Are apa de lămâie de băut, de fapt, are vreun beneficiu pentru sănătate?

Lămâie tăiată în apă - apă de lamaie

Getty ImagesMartin Barraud

Publicitate - Continuați să citiți mai jos

Oamenii au experimentat tonice de la începutul timpului. De la fântâna tinerilor până la apa alcalină pentru a stoarce sucul, căutăm mereu acea poțiune magică care va restabili sănătatea și sănătatea, va îndepărta bolile și ne va face să arătăm și să ne simțim cu 10 ani mai tineri. Dar dacă acea poțiune nu este atât de misterioasă? Dacă doar apa de lamaie?

Apele de lămâie au fost tratate timp de ani de zile de către unii medici, câțiva avocați ai vieții și bineînțeles celebrități precum Gwyneth Paltrow. Și, spre deosebire de sucurile ambalate care curăță pielea și vă îmbătrânesc, apa de lămâie nu va rupe banca. Este ieftin, este ușor și se pare că e sigur (atâta timp cât nu încerci să existe doar pe apă de la lamaie) - dar face chiar minuni?

Unii susținători ai apei de lamaie susțin că ajută la digestie, detoxifică ficatul, elimină pete de vârstă, accelerează metabolismul, ajută la depresie și anxietate, ameliorează arsurile din stomac, îndepărtează cancerul și reduce inflamația. Am fost sceptic că ar putea face toate aceste lucruri, dar m-am gândit că dacă și câțiva vor fi destul de minunați.

Am avut apă de lămâie de-a lungul anilor, bineînțeles, dar am decis să beau două cești pe zi timp de două săptămâni pentru a vedea dacă ar avea un impact semnificativ. Iată ce am învățat despre beneficiile pentru sănătate asociate cu consumul de apă de lamaie.

Dă apă de la lamaie un lift cu această rețetă de apă sărată:

Publicitate - Continuați să citiți mai jos

Avantajele apei de lămâie # 1: Mi-a făcut pielea mai plictisitoare

Lămâiele sunt bogate în antioxidanți, care ajută la prevenirea leziunilor celulare și la îndepărtarea radicalilor liberi - inclusiv acelea care duc la riduri și alte probleme legate de îmbătrânire. (De aceea atâtea seruri de piele conțin antioxidanți precum vitamina C și de ce dermatologii spun că este o idee bună să mănânce mai multe alimente bogate în antioxidanți.) Nu mă așteptam la minuni și nu le-am găsit. Dar în săptămâna a doua am început să observ o ușoară îmbunătățire a pielii mele. Câteva pete de necazuri s-au înlăturat și când m-am uitat în oglindă, tenul meu părea mai puțin plictisitor și mai vibrant.

Publicitate - Continuați să citiți mai jos

Publicitate - Continuați să citiți mai jos

apa de lămâie arde grăsime

5 mituri despre apa de lămâie trebuie să știți

lămâi

Trebuie să știți despre apa de lămâie și pierderea în greutate

Avantajele apei de lămâie # 2: Mi-a deblocat burta

Conducătorii mei de sănătate, conștienți de sănătate, pretind întotdeauna că apa de lamaie - în special apa caldă sau caldă de lamaie - poate ajuta digestia și poate reduce umflarea. Și experții spun că acidul citric în lămâi poate suplimenta acizii dvs. naturali de stomac pentru a vă ajuta să descompuneți alimentele. De asemenea, am aflat că apa de lamaie este o sursă surprinzător de decentă de potasiu, un mineral care ajută la menținerea nivelurilor de sodiu sub control. (Nu că am băut-o drept, dar jumătate de cești de suc de lămâie au aproximativ 125 de miligrame de potasiu, comparativ cu aproximativ 211 de miligrame într-o banană.) Deci, poate că ar putea, de asemenea, să combată retenția de lichide asociată cu sarea? La inceput, nu eram sigur daca obiceiul meu de apa de lamaie mi-a fost de folos pentru talie, dar dupa cateva zile, am observat ca am fost mai putin umflat.

Publicitate - Continuați să citiți mai jos

Avantajele apei de lămâie # 3: S-ar fi putut să mă păstrez fără strănut

Citricele precum lămâiele sunt bogate în vitamina C, un antioxidant pe care studiile sugerează că poate ajuta la prevenirea răcelilor și reducerea inflamației în organism. Probabil că ar trebui să beți multă apă din lămâie pentru o perioadă lungă de timp pentru a observa cu adevărat o diferență în inflamație și este greu să măsurați impactul apei de lamaie asupra sistemului imunitar într-o perioadă scurtă de timp. Acestea fiind spuse, nu m-am îmbolnăvit în timpul experimentului meu de două săptămâni.

Avantajele apei de lămâie # 4: Mi-a ajutat să scot o lire

Un studiu realizat în Jurnalul de Biochimie și Nutriție clinică a constatat că polifenolii din coaja de lamaie au împiedicat șoarecii să introducă în greutate suplimentară pe o perioadă de 12 săptămâni. În două săptămâni am pierdut o singură pound, care poate sau nu sa datorat apei de lamaie. În cazul meu, bănuiesc că a contribuit cel mai mult la motivație. După ce am început ziua cu ceva la fel de sănătos ca apa de lamaie, m-am simțit mai înclinat să rămân cu antrenamente, să mănânc alimente curate și să trec pe băuturi calorice cum ar fi sucul de portocale și sifon.

Avantajele apei de lămâie # 5: Mi-au ridicat spiritele - cel puțin puțin

În plus față de toate beneficiile fizice, apa de lămâie a fost prezentată ca un balsam pentru ridicarea spiritelor dvs. - o afirmație care mi-a scos scepticul interior. Dacă apa de lămâie ar putea să te scoată într-adevăr dintr-o funcă, ar fi sticlă și o va vinde de aproximativ 200 de ori mai mare decât prețul. Acestea fiind spuse, poate că a fost pierderea de lira pe care am pierdut-o sau doar încrederea care a venit de la lipirea unui plan concentrat asupra sănătății timp de două săptămâni, dar m-am simțit, mental, doar puțin mai ușoară.

Apele de lamaie sunt destul de grozave, dar ...


... unele dintre așa-numitele beneficii sunt încă un mister. În ceea ce privește organele interne, este un mister. Nu am nici o cale de a măsoara dacă ficatul meu a fost "detoxificat" sau sistemul meu digestiv a fost într-adevăr îmbunătățit. Dar aici speră că orice schimbare pe care o are pe corpul meu a fost una pozitivă.

4.8
Evaluare totală: 32
5
15
4
3
3
2
2
1
1
1