7 alimente pentru a adăuga la dieta ta pentru acid reflux

Acid reflux apare atunci când există un reflux din acid de la stomac în esofag. Acest lucru se întâmplă frecvent, dar poate provoca complicații sau simptome supărătoare, cum ar fi arsurile la stomac.

Unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru este faptul că sfincterul esofagian inferior (LES) este slăbit sau deteriorat. În mod normal, LES se închide pentru a preveni alimentele din stomac să se deplaseze în sus în esofag.

Alimentele pe care le consumați afectează cantitatea de acid produsă de stomac. Mancarea celor mai potrivite tipuri de hrană este cheia controlării refluxului de acid sau a bolii de reflux gastroesofagian (GERD), o formă cronică severă de reflux de acid.

Simptomele refluxului pot rezulta din acidul stomacului care atinge esofagul și provoacă iritații și durere. Dacă aveți prea multă aciditate, puteți integra aceste alimente specifice în dieta dvs. pentru a gestiona simptomele refluxului de acid.

1. Legume

Legumele sunt în mod natural scăzute în grăsimi și zahăr, și ajută la reducerea acidului stomacal. Opțiunile bune includ fasole verde, broccoli, sparanghel, conopidă, verde cu frunze, cartofi și castraveți.

2. Ghimbir

Ginger are proprietăți antiinflamatorii naturale și este un tratament natural pentru arsuri la stomac și alte probleme gastro-intestinale. Puteți adăuga rădăcină de ghimbir răsucite sau felii în rețete sau smântână sau puteți bea ceai de ghimbir pentru a ușura simptomele.

3. Făină de ovaz

Ovăzul de miel este un favorit pentru micul dejun, o cereale integrale și o sursă excelentă de fibre. Ovăzul poate absorbi acidul în stomac și poate reduce simptomele de reflux. Alte opțiuni de fibre includ pâinea cu cereale integrale și orezul din cereale integrale.

4. Fructele noncitrus

Fructele noncitrice, inclusiv pepeni, banane, mere și pere, sunt mai puțin susceptibile de a declanșa simptome de reflux decât fructele acide.

5. Carne slabă

Carnea slabă, cum ar fi puiul, curcanul, peștele și fructele de mare, sunt cu conținut scăzut de grăsimi și reduc simptomele refluxului de acid. Încercați-le la grătar, prăjit, coapte sau aruncate.

6. Oasele de ou

Ouăle de alb sunt o opțiune bună. Stai departe de gălbenușurile de ou, deși sunt bogate în grăsimi și pot declanșa simptome de reflux.

7. Grăsimi sănătoase

Sursele de grăsimi sănătoase includ avocado, nuci, semințe de in, ulei de măsline, ulei de susan și ulei de floarea-soarelui. Reduceți aportul de grăsimi saturate și grăsimi trans și le înlocuiți cu aceste grăsimi nesaturate sănătoase.

Pirozisul este un simptom comun al refluxului de acid si GERD. Puteți dezvolta o senzație de arsură în stomac sau piept după ce ați luat o masă completă sau anumite alimente. GERD poate provoca vărsături sau regurgitare, deoarece acidul se mișcă în esofag.

Alte simptome includ:

Mulți oameni cu GERD găsesc că anumite alimente declanșează simptomele lor. Nici o dietă unică nu poate preveni toate simptomele GERD, iar declanșatoarele de alimente sunt diferite pentru toată lumea.

Pentru a identifica declanșatoarele dvs. individuale, păstrați un jurnal de produse alimentare și urmăriți următoarele:

 • ce alimente mănânci
 • ce zi ai mânca
 • ce simptome aveți

Păstrați jurnalul timp de cel puțin o săptămână. Este util să urmăriți alimentele pentru o perioadă mai lungă dacă dieta dvs. variază. Puteți utiliza jurnalul pentru a identifica anumite alimente și băuturi care vă afectează GERD.

De asemenea, consilierea privind dieta și nutriția este un punct de plecare pentru planificarea meselor. Utilizați acest ghid împreună cu jurnalul dumneavoastră alimentar și recomandări de la medicul dumneavoastră. Scopul este minimizarea și controlul simptomelor.

Deși medicii dezbat acele alimente care cauzează de fapt simptome de reflux, anumite alimente s-au dovedit a cauza probleme multor oameni. Pentru a vă controla simptomele, puteți începe prin eliminarea următoarelor alimente din dieta dumneavoastră.

Alimente bogate în grăsimi

Alimentele degresate și grase pot determina relaxarea LES, permițând acidului gastric mai mult să se susțină în esofag. Aceste alimente, de asemenea, întârzie golirea stomacului.

Alimentația alimentelor bogate în grăsimi vă pune la risc mai mare simptomele refluxului, reducând astfel cantitatea totală de adaos de grăsimi zilnice.

