Diferența dintre Avocado și Guacamole - DifferenceBetween.com

Postat de Admin

Avocado vs Guacamole
 

Avocado este un fruct în formă de pere, originar din Mexic. Partea comestibilă a fructului de avocado poate fi utilizată ca ingredient în mai multe produse alimentare prelucrate. O baie numită guacamole, toasturi, lapte, înghețate și gustări sunt unele dintre cele mai cunoscute produse alimentare pe bază de avocado. Datorită cantității mari de prezență de grăsimi în carne, este utilizată pentru a înlocui componenta grăsimi din alimentele procesate. În unele înghețate și iaurturi, carnea de avocado este folosită ca sursă alternativă de grăsime.

Avocado

Conform clasificării biologice, avocadoul aparține familiei Lauraceae. Este denumită științific ca Persea Americana. Acesta este clasificat ca un fruct carnativ datorită prezenței de boabe mari care conțin o singură semințe în ea. Și endocarpul comestibil este foarte carnos în avocado. Din nou, aceasta se încadrează în categoria fructelor climacterice. Aceste fructe sunt mature pe copaci și se coacă copacii. Etilenă poate stimula maturarea fructelor de avocado.

Nutrițional avocado este un fruct, care este foarte bogat în grăsimi care oferă 75% din caloriile de fructe întregi. Grasimile monosaturate din avocado sunt mai mari decât compușii saturați și polinesaturați. În plus, cuprinde carbohidrați (fibre de zahăr și fibre dietetice), proteine, vitamine (B, E și K) și unele minerale. 25% din fibrele dietetice din avocado sunt solubile, în timp ce restul este insolubil. Datorită acestei compoziții speciale, avocado este foarte mult un fruct nutrițional beneficiu. Acesta poate ajuta la reducerea colesterolului LDL, care este dăunător sănătății, în timp ce crește cantitatea de colesterol HDL util. Nu numai pentru sănătate, ci și pentru compoziția de avocado este utilă în diverse moduri, cum ar fi frumusețea, prepararea săpunului și cremele din industria cosmetică.

Plantele de avocado sunt propagate în mai multe moduri. Desigur, ei fac polenizarea de sine prin folosirea dichogamiei sale la înflorire. Dar comercial este propagat prin anumite tehnici, cum ar fi altoirea, cultivarea și țesuturile culturale. Prin practicarea acestor metode de propagare, este posibil să se obțină un randament de bună calitate, în cantități mari. Climatele subtropicale și tropicale sunt cele mai bune pentru creșterea copacilor de avocado. În caz contrar, ele nu pot tolera condițiile de temperatură de congelare și nu își pot menține activitățile fiziologice la nivelele optime.

guacamole

Guacamole este una dintre faimoasele băuturi mexicane bazate pe carnea de avocado. Nu există nici o rețetă semnificativă, originală pentru a face guacamole, dar sunt disponibile mai multe rețete diferite. Adesea este făcută cu avocado bine rupt, amestecat cu roșii, suc de lămâie, sare de mare, piper, pudră de chili, ceapă albă, ceapă roșie și alte condimente sau condimente. În cazul preparării guacamolului, primul pas este de a stropi avocado coapte. Peste ripped sau un-ripped avocado va duce la calități inferioare organoleptice și termenul de valabilitate prea. O pastă groasă de avocado piure combinată cu toate sau cu unele dintre ingrediente este numită guacamol. Sucul de tei se adaugă la guacamol pentru a preveni rumenirea enzimatică și pentru a obține o culoare frumoasă în produsul final. Există câteva practici de conservare care pot fi urmate pentru a prelungi durata de valabilitate a guacamolului. Congelarea, ambalajul de înaltă presiune și conservanții artificiali sunt folosite ca metode de conservare a guacamolului. Menținerea acestuia sub formă de produse refrigerate va spori conservarea.

Care este diferența dintre avocado și guacamole?

• Avocado este un fruct în timp ce guacamolul este unul dintre produsele alimentare prelucrate bazate pe carnea de avocado.

• Alte ingrediente precum ceapa, chili, piper și condimente sunt adăugate suplimentar la carnea de avocado în cazul preparării de guacamol.

• Pe baza deviațiilor compoziționale, compoziția nutrițională poate varia în cele două.

• Perioada de valabilitate a avocadoului proaspăt este mai mare decât guacamolul prelucrat. Prin urmare, guacamolul trebuie păstrat ca produs răcit pentru o perioadă mai bună de depozitare.

4.7
Evaluare totală: 23
5
13
4
5
3
3
2
3
1
1