Adipex Utilizeaza, Dozare si Efecte secundare - Drugs.com

Denumire generică: fentermina (FEN ter meen)
Nume de marcă: Adipex-P, Oby-Cap, Suprenza, T-Diet, Zantril

Revizuit medical la 4 octombrie 2017

Ce este Adipex-P?

Adipex-P (fentermina) este un stimulant similar cu o amfetamină. Phentermina este un inhibitor al apetitului care afectează sistemul nervos central.

Adipex-P este utilizat împreună cu dieta și exercițiile fizice pentru a trata obezitatea (excesul de greutate) la persoanele cu factori de risc cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul înalt sau diabetul.

Adipex-P poate fi, de asemenea, utilizat în scopuri care nu sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

Informații importante

Nu utilizați Adipex-P dacă sunteți gravidă sau alăptați.

Nu trebuie să utilizați Adipex-P dacă aveți antecedente de boală cardiacă (boală coronariană, probleme de ritm cardiac, insuficiență cardiacă congestivă, accident vascular cerebral), tensiune arterială severă sau necontrolată, tiroidă hiperactivă, glaucom, antecedente de hipertensiune pulmonară vă aflați într-o stare agitată sau dacă aveți un istoric de abuz de droguri sau alcool.

Nu utilizați Adipex-P dacă ați luat un inhibitor de MAO în ultimele 14 zile. O interacțiune medicamentoasă periculoasă ar putea apărea. Inhibitorii MAO includ izocarboxazidul, linezolidul, fenelzina, rasagilina, selegilina și tranilcicromina.

Înainte de a lua acest medicament

Nu utilizați Adipex-P dacă ați luat un inhibitor de MAO în ultimele 14 zile. O interacțiune medicamentoasă periculoasă ar putea apărea. Inhibitorii MAO includ izocarboxazidul, linezolidul, fenelzina, rasagilina, selegilina și tranilcicromina.

Nu trebuie să luați Adipex-P dacă sunteți alergic la fentermină sau dacă aveți:

 • o istorie a bolilor de inima (boala coronariana, probleme cu ritmul inimii, insuficienta cardiaca congestiva, accident vascular cerebral);

 • un istoric de hipertensiune pulmonară;

 • severă sau necontrolată;

 • hiperactivitatea tiroidiană;

 • glaucom;

 • dacă sunteți gravidă sau alăptați;

 • dacă sunteți într-o stare agitată;

 • dacă aveți un istoric de abuz de droguri sau alcool; sau

 • dacă sunteți alergic la alte pilule de dietă, amfetamine, stimulente sau medicamente la rece.

Utilizarea Adipex-P împreună cu alte medicamente dieta, cum ar fi fenfluramină (Phen-Fen) sau dexfenfluramină (Redux), poate provoca o afecțiune pulmonară rară, rară numită hipertensiune pulmonară. Nu luați phentermine cu alte medicamente dieta fără sfatul medicului dumneavoastră.

Pentru a vă asigura că Adipex-P este sigur pentru dumneavoastră, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți:

Phentermina poate fi obișnuită. Nu distribuiți niciodată Adipex-P cu o altă persoană, în special cu o persoană cu istoric de abuz sau dependență de droguri. Păstrați medicamentul într-un loc în care alții nu pot ajunge la el.

FDA categoria de sarcină X. Pierderea în greutate în timpul sarcinii poate dăuna unui copil nenăscut, chiar dacă sunteți supraponderal. Nu utilizați Adipex-P dacă sunteți gravidă.

Vezi deasemenea: Avertismente privind sarcina și alăptarea (în detaliu)

Phentermina poate trece în laptele matern și poate dăuna unui copil care alăptează. Nu trebuie să alăptați în timp ce luați Adipex-P.

Nu administrați acest medicament unui copil cu vârsta sub 16 ani.

Cum ar trebui să iau Adipex-P?

Luați Adipex-P exact așa cum vă recomandă medicul dumneavoastră. Urmați toate indicațiile de pe eticheta de prescripție. Nu luați acest medicament în cantități mai mari sau mai mici sau mai mult decât se recomandă.

Adipex-P poate fi administrat cu sau fără alimente.

Pentru a preveni probleme de somn, luați acest medicament mai devreme în cursul zilei, nu mai târziu de ora 18:00.

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți o foamete crescută sau dacă credeți că medicamentul nu funcționează corect. Dacă luați mai mult din acest medicament, acesta nu o va face mai eficace și poate provoca efecte secundare grave, care pun viața în pericol.

Adipex-P trebuie administrat doar pentru o perioadă scurtă de timp, cum ar fi câteva săptămâni.

