Articol

Bănci și societăți imobiliare
 Fibreoptica de bandă largă de mare viteză
Plățile online se pot face acum la viteză. Fotografie: Gamma Ray Studio Inc / Getty Images

Începând de astăzi, clienții băncii vor putea transfera bani în contul altcuiva în termen de două ore prin intermediul serviciilor de internet sau de telefonie prin telefon. Serviciul de plăți rapide va însemna sfârșitul așteptării unei săptămâni pentru ca banii să treacă de la un cont la altul.

Pentru ce fel de plăți va fi folosit acest lucru?

Veți putea transfera bani aproape instantaneu între contul dvs. și alții. Deci, dacă împărțiți costul de a ieși cu prietenii și nu aveți bani pentru a rambursa persoana care plătește factura, puteți trimite o plată imediat ce ajungeți la un computer.

Va trebui să verificați dacă banca beneficiarului se află în sistem - în special în primele zile - pentru a afla dacă contul bancar al unei persoane poate accepta plăți. Va trebui să introduceți codul de sortare pentru a face acest lucru.

Puteți utiliza sistemul pentru a plăti instalatorilor și altor persoane care lucrează pentru dvs., pentru a transfera bani către și din conturile de economii și între conturile pe care le puteți avea la diferite bănci și să plătiți facturi - inclusiv conturile cardurilor de credit.

Veți putea, de asemenea, să stabiliți comenzi permanente pentru a plăti abonamente, plăți caritabile, economii obișnuite sau polițe de asigurare și știți că, dacă este o zi lucrătoare bancară, plata va ieși în aceeași zi.

Care sunt băncile în sistem?

Abbey, Alliance & Leicester, Barclays, Citi, Clydesdale, Coop, Halifax Bank of Scotland, HSBC, Lloyds TSB, Nationwide, NatWest, Northern Bank, Royal Bank of Scotland, Ulster Bank și Yorkshire Bank.

Inițial, veți putea trimite plăți numai dacă sunteți clientul Barclays, Citi, Clydesdale, HSBC, NatWest, Banca de Nord, Royal Bank of Scotland, Ulster Bank Yorkshire Bank.

Majoritatea celorlalte bănci vor accepta inițial plăți. Co-op se va alătura sistemului în luna iulie. Abatia nu a decis încă.

Există o limită pentru transferuri?

Când sistemul a fost complet rulat, clienții vor putea efectua plăți de până la 10.000 de lire sterline. Între timp, băncile implicate își vor impune propriile limite.

Inițial, Barclays va avea o limită de 5 GBP pentru transferuri, în timp ce HSBC va direcționa plățile de peste 20 de lire sterline prin sistemul vechi.

Ai nevoie de un obiect gadget special?

Nu. Unele bănci trimit mașini de generare a codurilor - cele mai arătau calculatoare, în timp ce câteva vor fi ca niște pliante cheie - care vor fi utilizate pentru anumite tranzacții pentru a oferi protecție suplimentară împotriva fraudei. Dacă aveți una, s-ar putea fi spus să o utilizați dacă tranzacția dvs. este foarte mare sau dacă destinatarul este necunoscut.

Ce se întâmplă dacă nu reușește?

Nimeni nu va fi mai rău. Nici o bancă nu garantează o rată de succes de 100% în prima zi. Și băncile sunt pregătite să revină la plățile lente tradiționale în cazul în care noul sistem se prăbușește, însă acest lucru este puțin probabil.

Când va fi activ serviciul?

Plățile rapide vor funcționa 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, astfel încât oricine transferă bani poate fi sigur că destinatarul o va primi foarte repede - chiar și în ziua de Crăciun.

Cu toate acestea, plățile prin ordin permanent vor fi rapide numai în zilele bancare normale. Destinatarii vor trebui să aștepte până când băncile se vor deschide în timpul unui weekend sau a unei sărbători legale. Debitele directe nu sunt afectate - ele sunt deja aproape instantanee, ca și creditele directe, cum ar fi plățile salariale de la firme către angajați.

Vor încerca băncile să recupereze dobânda pe care o vor pierde, încărcând mai mult?

Nu există nimic care să oprească băncile care plătesc pentru serviciul mai rapid. Dar Pula Houghton, managerul politicii de campanie la care ?, a declarat că este puțin probabil ca băncile să perceapă sau să penalizeze clienții în alte moduri pentru a compensa pierderea.

"Suma pe care o vor pierde nu este atât de importantă pentru bănci", a spus el. Băncile au realizat aproximativ 30 de milioane de lire sterline pe an prin sistemul redus, comparativ cu 3,5 miliarde lire sterline pe an, sau aproape 10 milioane lire pe zi, se estimează că vor face prin intermediul unor taxe pe contracte de descoperit de cont neautorizate.

4.7
Evaluare totală: 26
5
11
4
1
3
1
2
3
1
1