Ghidul zilnic de admisie: Mananca sanatoasa, facuta usor. Etichetarea frontală a ambalajului pentru alimente și băuturi în Australia. - Nivelurile zilnice de admisie

Nivelurile zilnice de admisie


Valorile de referință utilizate pentru Ghidul zilnic de admisie se bazează pe cele prevăzute în Codul de standarde alimentare alimentară din Noua Zeelandă (FSC). FSC a subliniat cerințele privind compoziția și etichetarea produselor alimentare.


Potrivit FSC, a echilibrat pentru un adult mediu este alcătuit din următoarele substanțe nutritive în fiecare zi:

nutrienţi Cantitate pe zi
Energie 8.700 kilojouli
Proteină 50 de grame
Gras 70 de grame
Acizi grași saturați 24 de grame
Carbohidrați 310 grame
Zaharuri 90 de grame
Sodiu (sare) 2,3 grame
Fibră dietetică 30 de grame


FSC enumeră valorile de referință de mai sus pentru nivelele de administrare zilnice bazate pe o dietă medie adultă de 8.700 kJ. Cu toate acestea, aportul unui individ poate varia în funcție de nevoile energetice și de stilul de viață.

Tine minte

 

Este important să rețineți că ghidul zilnic de admisie este doar unul - un ghid.

Acesta a fost conceput pentru a vă oferi un ghid pentru compoziția nutrițională a alimentelor pe care le consumați și băuturile pe care le bei. Vă poate ajuta să decideți ce este potrivit tu!

Valorile DI se bazează pe o solicitare zilnică medie a unui adult de 8700kJ. DI-urile dvs. pot fi mai mari sau mai mici, în funcție de nevoile dvs. de energie.

DI nu sunt recomandări, ci mai degrabă un aport acceptabil, care oferă un punct de referință potrivit pentru majoritatea oamenilor.

Valorile DI nu sunt o țintă pentru aportul zilei dvs. și nici nu sunt o medie. Valorile DI ar trebui folosite ca ghid pentru a vă ajuta să alegeți în cunoștință de cauză produsele alimentare pe care le consumați.


Știați?

 

Standarde alimentare Australia New Zealand este o agenție guvernamentală biannică. Principala sa responsabilitate este de a elabora și de a administra Codul de Standarde privind Alimentele din Australia și Noua Zeelandă, care enumeră cerințele pentru alimente precum aditivii, siguranța alimentară, etichetarea produselor alimentare și alimentele modificate genetic. Ghidul zilnic de admisie este alcătuit din informații nutriționale și recomandări din Codul privind standardele alimentare.

4.5
Evaluare totală: 36
5
15
4
4
3
2
2
2
1
0