Următoarele produse alimentare au un conținut ridicat de grăsimi. Evitați-le sau mâncați-le cu meticulozitate:

 • cartofi prăjiți și inele de ceapă
 • produse lactate cu conținut total de grăsimi, cum ar fi untul, laptele integral, brânza obișnuită și smântâna
 • tăițe grase sau prăjite de carne de vită, de porc sau de miel
 • bacon gras, grăsime șuncă, și untură
 • deserturi sau gustări, cum ar fi înghețată și cartofi
 • sosuri de cremă, sosuri și pansamente cu salata cremoasă
 • uleiuri grase și grase

Tomate și citrice

Fructe și legume sunt importante într-o dietă sănătoasă. Dar anumite fructe pot provoca sau agrava simptomele GERD, în special fructele foarte acide. Dacă aveți reflux frecvent la reflux, ar trebui să reduceți sau să eliminați aportul de următoarele alimente:

 • portocale
 • grapefruit
 • lămâi
 • lămâi verzi
 • ananas
 • roșii
 • sos de roșii sau alimente care o folosesc, cum ar fi pizza și chili
 • salsa

Ciocolată

Ciocolata contine un ingredient numit metilxantina. Sa demonstrat că relaxează mușchiul neted în LES și crește refluxul.

Usturoi, ceapă și alimente picante

Mâncăruri picante și tandre, cum ar fi ceapa și usturoiul, declanșează simptomele arsurilor la majoritatea oamenilor.

Aceste alimente nu vor declanșa reflux în toată lumea. Dar dacă mâncați o mulțime de ceapă sau usturoi, asigurați-vă că vă urmăriți cu grijă mesele în jurnalul dvs. Unele dintre aceste alimente, împreună cu alimentele condimentate, vă pot deranja mai mult decât alte alimente.

Cofeină

Persoanele cu reflux de acid pot observa simptomele lor acționând după cafeaua lor de dimineață. Acest lucru se datorează faptului că cafeina este un declanșator cunoscut al refluxului de acid.

Mentă

Menta și produsele cu aromă de menta, cum ar fi guma de mestecat și bomboanele de respirație, pot declanșa, de asemenea, simptome de reflux de acid.

Alte optiuni

În timp ce listele de mai sus includ declanșatoarele comune, este posibil să aveți intoleranțe unice la alte alimente. S-ar putea să vă gândiți să eliminați următoarele alimente timp de trei până la patru săptămâni pentru a vedea dacă simptomele se îmbunătățesc: produse lactate, produse pe bază de făină precum pâine și biscuiți și proteine ​​din zer.

În plus față de controlul simptomelor de reflux cu dietă și nutriție, puteți gestiona simptomele cu modificări ale stilului de viață. Încercați aceste sfaturi:

 • Luați antiacide și alte medicamente care reduc producția de acid. Găsiți antiacide aici.
 • Guma de mestecat care nu este mentă sau mentă aromată.
 • Evitați alcoolul.
 • Renunțe la fumat.
 • Nu mânca prea mult.
 • Rămâneți în poziție verticală timp de cel puțin două ore după ce mâncați.
 • Nu mâncați timp de trei până la patru ore înainte de a merge la culcare.
 • Ridicați capul patului dvs. cu patru până la șase centimetri pentru a reduce simptomele refluxului în timpul somnului.

Nici o dietă nu a dovedit că împiedică GERD. Cu toate acestea, anumite alimente pot ușura simptomele la unii oameni.

Cercetările arată că aportul crescut de fibre, în special sub formă de fructe și legume, poate proteja împotriva GERD. Dar oamenii de știință nu sunt încă siguri cum fibrele previne simptomele GERD.

Creșterea fibrei dvs. dietetice este, în general, o idee bună. Pe lângă faptul că ajută la simptomele GERD, fibrele reduc și riscul de:

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți întrebări dacă anumite alimente ar trebui să facă parte din dieta dumneavoastră. Alimentele care ajută la îmbunătățirea refluxului de acid pentru o persoană pot fi problematice pentru altcineva.

Lucrul cu medicul vă poate ajuta să dezvoltați o dietă pentru a controla sau a diminua simptomele.

Persoanele cu GERD pot administra, de obicei, simptomele lor cu modificări ale stilului de viață și medicamente fără prescripție medicală.

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă modificările stilului de viață și medicamentele nu îmbunătățesc simptomele. Medicul dvs. vă poate recomanda medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală sau, în cazuri extreme, intervențiile chirurgicale.

Linia de asistență medicală și partenerii săi pot primi o parte din venituri dacă efectuați o achiziție utilizând una dintre legăturile de mai sus.

4.4
Evaluare totală: 24
5
12
4
1
3
2
2
2
1
0