Nu încetați brusc să utilizați Adipex-P sau dacă aveți simptome de abstinență neplăcute. Adresați-vă medicului dumneavoastră cum să vă opriți în siguranță utilizarea Adipex-P.

Depozitați la temperatura camerei departe de umiditate și căldură.

Urmăriți cantitatea de medicament utilizată din fiecare sticlă nouă. Phentermina este un medicament de abuz și ar trebui să știți dacă cineva utilizează medicamentul în mod necorespunzător sau fără prescripție medicală.

Vezi de asemenea: Informații privind dozajul (în detaliu)

Ce se întâmplă dacă mi-e dor de o doză?

Luați doza uitată de îndată ce vă aduceți aminte. Treceți peste doza uitată dacă este aproape timpul pentru următoarea doză programată. Nu luați medicamente suplimentare pentru a compensa doza uitată.

Ce se întâmplă dacă am supradozaj?

Solicitați asistență medicală de urgență sau sunați la linia de asistență pentru toxicitate la 1-800-222-1222. O supradoză de fentermină poate fi fatală.

Ce ar trebui să evit?

Consumul de alcool poate crește anumite efecte secundare ale Adipex-P.

Adipex-P poate afecta gândirea sau reacțiile. Aveți grijă dacă conduceți sau faceți ceva care vă cere să fiți atent.

Adipex-P efecte secundare

Luați asistență medicală de urgență dacă aveți oricare dintre aceste semne de reacție alergică la Adipex-P: urticarie; wheezing, senzație de strângere la nivelul pieptului, probleme de respirație; umflarea feței, a buzelor, a limbii sau a gâtului.

Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți un efect secundar grav, cum ar fi:

 • senzație de lipsă de respirație, chiar și în eforturi ușoare;

 • durere toracică, senzația că ați putea trece;

 • umflarea in glezne sau picioare;

 • bătăi de inimă sau fluturare în piept;

 • confuzie sau iritabilitate, gânduri sau comportamente neobișnuite;

 • sentimente de fericire sau tristețe extreme; sau

 • (dureri de cap severe, vedere încețoșată, buziere în urechi, anxietate, dureri în piept, dificultăți de respirație, bătăi neregulate ale inimii, convulsii).

Reacțiile adverse frecvente ale Adipex-P pot include:

 • senzație de neliniște sau hiperactivitate;

 • dureri de cap, amețeli, tremor;

 • probleme de somn (insomnie);

 • gură uscată sau gust neplăcut în gură;

 • diaree sau constipație, stomac deranjat; sau

 • interes crescut sau scăzut în sex, impotență.

Aceasta nu este o listă completă a efectelor secundare, iar altele pot apărea. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți să raportați reacții adverse la FDA la 1-800-FDA-1088.

Vezi de asemenea: Efecte secundare (în detaliu)

Informații privind dozarea Adipex-P

Doza obișnuită pentru adulți pentru pierderea în greutate:

18,75 mg până la 37,5 mg oral o dată pe zi înainte de micul dejun sau de la 1 la 2 ore după micul dejun. În unele cazuri, poate fi de dorit să se administreze jumătate de tablete (18,75 mg) de două ori pe zi.

Doza obișnuită pentru copii pentru scăderea în greutate:

17 ani sau mai mult:
18,75 mg până la 37,5 mg oral o dată pe zi înainte de micul dejun sau de la 1 la 2 ore după micul dejun. Adipex-P nu este recomandat pentru utilizarea la copii și adolescenți cu vârsta sub 17 ani.

Ce alte medicamente vor afecta Adipex-P?

Dacă luați acest medicament împreună cu alte medicamente stimulante care vă fac agitați sau hiperactiv puteți agrava aceste efecte. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua Adipex-P cu pilule de dietă, alte stimulente sau medicamente pentru a trata tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).

Spuneți medicului dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le utilizați și pe cele pe care le începeți sau le întrerupeți în timpul tratamentului cu Adipex-P, în special:

 • un antidepresiv - citalopram, escitalopram, fluoxetină, fluvoxamină, paroxetină, sertralină.

Această listă nu este completă. Alte medicamente pot interacționa cu Adipex-P, inclusiv medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală și medicamente fără prescripție medicală, vitamine și produse pe bază de plante. Nu toate interacțiunile posibile sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

Informatii suplimentare

Nu uitați să păstrați acest medicament și toate celelalte medicamente la îndemâna copiilor, să nu vă distribuiți niciodată medicamentele altora și să utilizați Adipex-P numai pentru indicația prescrisă.

Consultați întotdeauna furnizorul dvs. de asistență medicală pentru a vă asigura că informațiile afișate pe această pagină se aplică situației dvs. personale.

Copyright 1996-2018 Cerner Multum, Inc. Versiune: 9.03.

Medical Disclaimer

Următoarea → Efecte secundare