Beneficiile unei diete echilibrate

OMS / Europa
S
  • Engleză
  • Français
  • Deutsch
  • Pусский
M
 
  • Apelarea la o dietă echilibrată, adecvată și variată este un pas important către un stil de viață fericit și sănătos.
  • Vitaminele și mineralele din dietă sunt vitale pentru stimularea imunității și dezvoltării sănătoase,
  • O dietă sănătoasă poate proteja organismul uman împotriva anumitor tipuri de boli, în special boli non-comunicabile, cum ar fi obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, unele tipuri de cancer și afecțiunile scheletice.
  • Dieta sănătoasă poate contribui, de asemenea, la o greutate corporală adecvată.
  • Alimentația sănătoasă reprezintă o bună ocazie de a îmbogăți viața prin experimentarea diferitelor alimente provenite din diferite culturi, origini și cu moduri diferite de pregătire a alimentelor.
  • Beneficiile consumului unei mari varietăți de alimente sunt, de asemenea, emoționale, deoarece varietatea și culoarea sunt ingrediente importante ale unei alimentații echilibrate.

© 2018 OMS

Beneficiile unei diete echilibrate

O dietă bine echilibrată asigură vitaminele, mineralele și substanțele nutritive potrivite pentru a menține corpul și mintea puternice și sănătoase. Mâncarea bună poate, de asemenea, să ajute la prevenirea unei varietăți de boli și probleme de sănătate, precum și să contribuie la menținerea unei greutăți corporale sănătoase, furnizarea de energie și promovarea unui sentiment general de bunăstare.

Videoclipul zilei

Deoarece o dieta echilibrata necesita mancarea unei largi varietati de alimente sanatoase, o astfel de dieta face ca mentinerea unei greutati corporale sanatoase sa fie mai usoara. Pentru a satisface nevoile nutriționale ale organismului, este necesar să se includă o cantitate bună de cereale integrale, legume și fructe în dietă, împreună cu o porție mai mică de produse lactate și de carne. Manancarea unei varietati sanatoase de alimente bogate in nutrienti in fiecare zi lasa mai putina locatie pentru acele alimente bogate in calorii care tind sa se extinda la talie, cum ar fi alimentele procesate si gustarile grase sau zaharoase.

O dietă echilibrată este foarte importantă pentru sistemul imunitar, ajutând la asigurarea vitaminelor, mineralelor și altor elemente nutritive necesare funcției sale eficiente. Chiar și deficiențele minime în anumite substanțe nutritive pot afecta funcția sistemului imunitar, cum ar fi vitamina A, vitaminele B, vitamina C, vitamina E, zinc, fier și seleniu. Potrivit directorului Centrului de Cercetare pentru Prevenirea Yale, David Katz, MD, MPH, substanțele nutritive esențiale sunt esențiale pentru producerea și întreținerea celulelor-cheie de combatere a germenilor în sistemul imunitar, iar o dietă echilibrată are și un efect puternic asupra funcției vasculare. sistemul imunitar depinde de fluxul sanguin.

Potrivit American Heart Association, o dieta sanatoasa si stilul de viata sunt cele mai bune arme impotriva bolilor cardiovasculare. Cerealele integrale, fructele si legumele sunt bogate in vitamine, minerale si fibre si au si calorii reduse. Includerea o mulțime de aceste în dieta poate ajuta la control atât greutate și tensiunea arterială, ambele fiind factori de risc pentru boli de inima. Adăugarea peștelui la dieta dvs. cel puțin de două ori pe săptămână este recomandată de American Heart Association, de asemenea. Uleiul de pește, cum ar fi somonul și păstrăvul, conține acizi grași omega-3, care pot ajuta la scăderea riscului de apariție a bolii coronariene.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale unei diete echilibrate este energia. Păstrarea corpului dvs. alimentat cu proporții corecte de vitamine, minerale și substanțe nutritive vă poate oferi energia de care aveți nevoie pentru a profita la maximum de ziua dumneavoastră. Carbohidrații sănătoși, cum ar fi cerealele integrale, fructele, legumele și legumele, sunt ușor de digerat, menținând nivelurile de zahăr din sânge și de insulină pe o chilă uniformă pentru o aprovizionare constantă a energiei pe parcursul zilei. Proteinele sănătoase sunt, de asemenea, vitale pentru nivelurile energetice și pot fi adăugate la dietă prin consumul de carne slabă, păsări de curte și pești, precum și din cereale integrale, tofu, fasole și nuci.

LiveStrong Calorie Tracker

Slăbi. Ma simt bine!Schimbați-vă viața cu MyPlate by LIVEPUTERNIC.COM

4.1
Evaluare totală: 30
5
11
4
5
3
3
2
2
1
1