncați suficiente calorii și beți multă apă și încercați să o ușurați.

Ce se întâmplă dacă bebelușul tău împachetează pe kilograme mai repede decât 8 uncii pe săptămână? Dacă se întâmplă acest lucru în cursul unei săptămâni, s-ar putea să fiți în mijlocul unei creșteri de creștere. Și unii nou-născuți pur și simplu cresc mai repede decât alții. Dacă bebelușul este exclusiv alăptat de sân, este puțin probabil să îl suportați și creșterea suplimentară în greutate este probabil doar un semn al apetitului său în creștere. Dacă completați cu sticle sau hrănuiți cu formula exclusivă, asigurați-vă că știți semnele că bebelușul este plin, astfel încât să nu-l forțați să mănânce când este deja mulțumită. Un copil plin va avea de obicei:

 • Închide buzele
 • Opriți suptul
 • Scoateți mamelonul afară
 • Întoarce capul departe

Când să sunați la doctor

Dacă bebelușul dvs. are numărul recomandat de scutece umede și poopi pe zi, pare a fi alertat după ce se trezește din somn și se blochează corect pe piept sau sticlă, atunci nu este nevoie să observați despre scară. Bebelușii cresc cu viteze diferite, iar nou-născutul care se dezvoltă încet probabil va ajunge mai târziu la colegii săi, la fel ca cel care împachetează pe kilograme într-un clip impresionant, probabil că se va termina la timp. Dar o chemare la medic este justificată dacă observați oricare dintre următoarele:

 • Copilul nu și-a recâștigat greutatea la naștere până la vârsta de 2 săptămâni
 • Ea are o scădere drastică a greutății după ce a revenit deja la greutatea la naștere
 • Ea pare a fi neputincioasă sau lipsită de răspuns chiar și atunci când se trezește după un pui de somn
 • Nu închide deloc un sân sau o sticlă
 • Ea câștigă prea multă greutate pentru lungimea ei sau arată alte semne de supraalimentare

Ca întotdeauna, dacă aveți vreun fel de îngrijorare cu privire la greutatea nou-născutului dvs., luați legătura cu pediatrul. Sunt șanse să fie acele suisuri și coborâșuri care fac parte din modelele normale de creștere ale bebelușului dvs. și se vor stabiliza în timp.

MAI MULT PE CREȘTEREA BABIEI

Ponderea nou-nascutului: Care sunt câștigurile și pierderile normale?

Dacă vă așteptați o nouă adăugire la familia dvs., pregătiți-vă să acordați atenție tuturor tipurilor de măsurători și statistici pe care nu le-ați fi plictisit niciodată înainte. De obicei, acest lucru începe cu numărarea numărului de degete și degete de la picioarele copilului dvs. după ce acestea vi se dau.

Videoclipul zilei

Când toate aceste numere se adaugă, următoarea întrebare pentru majoritatea părinților este: "Cât timp este copilul și cât de mult cântărește?" Acest lucru se datorează faptului că greutatea și lungimea unui nou-născut sunt printre cele mai căutate informații atunci când cei dragi auzi vestea că sa născut un mic.

Deși este plăcut să auzi aceste statistici vitale, greutatea și lungimea sunt măsurate deoarece sunt predictori valoroși pentru sănătatea nou-născutului și oferă, de asemenea, un model de creștere suspectat pediatrilor. Rețineți că mediile indică cele mai comune greutăți și lungimi pentru copii, iar bebelușul dvs. poate cădea în afara acestor medii și este totuși complet sănătos.

Lungimea normală a unui nou-născut se situează între 18 cm și 22 cm, media fiind de 20 cm. Fiind mai scurtă sau mai lungă decât lungimea medie nu indică neapărat o problemă.

De fapt, înălțimea părinților copilului poate juca un rol în timpul cât copilul este la naștere. Cu alte cuvinte, părinții foarte închiși ar putea avea un copil mai lung decât media, în timp ce părinții mai scurți ar putea avea un copil mai mic decât media. Cu toate acestea, preocuparea pentru un copil mai mic decât cel mediu poate intra în joc în cazul nașterilor premature.

Există o gamă largă de ceea ce medicii consideră o greutate sănătoasă pentru un nou-născut. Mulți factori contribuie la greutatea unui copil, inclusiv mărimea părinților, nutriția mamei și vârsta și îngrijirea prenatală.

Majoritatea copiilor care se nasc pe termen lung (38-40 săptămâni de gestație) cântăresc între 6 și 9 de lire sterline, cu o medie pe termen lung, care cântărește în jur de 7,5 lire sterline. Mediile sunt mai mici pentru bebelușii care se nasc prematur și mai mari pentru copiii născuți în ultimele 40 de săptămâni.

Numeroși experți în domeniul sănătății definesc greutatea scăzută la naștere ca fiind mai mică de 5 kilograme la 8 uncii pe termen lung, iar mai mare decât media este o greutate la naștere de peste 8 kilograme de 13 oz. În plus, băieții sunt adesea mai mari decât fetele, iar primii copii sunt, de obicei, mai ușori decât frații.

De asemenea, este important să rețineți că majoritatea copiilor pierd în jur de o zecime din greutatea la naștere în primele cinci zile, apoi o recapătă în următorii cinci ani, astfel încât, până în ziua zece, ei se întorc de obicei la greutatea inițială la naștere.

Deși nu există atât de multă îngrijorare atunci când un copil este mai scurt sau mai lung decât media, fiind mult mai ușor sau mult mai greu poate fi un motiv de îngrijorare. Copiii cu greutate mică la naștere prezintă un risc mai mare pentru deficiențe de oxigen, infecții, probleme neurologice, hrănire dificilă și dificultăți în menținerea temperaturii corporale.

La celălalt capăt al spectrului, copiii care sunt mari pentru vârsta gestațională prezintă un risc mai mare pentru o problemă de respirație numită sindrom de detresă respiratorie. Ele sunt, de asemenea, la un risc mai mare de a suferi leziuni la naștere din cauza dimensiunii lor și pot prezenta o cantitate excesivă de globule roșii.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine! Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

4.2
Evaluare totală: 20
5
11
4
5
3
3
2
1
1
1